Ponturi pentru pariori

Articolul a fost vizualizat de 1,308 ori

Astăzi se dispută prima manşă a turului doi din preliminariile pentru Europa League. Oferta este bogată, dar majoritatea echipelor sunt obscure şi orice pariu poate fi riscant. Avem şi noi o reprezentantă în această fază a competiţiei, Astra Giurgiu. Sezonul trecut, Astra a sperat la titlul de vicecampioană, dar a avut un final de campionat slab şi s-a clasat abia pe locul 4. Acesta îi permite să lupte pentru o calificare în grupele Europa League. Astăzi are de trecut primul hop.

Aventura începe în Slovenia

Steaua - PetrolulAstra îşi începe aventura europeană în această seară, în Slovenia, contra celor de la Domzale. Adversarul nu este unul foarte uşor, dar românii trebuie să se impună şi să treacă în turul următor. Liga 1 este mai puternică decât prima ligă slovenă. Echipele româneşti, în special Steaua şi CFR Cluj, au reprezentat România cu succes în competiţiile europene anul trecut şi au făcut o figură frumoasă. Astra nu are experienţă în Europa League, dar are un lot valoros şi ar trebui să facă faţă unui adversar de talia celui pe care îl întâlneşte astăzi. Domzale are avantajul propriului teren. Probabil va forţa victoria, pentru a veni la Bucureşti în postura de favorită la calificare. Astra are jucători buni de contraatac şi poate da peste cap planurile slovenilor. Cred că va reuşi să înscrie şi să plece neînvinsă. Mizez 10 unităţi pe un X2 în această partidă. Cota de 1,40 ne va aduce 4 unităţi profit.

Norvegienii, favoriţi pe propriul teren

Tromso primeşte astăzi vizita slovenilor de la Cejle. Gazdele au avantajul de a fi în plin sezon competiţional. În prima ligă norvegiană s-au disputat 14 etape până acum, în vreme ce în Slovenia echipele sunt în pauză competiţională. Tromso a jucat de şase ori pe teren propriu în acest campionat. A reuşit să se impună de cinci ori şi a pierdut o singură dată. Dubla manşă cu cei de la Cejle pare a fi echilibrată, dar meciul din seara aceasta are o favorită clară, Tromso. Norvegienii vor încerca să profite de avantajul terenului propriu şi vor încerca să se impună. O victorie le este la-ndemână şi îi poate ajuta mult să obţină calificarea. Mizez cu încredere 8 unităţi pe victoria gazdelor. Cota de 1,40 ne va aduce 3,2 unităţi profit.

Muntenegrenii, victime sigure în Ungaria

Videoton, echipă care s-a descurcat bine sezonul trecut în Europa League, primeşte vizita muntenegrenilor de la FK Mladost Podgorica. Presupun că oaspeţii sunt foarte bătăioşi şi îşi vor vinde scump pielea, dar ambiţia şi entuziasmul nu sunt suficiente pentru a face performanţă. Gazdele au de partea lor valoarea individuală şi experienţa. Cred că vor reuşi să ajungă în faza grupelor, dacă nu dau peste un adversar foarte puternic. Mizez 10 unităţi pe victoria lor. Cota de 1,35 ne va aduce 3,5 unităţi profit.

Meci echilibrat pe Arena Naţională

Miercuri, Steaua şi Petrolul se vor întâlni pe Arena Naţională şi se vor duela pentru a câştiga Super Cupa României. Va fi primul meci oficial pentru ambele echipe. Steaua l-a vândut pe Rusescu şi, dacă judecăm după meciurile de pregătire, cred că Mihai Costea ar fi varianta cea mai bună pentru atacul „roş-albaştrilor” în această partidă. Deşi este de mai bine de un an la Steaua, Costea nu a reuşit să convingă şi să se impună în echipa de start. Probabil, turul sezonului care stă să înceapă va fi decisiv pentru cariera lui. Dacă nu va evolua bine şi nu va marca, cred că Steaua nu-l va mai păstra. Miercuri poate fi meciul lui, poate debuta în forţă în acest sezon şi poate contribui decisiv la câştigarea unui trofeu. Petrolul a reuşit să-l păstreze pe Bokila şi este în continuare o echipă solidă care poate pune probleme Stelei. Cred că meciul va fi echilibrat, dar Steaua are prima şansă. Se va simţi lipsa lui Chipciu, jucător care poate destabiliza orice apărare din Liga 1, dar Iancu, Tănase, Răduţ, Adi Popa şi Costea pot face diferenţa în acest meci. Mă aştept la o victorie a Stelei. Mizez 7 unităţi pe acest pronostic. Cota de 2,30 ne va aduce 9,1 unităţi profit.

Săptămâna trecută

SUA – Ghana: Pronostic: ambele echipe marchează – corect. Scor final: 1-4
Spania – Franţa: Pronostic: 1 – corect. Scor final: 2-1
Portugalia – Congo: Pronostic: 1 – corect. Scor final: 5-0
Korea – Nigeria: Pronostic: X – greşit. Scor final: 0-1

Tags: , ,

About Cristi Iuhasz