Pe locuri, fiţi gata, RABLA!

Articolul a fost vizualizat de 1,899 ori

Sesiunea de depunere şi validare a dosarelor colectorilor şi dealerilor auto din Programul “Rabla 2013″ debutează luni, 29 aprilie, şi va dura două săptămâni, urmând ca, din 15 mai, tichetele valorice să fie distribuite de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), potrivit proiectului de Ordin supus dezbaterii publice de Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice (MMSC), la începutul săptămânii trecute. 

Rabla 2013În acest an, Ministerul Mediului va emite, prin intermediul AFM, 20.000 de tichete pentru Programul “Rabla”, dintre care 17.000 pentru persoane fizice/juridice şi 3.000 de tichete pentru instituţiile publice.

Un singur tichet

La cumpărarea unui autovehicul nou se va utiliza un singur tichet valoric, iar în maximum 45 de zile de la intrarea în posesia proprietarului, acesta îl poate depune la dealerul auto de unde se doreşte maşina nouă, se menţionează în proiectul de Ordin referitor la Programul “Rabla 2013”.
În plus, pentru evitarea traficului cu tichete valorice, s-a decis ca termenul în care proprietarul unui autovehicul obţine certificatele de distrugere, de radiere şi tichetul să fie de maximum 10 zile.

Valoare dublă

Printre principalele schimbări survenite în programul “Rabla” în acest an se menţionează faptul că, pentru cumpărarea unui autovehicul nou, se va utiliza un singur tichet valoric, faţă de trei tichete câte se utilizau în anii anteriori, iar valoarea acestuia este de 6.500 de lei, faţă de 3.800 lei cât valora în 2012.

Final în noiembrie

Programul “Rabla” din acest an, al cărui buget, în 2013, este de 135 milioane lei, se va desfăşura într-o singură etapă, iar termenul limită este 20 noiembrie, dată la care are loc şi încheierea sesiunii.

About Adrian Sălăgean