Şcolarii au fost puşi la colţ

Articolul a fost vizualizat de 1,841 ori

Fără victorie în ultimele trei etape, FC Hunedoara nu avea decât varianta cuceririi tuturor punctelor, pentru a nu compromite acest tur de campionat. Ultima dată, în faţa lor s-au aflat reşiţenii de la “Şcolar”, o grupare ambiţioasă, care prin culorile “roşu-negru” se doresc a fi urmaşii celor de la CSM, care, la fel ca şi Corvinul, au avut ceva de spus cândva pe prima scenă a fotbalului românesc.

Meciul se anunţa şi mai greu pentru gazde, mai ales că înfrângerea nedreaptă de la Caransebeş lăsase ceva “urme”. Mijlocaşul Todea a rămas în tribune pentru o etapă, iar tehnicianul Aurel Şunda a trebuit, la rândul său, să asiste la partidă de undeva din spatele porţii, fiind suspendat pentru apelativul de “nesimţit” pe care i l-a adresat etapa trecută “centralului” Costreie, care le-a băgat în buzunar “gugulanilor” trei puncte.

Impulsionaţi de “căpitanul” Şandor

Hunedorenii au început ezitant, dând posibilitatea oaspeţilor să puncteze la impresia artistică. Era minutul 7 când jucătorul de culoare Abiodun s-a “jucat” cu flancul stâng al defensivei şi, de la 12 metri lateral stânga, a trimis puţin pe lângă vinclul porţii. Elevii lui Şunda au replicat imediat, deschizând scorul la prima “şarjă” ofensivă. Paul Păcurar a preluat pe piept în interiorul suprafeţei de pedeapsă, Coca l-a tras de tricou şi, aflat în apropiere, arbitrul Nicolae Croitoru a indicat fără ezitare punctul cu var. Lovitura de penalitate a fost transformată cu multă siguranţă de Şandru, golul dând aripi “alb-albaştrilor”, care îşi vor mări avantajul în minutul 13. A fost tot o fază fixă, avându-l de data aceasta ca “servant” pe Şandru, care a executat înalt în careu o lovitură liberă de la 35 de metri lateral stânga, defensiva bănăţeană a făcut greşit pasul la offsaid şi, rămas nemarcat, fundaşul central Cuciula a înscris primul său gol pentru Hunedoara, cu o lovitură de cap din şase metri. Meciul are ritm şi acest lucru s-a datorat în principal “veteranului” Şandor care, la cei 35 de ani ai săi, a dat dovadă de o vitalitate ieşită din comun, alergând ca în tinereţe, pe postul de vîrf retras pe banda stângă, post care i se potriveşte mult mai bine decât cel de fundaş de bandă. În minutul 20, Şandor a centrat perfect şi, din colţul careului mic, Păcurar a trimis cu capul, balonul fiind reţinut de Haidău. Totul părea că merge ca pe roate, dar a venit minutul 36, când axul central, Cuciula-Nicolau (foarte exact în rest), a tratat superficial faza, dându-i posibilitatea lui Ionaş să pătrundă perpendicular în careu, să îl dribleze şi pe A. Ilie şi să relanseze meciul.

A înscris şi un atacant

Cel de-al doilea mitan a fost început în forţă de hunedoreni, care vor reuşi să refacă diferenţa de două goluri, după doar patru minute. A fost o fază – spectacol, care a început de la Păcurar, Şandor a recentrat în careu, Creţu a sărit pe sub balon, care a ajuns pe partea opusă, de unde Ovidiu Popesc a şutat cu exteriorul în colţul opus, de la 14 metri, mingea lovind, înainte de a intra în plasa porţii, stâlpul din dreapta lui Haidău. Goalkeeper-ul reşiţean va fi schimbat de antrenorul Leo Doană, care i-a reproşat faptul că, la faza golului, nu a ieşit pe centrare. Nervos, Haidău şi-a aruncat pe jos tricoul, mănuşile şi banderola de “căpitan” pe care o purtase până atunci. Acest 3-1 i-a făcut pe băieţii lui Şunda să-şi dea drumul la joc, iar Şandor a ieşit din nou la rampă. În minutul 56, atacantul lui FC Hunedoara a făcut o cursă de 40 de metri, a centrat perfect pentru “ghinionistul” Păcurar, care, în locul unui şut direct, a preferat un dribling în plus, trimiţând apoi în “blocaj”.

Peste alte 20 de minute, Trăşcan l-a lansat din nou pe omniprezentul Şandor, care a pătruns pe stânga, paralel cu linia de fund, dar balonul s-a scurs prin faţa porţii. Finalul ni l-a arătat pe fundaşul Kelemen că are tărie şi precizie în şut, cele două lovituri libere de la mare distanţă fiind scoase cu multă dificultate de portarul de rezervă Giurcanu.

A fost un succes de justeţe al hunedorenilor, dar ei vor trebui să demonstreze că au şi valoare, mâine, la Beiuş, când vor înfrunta, într-un joc de şase puncte, surprinzătorul lider, Bihorul din localitate. Un eventul succes, dar şi un egal, ar menţine vii speranţele la o promovare, pentru retur.

About Ion Bădin