Răsplată pentru tinerii de elită

Articolul a fost vizualizat de 2,036 ori

De 1 iunie, Clubul Rotary Deva a premiat elevii olimpici pentru munca lor de peste an şi pentru rezultatele obţinute la concursurile şcolare. Ca în fiecare an, la “Balul Florilor” au contat rezultatele de excepţie ale tinerilor de la şcolile din Deva.

rotary“Bine aţi venit la evenimentul organizat de Clubul Rotary Deva! Sunt 13 ani de prezenţă Rotary în Deva, sunt 13 ani de activitate şi noi ne dorim să fie simţită de cei din jurul nostru. Sunt ani în care un grup de voluntari – pentru că voluntariatul este unul din cuvintele de bază în activitatea Rotary -, ani în care un grup de oameni inimoşi a pus bazele clubului din Deva. Sunt multe proiecte pe care le-am iniţiat şi le-am dus la bun sfârşit. Evenimentul acesta este o tradiţie în Clubul Rotary Deva”, au aflat zecile de invitaţi de la Adrian Calimente, preşedintele din acest an al rotarienilor deveni, care i-au avut alături pe tinerii de la Interact şi Rotaract.

Din 2005, rotarienii din Deva “susţin excelenţa” şi au organizat acum a opta ediţie a balului de vară, “Balul Florilor”. Sâmbătă seara, elevii care au obţinut rezultate excepţionale la olimpiadele şcolare au venit la eveniment pentru a-şi primi cadourile. În plus, au fost acordate premii speciale unor eleve care, prin talentul şi abilităţile lor, promovează imaginea judeţului. “Am premiat acum zece tineri, dintre care şapte sunt laureaţi ai olimpiadelor naţionale de la diferite discipline, cu premiul I din oraşul Deva. Toţi sunt elevi ai Colegiului Naţional Decebal. În plus, am premiat-o pe tânăra alpinistă Alexandra Marcu, pe o atletă de la Colegiul Naţional Sportiv Cetate Deva, Florentina Marincu, şi pe Mara Alimpesc, micuţa de nouă ani, foarte talentată în interpretare de folclor”, spune Olivia Niţescu, asistent guvernator la Club Rotary.

Premii şi burse

Mara Alimpesc, de la Şcoala Generală Aron Densuşianu Haţeg, a primit premiul “pentru talentul de excepţie în interpretarea muzicii populare” şi emoţionată a declarat: “Mie premiul acesta mi-a adus o bucurie foarte mare. Eu cânt de la patru ani şi premiul a venit la o zi după ce am împlinit nouă ani”. Mara tocmai a “luat” locul I pe ţară la concursul “Flori de cântec românesc”. O diplomă de excelenţă a fost acordată Anei Maria Herţa, absolventă a Colegiului Naţional Decebal şi deţinătoare a unui record: a luat de cinci ori premiul I la etapa naţională a olimpiadei de limba germană maternă. “Cred că este al treilea an când sunt premiată de Rotary, sunt foarte mândră de asta. Pentru mine a fost uşor să câştig la olimpiadă, germana este limba mea maternă chiar dacă nu o vorbesc părinţii mei, am învăţat-o la şcoală de mică şi e uşor!”. Performanţa acestor copii trebuie însă apreciată şi susţinută, inclusiv financiar, decizie luată de mult timp de membrii Rotary:

“Anul acesta au fost acordate premii de 1.000 de lei pentru copiii cu rezultate deosebite şi putem adăuga bursele pe care Clubul Rotary Deva le susţine, este vorba de doi copii talentaţi care studiază conservatorul, unul la Londra, altul la Bucureşti”, spune preşedintele Adrian Calimente. Cele două burse sunt pe numele lui Răzvan Anemţoaiei, student la Academia de Muzică din Bucureşti, şi pentru Lazăr Alexandru, student la Academia de Muzică din Londra. Altă bursă este acordată atletei junioare Florentina Marincu. Sportiva se trage dintr-o familie modestă din Şoimuş şi are nevoie de susţinere pentru a-şi continua cariera care se anunţă de excepţie: a devenit campioană europeană după ce a stabilit un nou record european la săritura în lungime, respectiv 6,50 metri, săritură considerată “performanţa anului”, în timp ce la triplu salt atleta de la Cetate Deva are a doua performanţă mondială a anului, sărind 13,30 metri.

Tags: ,

About Laura Oană