Din inimă, pentru cei nedreptăţiţi de soartă

Articolul a fost vizualizat de 1,639 ori

Cei 35 de micuţi aflaţi în grija Centrului de Plasament al Copilului cu Handicap Hunedoara au avut parte de un 1 iunie aşa cum şi l-au dorit: muzică, dulciuri, distracţie şi cadouri. Organizaţia Femeilor Liberale din municipiul Hunedoara a avut iniţiativa şi de această dată, la fel ca în alte ocazii asemănătoare din ultimii ani.

dans“De obicei, venim aici şi încercăm să le oferim câte o bucurie copiilor de Crăciun, de Paşte, dar şi de ziua lor, 1 iunie. Nu ştiu dacă se poate spune că noi i-am adoptat pe ei. Mai degrabă, cred că ei ne-au adoptat pe noi. Între noi, femeile liberale din oraş şi aceşti copii, s-a creat o legătură greu de explicat”, spune preşedintele OFL Hunedoara, Cornelia Fodoca.

Micuţii au primit bucuroşi cadourile şi le-au răsplătit pe doamnele liberale cu o invitaţie la dans, chiar în curtea centrului de plasament. Cel mai aşteptat moment a fost însă cel al tăierii tortului special pregătit pentru această ocazie. “Organizaţia Femeilor Liberale a fost alături de noi ori de câte ori am cerut sprijin pentru aceşti copii frumoşi, care au nevoie de foarte multă afecţiune”, declară doamna Laura Buzgău, coordonatorul centrului de plasament.

Prezentă la eveniment, Carmen Hărău, deputat de Hunedoara, lider al Organizaţiei Judeţene a Femeilor Liberale, a atras atenţia asupra faptului că Centrul de Plasament al Copilului cu Handicap din municipiul de pe Cerna are nevoie de sprijin nu doar în preajma zilelor de sărbătoare: “Periodic, femeile liberale vin aici şi încearcă să ajute. Şi ei sunt copiii noştri şi ne sunt la fel de dragi ca ceilalţi. Te trec lacrimile când un copil de aici vine şi te îmbrăţişează. Sunt foarte dornici de afecţiune, iar afecţiunea nu costă. Oamenii generoşi, atât din punct de vedere material cât şi sufletesc, ar face bine să mai treacă pe la acest centru, din când în când, pentru a acorda un sprijin de care este mare nevoie”.

Tags: ,

About Redacţia REPLICA