Fotbal – liga a lll-a, seria V: Victorie tardivă

Articolul a fost vizualizat de 1,544 ori

Ceea ce ar fi trebuit să realizeze în celelalte patru întâlniri pe care le-a susţinut în acest retur în deplasare, FC Hunedoara a realizat abia acum, cu o rundă înainte de final: victorie pe un teren străin. O simbolică reuşită, cu gust extraordinar de amar, care face ca regretul neînmplinirii, acela de a nu promova în liga secundă, să fie şi mai mare.

Sănătatea Cluj – FC Hunedoara: 2-4 (0-3)

Sănătatea Cluj – FC Hunedoara: 2-4 (0-3)

Dacă în celelalte patru meciuri din deplasare “negru-albaştrii” nu reuşiseră să înscrie nici măcar un gol, strângând doar un punct din cele 12 puse în joc, de data aceasta, elevii lui Marius Opric s-au descătuşat, marcând de nu mai puţin de patru ori în poarta celor de la Sănătatea Cluj, în oraşul de sub Feleac. Ne întrebăm de ce nu s-a putut acelaşi lucru şi în jocurile cu Olimpia Satu Mare (0-1), CS Oşorhei (0-1), SESO Câmpia Turzii (0-0) şi Şoimii Pâncota (0-1), când pe teren s-au aflat cam aceiaşi jucători, iar pe banca tehnică a stat acelaşi tehnician neinspirat. Nu este posibil ca la un asemenea lot, şi cu asemenea condiţii de pregătire, mult peste nivelul ligii a treia, să nu fii în stare să gestionezi un avans confortabil pe care l-ai avut la finalul primei părţi a campionatului. Nu mai puţin de 10 puncte s-au volatilizat în acest retur de coşmar, dând posibilitatea principalei contracandidate, Olimpia Satu Mare (care a jucat atât pe teren, dar mai ales în afara lui) să refacă spectaculos şi să fie deja matematic promovată. O promovare pe care iubitorii fotbalului de pe Cerna şi-au dorit-o cu ardoare şi care a fost una perfect realizabilă. De aceea, opiniez că cei vinovaţi vor trebui să plătească cu vârf şi îndesat pentru această contraperformanţă, şi că ei nu mai au ce căuta pe arena “Michael Klein”. A fost prea mult ce s-a întâmplat în această parte secundă, prea frustrant pentru suporterul de rând.

Repriză la discreţia hunedorenilor

Fără Dragotă, Făgărăşanu şi Găceanu care au primit câte 12 (!?) etape de suspendare după partida de la Pâncota din partea comisiei de disciplină a FRF (halal judecată), dar şi fără Vârtan, Ambruş şi I. Radu, Hunedoara a început în forţă jocul din parcul “Iuliu Haţieganu” şi a reuşit să înscrie primul gol din deplasare din acest retur, în minutul 8. Lintaru a ajuns în poziţie de “unu la unu” cu portarul Todoran, a încercat să-l “lobeze”, dar nu a reuşit, fiind blocat. Balonul a ajuns apoi la Pepenar, care a trimis în plasă din careu. Peste alte două minute, Lintaru ratează incredibil desprinderea, trimiţând peste poartă, de la mică distanţă, după ce Pepenar driblase tot pe partea stângă şi şutase în portar.

Cu noroc, s-a făcut 2-0 în minutul 14, când Robert Cristian a vrut să centreze de pe partea stângă, dar din fericire pentru el, a trimis direct în vinclul din colţul lung. Seria ratărilor lui Lintaru continuă în minutul 20, când, scăpat din nou singur cu Todoran, a trimis în acesta, din şase metri. La faza imediat următoare, “viruşii verzi” (cum sunt numiţi cei de la Sănătatea) au legat o primă fază ofensivă. Fundaşul central Şoş a reluat cu capul din 12 metri, puţin pe lângă. Hunedorenii au poftă de joc, mai ales că nici adversarul nu pune mari probleme, şi au o nouă oportunitate în minutul 3, când Munteanu şutează de la 16 metri puţin peste transversală. Natural a venit şi golul cu numărul trei. Era minutul 40 când tânărul Nicula s-a răzbunat pe nerealizările din celelalte meciuri. A trecut în viteză printre doi adversari în flancul drept, şi-a închis complet unghiul, dar a reuşit să trimită superb cu exteriorul sub bară, în colţul scurt.

