Atletism: Pe urmele Marietei Ilcu

Articolul a fost vizualizat de 2,074 ori

Atletismul hunedorean pare să lanseze o nouă urmaşă a marii atlete Marieta Ilcu, cea care, în anii ‘80 – ‘90, reuşea performanţe deosebite. După 20 de ani de la data la care Marieta Ilcu devenea campioană mondială la săritura în lungime, tânăra deveancă de aproape 17 ani Florentina Marincu se anunţă a fi o demnă urmaşă a Marietei şi, de ce nu, o viitoare „regină” a săriturii în lungime. Rezultatele obţinute de atleta legitimată la CNS CSŞ „Cetate” Deva (antrenată de merituosul profesor Nicolae Alexe) în acest început de an sunt unele foarte bune, semn că tânăra atletă este hotărâtă să facă performanţă la cel mai înalt nivel.

Florentina Marincu

Florentina Marincu

Ultima ei ispravă s-a petrecut în ultimele zile la Campionatele Naţionale Şcolare, unde deveanca a devenit dublă campioană naţională la proba ei preferată, dar şi la 100 metri plat. Prima medalie de aur a venit în proba de sprint, dominată de Florentina atât în serii cât şi în semifinale, dar mai ales în finală, unde a terminat pe primul loc, cu 11,89 secunde. Ea a fost urmată de Nicoleta Crişan (născută în 1994, legitimată la CSS Viitorul Cluj), cu 12,68 secunde, şi de Ana Maria Beştea (născută în 1995, CSS Dinamo Bucureşti), cronometrată în 12,81 secunde.

A doua medalie de aur a fost obţinută duminică la săritura în lungime, unde Florentina Marincu a egalat un record vechi din 1986 la acest nivel. Ea a sărit excepţional, reuşind un foarte valoros 6,54 metri, care reprezintă, în acelaşi timp, şi cea mai bună performanţă a atletei realizată în cariera ei de până acum. Diferenţa de valoare dintre Florentina şi celelalte concurente a fost una foarte clară, dovadă rezultatele realizate de atletele clasate pe următoarele două locuri, Denisa Pistol (născută în 1994 – Pajura Bucureşti), care a sărit 5,80 metri şi Andreea Lefcenco (născută în 1995 – LPS Constanţa), cu o săritură de 5,69 metri.

Florentina Marincu visează cu ochii deschişi la competiţiile majore din acest an la care va participa, Campionatele Mondiale de juniori II şi Campionatele Europene de juniori I, care se vor desfăşura în această vară şi de unde aşteptăm confirmarea rezultatelor din ultima vreme şi, de ce nu, medalii preţioase.

Tags: ,

About Ion Bădin