Devoratorul de gazete. Negreşit!

Articolul a fost vizualizat de 2,062 ori

Goana disperată după afişări a publicaţiilor online atinge noi cote ale penibilului. Luni, Libertatea.ro ne întâmpina, pe site-ul prieten CityNews, cu următoarea imagine: 

sa ni...

“Loredana Chivu, PRIMELE FOTOGRAFII DE DUPĂ OPERAŢIA LA SÂNI! Uite-o”. Poate dacă aş şti cine-i Loredana Chivu, m-ar interesa, deşi mă îndoiesc că voi vrea vreodată să văd sânii cuiva după operaţie.

O altă ştire de importanţă maximă pentru hunedorenii care intră pe CityNews sună cam aşa: “FOTOGRAFIA din cauza căreia iubitul Andreei Marin poate avea”. Poate avea orgasm, probleme sau… SIDA? Nu voi şti niciodată, pentru că nu m-a lăsat inima să dau un click. Uite-aşa, de-al dracu’ ce sunt!

poate avea

Având în vedere halul în care se prezintă vremea zilele astea, cred că nu vă supăraţi dacă vă arăt un articol mai vechi, cam din toamnă, publicat de Aurora Tanalt în Servus Hunedoara. “Anvelopele de iarnă, necesare odată cu instalarea iernii”. Cât de înduioşător e titlul ăsta! Mai că-ţi vine să te duci în redacţia Servus Hunedoara şi să-l mângâi părinteşte pe cap pe “jurnaivul” (e o invenţie de-a mea, jurnalist + naiv = jurnaiv) care a produs un astfel de titlu. Sigur, dragul meu jurnalist, că odată cu instalarea iernii sunt necesare cauciucurile de iarnă. Ar fi culmea să fie necesare odată cu venirea verii, nu?

anvelopele de iarna

CityNews Hunedoara ne bucură ochiul cu nişte fotografii în care apare Elena Udrea şi, desigur, un articol despre vizita acesteia în Maramureş – de altfel, o informaţie foarte importantă pentru hunedoreni, nu? “În acest final de săptămână fostul ministru al Turismului, Elena Udrea s-a aflat în Maramureş într-o vizită privată. După ce a poposit preţ de câteva ore la cheful handbalistelor de la HCM Baia Mare, apoi la un banchetul elevilor de la clasa a XII-a care a fost la unul din hotelurile din oraş, Udrea şi-a petrecut timpul prin zona Lăpuşului”. Pare scrisă cu piciorul ştirea asta, zău.

udrea la banchet

CityNews ne spune că Trezoreria este “instituţia care nu a auzit de internet şi tranzacţii online”. Mă gândesc că, la Cluj, unde s-a scris articolul ăsta, instituţiile aud. Nu reprezentanţii lor, nu angajaţii, nu oamenii, ci instituţiile. Ce-i drept, dacă aş sta perete-n perete cu SRI-ul, aş fi şi eu convins că instituţiile aud. Sau că pereţii au urechi, cum se spune.

trezoreria

Dragii mei, vă anunţ că toate problemele ţărişoarei noastre au fost rezolvate, nu mai avem oameni bolnavi şi săraci, avem autostrăzi care străbat ţara în lung şi-n lat, politicienii şi funcţionarii corupţi au dispărut, câinii vagabonzi la fel, leul s-a apreciat în raport cu toate valutele, salariul minim a crescut până la cer, iar MICUL, doamnelor şi domnilor, MICUL nostru românesc va fi declarat produs tradiţional!
“Daniel Constantin: Micul românesc este salvat. În trei luni va fi declarat produs tradiţional”, scrie CityNews. “Micul este salvat, iar în decurs de trei luni va fi declarat produs tradiţional românesc, a afirmat luni ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, referindu-se la directiva europeană potrivit căreia de la 1 iunie producţia de mici ar fi urmat să fie interzisă”. Dacă asta vrea poporul…

micul traditional

“Sute de deveni au luat cu asalt parcul de la poalele Cetăţii sâmbătă, în ziua redeschiderii sale după lucrările de reamenajare care au durat aproximativ 10 luni”, scrie Glasul Hunedoarei. Cu furci şi topoare au luat devenii cu asalt parcul? Sau doar l-au vizitat şi aţi simţit nevoia să spuneţi că l-au luat cu asalt?

au luat cu asalt

Referindu-se la acelaşi parc redeschis, Sorina Popa, de la Mesagerul Hunedorean, a scornit o frază foarte alambicată: “Aşa cum a promis, primarul Devei, Petru Marginean (foto mijloc), de Ziua Copilului, a redeschis parcul de la poalele Cetăţii, după ce a fost complet reabilitat”.

parcul sorina popa

 

Tare-i mai plac virgulele Sorinei Popa: “La eveniment, au participat conducerea Primăriei Deva, consilieri locali, parlamentari, reprezentanţi ai conducerii judeţului, dar şi zeci de deveni cu copiii”.
Plus că “(foto mijloc)” o fi fost în ziar, că pe site nu apare decât o fetiţă care admiră nişte ţâşnitoare cu apă.

“La Salzburg. Tomi Coconea ia startul la o nou ediţie Red Bull Alps”, scrie Carmen Cosman, în Ziarul Hunedoreanului. Nu pot decât să sper că în ediţia tipărită şi-a băgat nasul şi un corector, că dacă a rămas aşa… nu-i bine. Corect: “o nouă ediţie”, nu “o nou ediţie” şi Red Bull X Alps, nu Red Bull Alps. E atât de simplu. Dar… ce să fac dacă ziarista noastră nu vrea în ruptul capului să-şi cumpere o tastatură nouă, aşa cum îi tot recomand de câteva luni încoace? A reuşit cu tastatura ei stricată s-o supere şi pe Mihaela Rădulescu, dacă vă amintiţi, şi tot nu se lasă.

redbull

Ce se poate întâmpla atunci când te joci prea mult cu domeniul pe care îţi ţii site-ul? Păi… rişti să păţeşti precum colegii de la Ziarul Hunedoreanului, care de la Hunedoreanul.ro s-au mutat pe ZHD.ro, apoi pe nou.ZHD.ro, apoi pe nou.ZHD.ro/wordpress şi tot aşa. Acum îi găsiţi la adresa zhd.ro, dar Realitatea.net, site-ul care a preluat o ştire de la colegii noştri, i-a citat drept “nouzhd.ro”. S-or fi gândit bucureştenii de la Realitatea că, în judeţul Hunedoara, site-urile de ştiri au nume ciudate. Ce-i drept, “nouzhd” este un nume ciudat şi oricum citarea nu s-a făcut cu link, că nu se obişnuieşte…

nouzhd

Despre publicaţia (acum doar online) Gândul.info aveam o părere bună. Ziarul este făcut de oamenii din trustul MediaPro, iar Ştirile Pro TV încă mai sunt cele mai bune şi echilibrate, cel puţin în opinia mea. Fără să mă leg de conţinutul unei ştiri cu titlul “Un băiat de 12 ani s-a spânzurat în timp ce făcea un leagăn pentru sora lui”, nu pot să nu remarc autorul acestei ştiri publicate pe Gândul.info: “Deprtamentul Corespondenţi”.

deprtamentul

Până săptămâna viitoare, dragi ziarişti, vă rog eu frumos, dacă nu vă permiteţi un corector, măcar recitiţi textele înainte de a le da “bun de tipar”. Texte care conţin atâtea şi atâtea greşeli nu ar trebui să fie considerate bune de tipar. Puneţi mâna pe mouse şi nu vă mai faceţi meseria de ruşine!

Tags: ,

About Chioru' Corectoru'