Relaxare după pauză

Oaspeţii au început la turaţie mare şi cel de-al doilea mitan. Nicula a pătruns din nou în viteză pe partea stângă, dar şi-a făcut mingea prea lung, dându-i prilejul lui Todoran să respingă (min. 46). Peste alte două minute, aveam să asistăm la ratarea jocului. J. Vajda l-a angajat excelent pe nou intratul Suciu, care a rămas singur cu goalkepeer-ul clujean, l-a driblat, şi-a făcut balonul prea lung, a revenit, şi de la 3 metri a trimis incredibil în bară. Va fi totuşi 4-0 în minutul 54, când Nicula şi-a trecut în cont “dubla”, punând excelent fruntea la centrarea venită de pe partea stângă de la “veteranul” Pepenar. Cum succesul era deja indiscutabil, băieţii lui Opric au ridicat piciorul de pe acceleraţie, permiţând gazdelor să mai reducă din difrenţă. Sănătatea reuşeşte un gol de generic în minutul 64, când Pop trage din 25 de metri direct în vinclul din stânga lui Anton Ilie.

“Negru-albaştrii” mai au două bune oportunităţi în minutele 67 şi 69, când Todoran nu se lasă păcălit la “lobul” lui Suciu, iar “ghiuleaua” lui R.Cristian de la 25 de metri trece milimetric pe lângă. Clujenii devin tot mai insistenţi, cornerele la poarta lui Ilie se înmulţesc, apar multe nesincronizări în defensivă, prilej pentru atacanţii adverşi de a trece pe lângă gol în trei rânduri. Nu au putut înscrie clujenii nici în minutul 75, când după executarea unui corner, Văidean a reluat spectaculos din demivoleu, mingea l-a lovit în spate pe Dosan şi a trecut peste. Putea fi însă 5-1 în minutul 90, când Trăşcan a scăpat singur pe stânga, a încercat la rândul lui un nou “lob”, dar Todoran nu s-a lăsat păcălit. Scorul final a fost stabilit în primul minut al prelungirilor, când în urma unui nou corner, Cristea s-a înălţat în şase metri şi l-a învins pentru a doua oară pe Ilie. O victorie tardivă, care readucea pentru 24 de ore FC Hunedoara pe primul loc. Asta pentru că sâmbătă, sătmărenii şi-au făcut din nou treaba, de data aceasta în propriul fief, învingând cu 3-1 pe Naţional Sebiş, asigurându-şi promovarea în divizia secundă. Cine vrea, poate. Cine nu, să stea şi să privească de pe margine.

Sănătatea Cluj – FC Hunedoara: 2-4 (0-3)

Au marcat: Pop (min.64), Cristea (min.91)/ Pepenar (min.8), R.Cristian (min.14), Nicula (min.40 şi 64).

SĂNĂTATEA: Todoran – Bucur (min.47, Cristea), Groza, Şoş, Sărmăşan – Mărginean (min.83, Leahu), Simioancă, Kiş, Danciu (min.68, Văidean) – Pop, Nicula (min.61,.Crişan). Antrenor: Marius Semeniuc.

FC HUNEDOARA: Ilie – Şoit (min.86, Apăachiţei), Dosan, Cuciula, Trăşcan – R.Munteanu, J.Vajda – R.Cristian (min.78, Roiu), Nicula (min.76, Grozoni), Pepenar – Lintaru (min.46, Suciu). Antrenor: Marius Opric.

Arbitru: Dorina Voina (Reşiţa). Asistenţi: Casian Băla – Robert Pantiş (ambii din Arad). Stadion: Parc”Iuliu Haţieganu”. Spectatori: 100.

About Ion Bădin