Minihidrocentralele hunedorene, scoase la vânzare

Articolul a fost vizualizat de 2,600 ori

Hidroelectrica a vândut 14 microcentrale de mici dimensiuni, cu o putere instalată de 9,4 MW, la un preţ de 10,59 de milioane de euro, mai mare decât preţul mediu la care au fost valorificate microhidrocentralele aflate în patrimoniul companiei până în acest moment, au anunţat reprezentanţii firmei. Cele 14 unităţi au fost împărţite în trei pachete, care au fost preluate de firmele Basikdue SpA Italia, Mineral Oil SRL şi Three Pharm SRL.

hidroAdunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Hidroelectrica a aprobat regulamentul de vânzare a 5 pachete cuprinzând 25 de microhidrocentrale. Între acestea se regăsesc şi grupul de active situate în bazinele râurilor Valea Cracului, Muncel, Valea de Peşti şi Buta din judeţul Hunedoara: MHC Valea Cracului 1, MHC Valea Cracului 2, MHC Valea Cracului 3, MHC Zeicani, MHC Baru Mare, MHC Valea de Peşti şi MHC Buta.

De ce se vând minihidrocentralele?

“Hidroelectrica urmăreşte urgentarea procesului de privatizare a microhidrocentralelor pe care le are încă în posesie, astfel încât, până la sfârşitul anului 2013, toate microhidrocentralele rămase să fie vândute. Următorul lot de microhidrocentrale va fi scos la licitaţie cel mai probabil în luna septembrie, procedurile pentru vânzarea acestora urmând a fi demarate cât de curând”, au spus reprezentanţii companiei.

Potrivit informaţiilor disponibile, în total, Hidroelectrica este pregătită să renunţe la 107 de mici hidrocentrale, cu o capacitate de 100 MW.

Tags:

About Adrian Sălăgean