Ponturi pentru pariori

Articolul a fost vizualizat de 1,661 ori

SteauaSăptămâna aceasta au revenit în prim plan competiţiile europene. Astăzi se dispută turul semifinalelor Europa League. Au mai rămas patru echipe în competiţie şi fiecare crede în şansa ei. Cel mai greu pare să fie pentru elveţienii de la Basel. Aceştia o vor înfrunta pe Chelsea Londra, echipa cea mai “grea” din cele care au ajuns în această fază a competiţiei. Deşi englezii sunt favoriţi, Basel are şansa ei. În sferturi a întâlnit o altă echipă bună din Premier League, Tottenham. Înainte de disputarea acelei duble, elveţienii nu erau cotaţi cu şanse mari de calificare, dar au reuşit să se impună. În cealaltă semifinală, turcii de la Fenerbahce primesc vizita portughezilor de la Benfica. Oaspeţii sunt foarte buni şi cred că au prima şansă în acestă confruntare. Cel mai probabil, finala se va disputa între Chelsea şi Benfica. Acestea sunt echipele cele mai valoroase implicate în această competiţie şi au avantajul disputării returului pe teren propriu.

Şansă istorică pentru Fenerbahce

Fenerbahce are şansa de a ajunge pentru prima dată în istorie în finala unei competiţii europene. Pentru a realiza această performanţă trebuie să treacă de Benfica Lisabona. Astăzi are loc primul act al acestei dispute. Portughezii vin la Istanbul pentru a înscrie şi a se întoarce acasă cu şanse mari de calificare. Turcii vor încerca să-i oprească în drumul lor spre gol şi să câştige acest meci. Cred că Benfica are jucători mai valoroşi, care le pot crea gazdelor mari dificultăţi. Fenerbahce a jucat de şase ori pe teren propriu în acest sezon de Europa League, înregistrând trei victorii, două remize şi o înfrângere. Benfica a venit din Champions League în acest sezon şi a jucat doar de trei ori pe teren străin în Europa League. A câştigat de două ori, la Leverkusen şi la Bordeaux, şi a remizat la Newcastle. Merg pe mâna oaspeţilor în această partidă. Cred că Benfica nu va pierde şi mizez 10 unităţi pe acest pronostic. Cota de 1,43 ne va aduce 4,3 unităţi profit.

Furth fără victorie pe teren propriu

“Lanterna roşie” din Bundesliga primeşte mâine vizita celor de la Hannover. Gazdele au avut un parcurs foarte slab până acum în meciurile disputate acasă. În 15 etape au reuşit doar patru remize, marcând doar şapte goluri. Nici Hannover nu a strălucit în deplasare, reuşind doar trei victorii şi o remiză, dar cred că este favorita confruntării de mâine. Oaspeţii au experienţă şi valoare individuală mai mare. Gazdele nu sunt pregătite pentru prima scenă a fotbalului din Germania şi vor juca în liga a doua sezonul viitor. Probabil, mâine vor încerca să obţină prima victorie în faţa suporterilor, dar le va fi foarte greu. Cred că Hannover va obţine cel puţin un punct în acest meci. Mizez 10 unităţi pe acest pronostic. Cota de 1,41 ne va aduce 4,1 unităţi profit.

Petrolul continuă lupta pentru poziţia secundă

După rezultatul bun obţinut pe Arena Naţională în faţa Stelei, Petrolul primeşte vizita Viitorului Constanţa. Oaspeţii sunt implicaţi serios în lupta pentru evitarea retrogradării, având doar un punct mai mult decât Concordia Chiajna, echipa clasată pe primul loc retrogradabil. Gazdele ocupă momentan locul patru, dar au doar un punct mai puţin decât de Astra şi Pandurii, echipele clasate pe loculurile doi şi trei. Ambele echipe au nevoie mare de victorie şi vor face tot posibilul să obţină cele trei puncte puse în joc. Viitorul are o echipă tânără şi este la început de drum. La Petrolul au fost aduşi jucători valoroşi şi se cere performanţă. În acest moment, există o diferenţă de anvergură între cele două echipe. Ploieştenii sunt mai valoroşi şi mai experimentaţi. Cred că au şanse mari să câştige acest meci. Mizez 10 unităţi pe victoria lor. Cota de 1,40 ne va aduce 4 unităţi profit.

Meci al orgoliilor în “Gruia”

CFR Cluj a avut un parcurs foarte prost în acest retur şi a ajuns pe locul opt în Liga 1. Jucătorii antrenaţi de Trică pot salva impresia făcută în această primăvară cu un succes în cupă şi o victorie în faţa Stelei. Cu siguranţă gazdele vor fi foarte motivate duminică, dar nici Steaua nu vine în vacanţă la Cluj. Deşi nu a mai jucat la fel de convingător ca în turul campionatului, echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf tratează cu seriozitate fiecare meci şi este favorită să câştige cele trei puncte puse în joc la Cluj. CFR a reuşit să câştige etapa trecută la Bistriţa, dar cu o floare nu se face primăvară. Steaua este un adversar mult mai putenic decât Gloria şi în ultima vreme CFR a pierdut cu nonşalanţă puncte pe teren propriu. Între cele două echipe există o diferenţă mare de exprimare în joc. Şi între loturile celor două echipe există o diferenţă clară de valoare. CFR pare un cimitir al elefanţilor. În ultimii ani a adus pe bandă rulantă jucători străini. În sezonul curent, această strategie n-a dat roade Cred că Steaua va fructifica plusul de valoare şi se va impune. Mizez 5 unităţi pe acest pronostic. Cota de 2,5 ne va aduce 7,5 unităţi profit.

Săptămâna trecută

Oţelul – Petrolul: Pronostic: X pauză – greşit. Scor pauză: 0-1
Werder Bremen – Wolfsburg: Pronostic: ambele marchează – greşit. Scor final: 0-3
Sevilla – Atletico Madrid: Pronostic: ambele marchează – greşit. Scor final: 1-1
Severin – CSMS Iaşi: Pronostic: 0-0 (pauză) – greşit. Scor pauză: 0-1
Steaua – Petrolul: Pronostic: 1 – greşit. Scor final: 2-2

Fotbal la TV

Europa League
Joi, 25 aprilie
Ora 22:00 Basel – Chelsea Digi Sport 1
Ora 22:00 Fenerbahce – Benfica Digi Sport 2
Liga 1 – România
Vineri, 26 aprilie
Ora 19:00 Ceahlăul – “U” Cluj Digi Sport 1
Ora 21:30 Rapid – Severin Digi Sport 1
Sâmbătă, 27 aprilie
Ora 19:00 Petrolul – Viitorul Digi Sport 1
Ora 21:30 Vaslui – Astra Digi Sport 1
Duminică, 28 aprilie
Ora 14:00 Dinamo – Gaz Metan Digi Sport 1
Ora 20:30 CFR Cluj – Steaua Digi Sport 1
Luni, 29 aprilie
Ora 19:00 Oţelul – Chiajna Dolce Sport 1
Ora 19:00 Pandurii – Gloria Bistriţa Digi Sport 1
Ora 21:30 Iaşi – Braşov Digi Sport 1

About Cristi Iuhasz