Luna aprilie: Top prelevări taxe şi impozite în regiunea Vest

Articolul a fost vizualizat de 1,350 ori

O statistică comparativă a Miniserului de Finanţe, întocmită pentru luna aprilie a acestui an, relevă nivelul de încasare a taxelor şi impozitelor prelevate de la IMM-uri pe judeţe. Astfel, pentru judeţul Hunedoara, aflăm că s-au programat încasări de aproape 138 de mii de lei şi s-au realizat 136 de mii de lei încasări, ceea ce reprezintă un grad de realizare a programului de 99,54 la sută.

Evaziune_fiscala copyDeşi cifra oglindeşte o prelevare bună a taxelor şi impozitelor la nivelul judeţului, gradul de realizarea a planului ne plasează pe ultimul loc în Regiunea Vest. Judeţul Timiş a avut un grad de realizare de 108,35 la sută, Aradul a punctat 101,10 la sută, iar Caraş-Severin, cu toate că e un judeţ fără o economie performantă, a reuşit să îndeplinească 116,5 la sută din programul de colectare a taxelor şi impozitelor.

Surprinzător, forţa economică a fiecărui judeţ nu s-a oglindit de fiecare dată în cuantumul taxelor prelevate. Astfel, Timişoara a prelevat 351,46 mii lei, aproape triplu faţă de Hunedoara, Timişul fiind recunosctu ca locomotiva economică a regiunii. Aradul, în schimb, a încasat 161 de mii de lei de la IMM-uri, o sumă relativ modestă faţă de potenţialul economic al zonei. Caraş-Severin, cu cea mai slabă economie din regiunea de Vest, a adunat la bugetul de stat suma de 61 de mii de lei.

Tags: ,

About Adrian Sălăgean