Ponturi pentru pariori

Articolul a fost vizualizat de 1,312 ori

Săptămâna aceasta ne vom îndrepta atenţia asupra primei ligi din Finlanda. Au trecut doar 11 meciuri de la debutul campionatului şi situaţia în clasament este foarte strânsă. Doar şase puncte o despart pe ocupanta primul loc, HJK Helsinky, de echipa clasată pe locul 10, Jaro. În momentul de faţă, cea mai în formă echipă este Honka. Echipa din Espoo vine după o serie de cinci victorii consecutive în campionat şi a urcat până pe locul trei, la egalitate de puncte cu primele două clasate. La polul opus se află FC Lahti, echipă care a obţinut doar un punct în ultimele cinci etape şi se află pe ultimul loc cu cinci puncte. Astăzi se dispută câteva meciuri interesante în Finlanda.

Meci echilibrat la Turku

fotbalHonka se deplasează la Turku pentru a juca împotriva echipei locale, TPS. Gazdele ocupă locul cinci în clasament, cu 16 puncte câştigate în zece etape. Honka este o forţă pe teren propriu, dar în deplasare nu este o echipă imbatabilă. În şase meciuri disputate pe teren străin, a înregistrat două victorii, două remize şi două înfrângeri. TPS Turku a fost o echipă de totul sau nimic pe teren propriu. În cinci etape a câştigat de trei ori şi a fost învinsă în două rânduri. Predictibilitatea deznodământului acestui meci este foarte scăzută. Se întâlnesc echipele cu cea mai bună formă din prima ligă finlandeză şi orice este posibil. Ultimele patru confruntări directe au fost câştigate de către TPS Turku, dar acum Honka traversează o perioadă foarte bună. Cred că ambele tabere vor înscrie. Mizez 7 unităţi pe acest pronostic. Cota de 1,90 ne va aduce 6,3 unităţi profit.

Meci de trei puncte pentru VPS

Lahti a avut un parcurs de coşmar în prima jumătate a campionatului. În zece meciuri a reuşit să obţină doar cinci puncte. Pe teren propriu a jucat de patru ori, dar a obţinut doar o victorie. Astăzi primeşte vizita celor de la VPS Vaasa, echipă clasată pe locul 2 cu 20 de puncte. În ultimele două confruntări s-a impus Lahti, dar acum situaţia nu pare roz pentru gazde. Oaspeţii au reuşit să obţină patru victorii şi o remiză în şase meciuri disputate în deplasare. Astăzi sunt favoriţi să obţină cele trei puncte puse în joc. Traversează o perioadă mai bună, au un moral mai ridicat şi cu o victorie în meciul de astăzi rămân în luptă strânsă cu HJK şi Honka. Mizez 5 unităţi pe victoria lor. Cota de 3,08 ne va aduce 10,4 unităţi profit.

Victoria, singura variantă pentru HJK

Liderul din prima ligă finlandeză, HJK Helsinky, primeşte vizita celor de la Inter Turku. Oaspeţii se clasează pe locul şapte, cu 15 puncte obţinute în 11 etape. Pe teren străin au avut un parcurs modest, reuşind doar o victorie şi un egal în cinci meciuri. Nici HJK nu a rupt gura târgului pe teren propriu. În şase etape a obţinut 7 puncte. Cred că astăzi trebuie să joace la victorie. Are nevoie de cele trei puncte pentru a rămâne pe prima poziţie a clasamentului. Ultimele două confruntări directe dintre cele două echipe s-au încheiat la egalitate, 2-2 şi 1-1. Cred că şi astăzi va marca atât HJK, cât şi Inter Turku.
Mizez 8 unităţi pe acest pronostic. Cota de 1,95 ne va aduce 7,6 unităţi profit.

Congo, aproape de Campionatul Mondial

Congo ocupă prima poziţie în grupa E, din Africa, de calificare la Campionatul Mondial din Brazilia. După patru etape au zece puncte, cu patru mai mult decât principala urmăritoare, Burkina Faso. Mai sunt doar două etape pănă la finalul campaniei de calificare. Sâmbătă primeşte vizita celor din Burkina Faso. Dacă se impune, îşi asigură clasarea pe primul loc la finalul preliminariilor. Congo a avut un parcurs foarte bun până acum şi nu a primit niciun gol în cele patru etape disputate. Meciul tur a fost câştigat de gazde cu scorul de 3-0. Cred că meciul de la sfârşitul săptămânii va avea acelaşi deznodământ. Congo va câştiga şi va obţine calificarea la turneul final. La o miză de 8 unităţi, cota de 2,55 ne va aduce 12,4 unităţi profit.

Meci facil pentru Coasta de Fildeş

Coasta de Fildeş, una dintre echipele de top din Africa, face legea în grupa C de calificare la Campionatul Mondial. După patru etape ocupă prima poziţie cu zece puncte. Pe locul doi se clasează Tanzania, echipă care a acumulat şase puncte. Cele două echipe se vor întâlni duminică în Tanzania. Oaspeţii sunt favoriţi clar în această partidă. Au jucători mult mai valoroşi. O parte dintre aceştia evoluează la echipe importante din Europa şi au acumulat o experienţă mult mai mare decât cea a fotbaliştilor din Tanzania. În meciul tur, Coasta de Fildeş s-a impus cu scorul de 2-0. Meciul de la sfârşitul săptămânii va fi mai greu pentru ivorieni, dar cred că vor reuşi să-şi valorifice punctele forte şi vor obţine cele trei puncte puse în joc. O victorie le garantează primul loc în grupă la finalul acestor preliminarii. Cota de 1,40 nu este foarte tentantă, dar probabilitatea unei victorii a oaspeţilor este ridicată. Mizez 10 unităţi pe acest pronostic.
Eventualul profit ar fi de 4 unităţi.

Săptămâna trecută

CSMS Iaşi – Vaslui: Pronostic: 2 – corect. Scor final: 1-2
Rapid – Ceahlăul: Pronostic: 1 – corect. Scor final: 2-0
Viitorul – Turnu Severin: Pronostic: X – greşit. Scor final: 3-4

Tags: , ,

About Cristi Iuhasz