Ponturi pentru pariori

Articolul a fost vizualizat de 1,385 ori

Săptămâna acesta echipele româneşti sunt protagonistele unui nou episod european. Petrolul, Pandurii şi Astra joacă în Europa League şi au şanse să obţină rezultate bune. Cel mai puternic adversar este cel al Petrolului, Vitesse. Nici Pandurii nu au o misiune uşoară în faţa celor de la Hapoel Tel Aviv. Astra a fost mai norocoasă şi va juca în compania unei formaţii modeste, Trencin. La finalul săptămânii vom avea o nouă etapă în Liga 1. Capul de afiş al acestei runde este meciul dintre Steaua şi Rapid. Între cele două echipe există o rivalitate foarte mare şi întotdeauna ne-au oferit meciuri foarte disputate şi tensionate.

Primul adversar adevărat pentru Petrolul

Petrolul a reuşit să ajungă în turul trei preliminar al Europa League, eliminând-o pe Vikingur, o echipă din Insulele Feroe. A câştigat categoric ambele partide şi astăzi primeşte vizita olandezilor de la Vitesse. Oaspeţii au terminat pe locul patru sezonul trecut de Eredivisie, la doar cinci puncte în spatele ocupantelor locurilor doi şi trei, PSV şi Feyenord. Cu siguranţă, Petrolul va avea un meci mult mai greu în această seară. Ultima confruntare româno – olandeză a avut un dezodământ fericit pentru noi, Steaua calificându-se în faţa celor de la Ajax, dar disputa a fost foarte echilibrată. La fel văd şi dubla manşă dintre ploieşteni şi Vitesse. Echipa antrenată de Cosmin Contra trebuie să câştige meciul de astăzi pentru a avea şanse mari de calificare la retur. Trebuie să fie atentă în defensivă şi să nu le dea şansa oaspeţilor să fie periculoşi în atac. Cred că vom vedea un joc prudent al celor două echipe, cu o uşoară dominare a Petrolului. Gazdele nu vor pierde. Mizez 10 unităţi pe acest pronostic. Cota de 1,40 ne va aduce 4 unităţi profit.

Astra, favorită la calificare

Astra Giurgiu va înfrunta în turul trei preliminar al Europa League o reprezentantă a Slovaciei, Trencin. Cred că Omonia Nicosia, echipă pe care Astra a eliminat-o în turul doi, este mai puternică decât adversara pe care o va întâlni astăzi. Echipa antrenată de Isăilă va juca primul meci în deplasare şi ar trebui să încerce să obţină victoria. Giurgiuvenii, cu Budescu într-o formă bună, pot înscrie mai mult de un gol în această partidă. Gazdele nu sunt de speriat. S-au clasat pe ultima treaptă a podiumului sezonul trecut în Slovacia, fiind depăşite de Senica şi Slovan Bratislava. Campionatul României este mai valoros decât cel al Slovaciei. Astra pare cea mai puţin valoroasă reprezentantă a României în acest sezon de Europa League, dar astăzi întâlneşte un adversar modest. Mizez 5 unităţi pe victoria oaspeţilor. Cota de 2,55 ne va aduce 7,75 unităţi profit.

Visul unor nopţi de vară

Echipa Pandurii Târgu Jiu le oferă fanilor o experienţă inedită, jucând sezonul acesta în preliminariile Europa League. În turul doi preliminar a trecut de estonienii de la Levadia şi s-a calificat în turul trei preliminar, în care va înfrunta o reprezentantă a Israelului, Hapoel Tel Aviv. Adversarul este mai bun decât Levadia Tallinn, dar cred că jucătorii antrenaţi de Pustai au puterea de a trece în turul următor. Lotul gorjenilor este destul de valoros, Eric fiind un “implant” foarte reuşit în atacul Pandurilor. Pustai este un antrenor bun, care poate pregăti cum se cuvine o dublă manşă eliminatorie. Calificarea se va decide în retur şi cred că Pandurii nu vor pierde astăzi. Mizez 10 unităţi pe acest pronostic.

Derby doar pe hârtie

Sâmbătă, Steaua primeşte vizita celor de la Rapid. Până acum, acest meci era un derby în adevăratul sens al cuvântului, meciurile fiind foarte disputate. Acum, Rapid traversează o perioadă foarte proastă, în vreme ce Steaua traversează un moment favorabil. Anul trecut, a dominat categoric Liga 1 şi a câştigat la pas campionatul. În această vară a plecat un singur jucător important, Rusescu, dar acest lucru nu se vede deocamdată în jocul Stelei. Echipa merge la fel de bine şi până acum a reuşit să obţină rezultate favorabile. Rapid a pierdut jucătorii cu experienţă şi i-a înlocuit cu jucători tineri, poate de perspectivă, dar care nu se ridică astăzi la nivelul Stelei. Ultimul meci s-a terminat la egalitate, dar Steaua a dominat partida de la un capăt la altul. Atunci, Rapid avea în lot jucători consacraţi care aveau experienţa unor astfel de meciuri. Acum nu mai are aceşti jucători şi îi va fi mult mai greu să reziste în faţa unei echipe cu forţa Stelei. Cred că jucătorii antrenaţi de Laurenţiu Reghecampf se vor impune la o diferenţă de minim două goluri. Mizez 10 unităţi pe acest pronostic. Cota de 2,05 ne va aduce 10,5 unităţi profit.

Săptămâna trecută

Ceahlăul – Corona Braşov: Pronostic: 1 – corect. Scor final: 3-0
Gaz Metan – FC Botoşani: Pronostic: sub 2,5 goluri – greşit. Scor final: 1-2
Vikingur – Petrolul: Pronostic: 2 – corect. Scor final: 0-4
Pandurii – Levadia: Pronostic: 1 – corect. Scor final: 4-0

Fotbal la TV

Europa League
Joi, 1 august

Ora 18:00 Trencin – Astra Digi Sport 2
Ora 19:00 Petrolul – Vitesse Digi Sport 1
Ora 21:00 Pandurii – Hapoel Tel Aviv Digi Sport 1

Liga 1 – România
Vineri, 2 august
Ora 20:30 “U” Cluj – Ceahlăul Digi Sport 1

Sâmbătă – 3 august
Ora 18:00 Botoşani – Săgeata Năvodari Digi Sport 1
Ora 21:00 Steaua – Rapid Digi Sport 1

Duminică, 4 august
Ora 19:00 Corona Braşov – Astra Digi Sport 1
Ora 21:00 Petrolul – Braşov Dolce Sport
Ora 21:30 Pandurii – Astra Digi Sport 1

Luni, 5 august
Ora 19:00 Poli Timişoara – Gaz Metan Digi Sport 1
Ora 21:30 Vaslui – CFR Cluj Digi Sport 1

Tags: , ,

About Cristi Iuhasz