Sport: Spectacol hunedorean

Articolul a fost vizualizat de 1,892 ori

Din cele 40 de meciuri pe care le-a disputat in aceste doua sezoane in liga a treia, cel de vineri cu Flacara Faget este, in opinia mea, cel mai bun facut de FC Hunedoara pana in prezent. E clar ca se simte din ce in ce mai pregnant mana “meseriasului” Aurel Sunda, care incearca sa dea o noua fata si o noua atitudine echipei de pe malul Cernei. Cunoscandu-i seriozitatea, sunt convins ca actualul tehnician, daca va fi lasat sa lucreze asa cum isi doreste, va pune in scurt timp bazele unei echipe performante, care fara indoiala va reusi in cel mai scurt timp sa promoveze in liga secunda.

Mai este mult insa de lucru, dar, din ceea ce am vazut, actualii jucatori au o alta atitudine fata de sportul pe care il practica. Era final de partida, scorul era unul multumitor, insa “alb-albastrii” faceau presing si alergau la fel ca in primul minut. Inseamna ca lucrurile incep sa se schimbe in bine la acest club. Au trecut zece etape, o treime din actualul campionat, si echipa hunedoreana se afla la patru puncte de primul loc. O distanta care poate parea mare, dar, in acelasi timp, una care nu este de nerecuperat. Cu patru – cinci fotbalisti valorosi care ar putea fi adusi in pauza de iarna, FC Hunedoara are sanse mari sa faca pasul in fata. Deocamdata se pare ca echipa este pe drumul cel bun, Sunda reusind sa-i faca sa simta din nou placerea de a juca si de a da din ei tot ce au mai bun. Au demonstrat-o in meciul cu banatenii, pe care l-au dominat de o maniera categorica, practicand un joc superofensiv, cu o sumedenie de faze de poarta, dintre care cinci au fost transformate in gol. Adica mai mult de jumatate din totalul reusitelor inregistrate in celelalte noua meciuri.

Intr-o singura directie

Dupa doua “rermize” albe, elevii lui Sunda au intrat decisi pe teren, in speranta de a inscrie cat mai repede, pentru a se descatusa. Ei au trecut peste perioada de tatonare si au avut o prima oportunitate dupa 10 minute, atunci cand, la o centrare venita de pe partea dreapta, Trascan a luftat din careu. Dupa alte trei minute, Todea (omul meciului) a prins un voleu cu dreptul din 10 metri, dar balonul a zguduit plasa laterala. Cum era si normal, golul a venit in minutul 14, cand Trascan (deosebit de activ) a centrat de pe partea stanga, Pacurar a preluat si a sutat in dreapta portarului, de la 11 metri. Hunedorenii si-au continuat asediul la poarta celor din Faget, dar mingea trimisa cu capul de Todea din 9 metri a trecut pe langa (min. 25), pentru ca Pacurar sa-l imite si el (min. 29). Tabela se putea modifica din nou in minutul 32, cand Magdas (reluare din 11 metri) si Todea (sut de la 14 metri, lateral stanga) l-au remarcat pe goalkeeper-ul fagetenilor, Iacob. Avea sa vina si binemeritatul gol doi in minutul 39, cand, scapat perpendicular pe poarta, Sandru a trimis de la 12 metri pe sub acelasi portar. Repriza s-a incheiat cu “ghiuleaua” lui Dimcea de la 18 metri, care a trecut razant cu transversala, intr-o prima parte in care oaspetii au fost inexistenti in atac.

Gol dupa gol

Inceputul celui de-al doilea mitan a fost ceva mai calm, hunedorenii parand a se multumi cu rezultatul de pe tabela de marcaj. Oaspetii au prins un pic de curaj si l-au obligat pe nou venitul Anton sa iasa la blocaj in fata fostului jucator al lui FC Hunedoara, Doroi, care a avut sansa golului. A fost singura faza periculosa a celor de la Flacara, care mai apoi s-au stins din nou, nefiind in stare sa se opuna iuresului gazdelor. Tabela a ramas insa nemiscata pana in ultimele 15 minute ale jocului, datorita aceluiasi portar Iacob. In minutul 60 el a scos cu piciorul mingea trimisa din 10 metri de acelasi nenorocos Todea, pentru ca, dupa alte sase minute, “exteriorul” lui Cretu de la 14 metri sa fie deviat peste transversala. Avea, in fine, sa vina si randul lui Todea, care va realiza “dubla” si va urca scorul la 4-0. Prima data in minutul 75, cand Ov. Popesc a trimis de la 12 m in stalpul din stanga portii, balonul a revenit in teren si de la 18 metri, mijlocasul hunedorean a trimis pe jos in plasa portii. Peste alte sapte minute, acelasi neobosit fotbalist a repetat procedeul, de la 23 de metri, mingea ducandu-se langa bara, in coltul scurt. La acest scor, tehnicianul hunedorean a simtit ca este momentul sa arunce in lupta alti doi debutanti, juniorii localnici, de 18 ani, Razvan Muntean si Eduard Benea. Ultimul, abia intrat, a lasat tracul deoparte si a trimis un sut de la 25 de metri, obligandu-l pe Iacob sa acorde corner. Portarul banatean va fi nevoit sa mai scoata inca odata balonul din poarta in minutul 87, cand a fost invins de propriul coechipier, Tache, care a trimis din sase metri, in gol.

A surprins insa faptul ca membrii galeriei de la “Peluza Nord” nu si-au facut prezenta pe parcursul celor 90 de minute. Cu totii dorim ca brandul Corvinul sa renasca, dar cred ca acum, cand lucrurile par sa mearga in directia cea buna, este mai mult ca oricand nevoie de aportul galeriei. Mai ales ca maine, la Petrosani, va avea loc eternul “derby” dintre cele doua grupari. Prezent in tribune, Ioan Andone a laudat evolutia echipei gazda, apreciind munca depusa de Aurel Sunda de la venirea lui pe malurile Cernei. La randul sau, antrenorul lui FC Hunedoara a fost retinut in declaratii, apreciind ca jucatorii lui au inceput sa priceapa ceea ce doreste de la ei, dar ca mai este destul de lucru pana lucrurile vor merge asa cum isi doreste el.

FC Hunedoara – Flacara Faget: 5-0 (2-0)
Au marcat: P. Pacurar (min. 14), Sandru (min. 39), Todea (min. 75 si 82), Tache (autogol, min. 88)
FC Hunedoara: Anton – Cretu, Nicolau (min. 20, Samoila), Cuciula, Sandor (min. 82, Muntean) – P. Pacurar, Todea, Dimcea (min. 87, Benea), Trascan – Sandru, Magdas (min. 46, Popesc).
Antrenor: Aurel Sunda

Flacara: Iacob – Galan, Mihuta, Boghian, Dragan – Ilie (min. 53 Tache), Briciu (min. 85, Lichici), Ratiu, Cirmaci (min. 40, Popescu) – Doroi (min. 70, Dragotan), Popovici.
Antrenor: Marius Baciu.
Arbitru: Sergiu Popa. Asistenti: Alin – Virgil Damian, Adrian Marginean (toti trei din Aiud)
Stadion: “Michael Klein”
Spectatori: 300

About Ion Bădin