O afacere “la cheie”: masa minerilor

Articolul a fost vizualizat de 1,774 ori

Deşi nu la fel de profitabilă ca în anii trecuţi, afacerea care are ca obiect hrana minerilor rămâne încă o activitate cu venituri garantate. Firma care s-a ocupat şi până acum de prepararea şi servirea hranei calde pentru mineri la intrarea în şut, GTS Company SRL Aninoasa, a fost singurul participant la licitaţia deschisă organizată de SNIMVJ.

cantina minerilorContractul are valoarea de 10.763.028 lei fără TVA, cu aproximativ patru milioane de lei mai puţin decât era Societatea pregătită să ofere pentru acest serviciu. Practic, pentru aceşti bani, câştigătorii licitaţiei trebuie să prepare şi să servească masa caldă pentru personalul cu activitate de subteran de la minele Petrila, Paroşeni şi Uricani, timp de trei ani.

GTS Company este cea care prepară şi serveşte hrana şi pentru minerii de la minele viabile Lonea, Livezeni, Vulcan şi Lupeni, înglobate în Complexul Energetic Hunedoara. De fapt, sub diverse nume, societatea se ocupă de acest serviciu de mai bine de 13 ani, încă de pe vremea în care oficialii administraţiei miniere au decis să-l externalizeze şi au scos la licitaţie cantinele miniere ce aparţineau de exploatările de huilă din Valea Jiului.

About Adrian Sălăgean