Gimnastele devence rămân în top

Articolul a fost vizualizat de 2,016 ori

“Laboratorul” de gimnastică artistică feminină de la Deva continuă să producă, chiar dacă, de câţiva ani încoace, pregătirile lotului olimpic s-au mutat la Izvorani, odată cu revenirea la “cârmă” a tandemului Octavian Belu – Mariana Bitang.  Municipiul de sub “Cetate” continuă să deţină supremaţia la toate categoriile de vârstă şi în acest an, ultimele performanţe fiind obţinute la sfârşitul săptămânii trecute în “Polivalenta” din Bucureşti, unde sportivele de la CNS “Cetate” au obţinut rezultate extrem de valoroase în cadrul Campionatelor Naţionale ale Maestrelor.

Gimnastele devenceLa întrecerea pe echipe, Deva a prezentat două garnituri, cea mai experimentată, formată din Andreea Munteanu, Andreea Iridon, Laura Jurcă şi Ştefania Stănilă reuşind şă-şi adjudece medaliile de aur, de o manieră categorică. CNS “Cetate” 1 a obţinut un total de 170,450 puncte, impunându-se la toate cele patru aparate (42,600 la sărituri, 39,550 la paralele, 44,650 la bârnă şi 43,650 la sol). Medalia de argint a revenit echipei Dinamo CSS Bucureşti (166,150 puncte), care a avut-o ca lideră pe medaliata cu bronz de la JO 2012, Larisa Iordache, gimnastă care a concurat la toate cele patru aparate. Medaliile de bronz au revenit sportivelor de la Steaua CSS Bucureşti (164,950 puncte), care au avut-o în componenţă pe dubla campioană olimpică Sandra Izbaşa, care însă a concurat doar la sol. Cea de-a doua echipă a Devei s-a clasat pe locul patru, Asiana Peng, Ioana Nicoară, Miriam Aribăşoiu, Adela Florea şi Ana Maria Ocolişan acumulând un total de 161,050 puncte. Următoarele locuri în competiţia echipelor au fost ocupate de: CSM Oneşti – SCM Bacău (155,300), CSS 1 Constanţa (152,350) şi CSS Sibiu (139,600).

Medalii la individual compus şi aparate

Întrecerea de la individual compus a fost “open”, ceea ce a dat posibilitatea ca în concurs să fie înscrise pe lângă numele consacrate şi cele mai talentate junioare, care au primit aplauze la scenă deschisă de la numerosul public aflat în tribune, pentru exerciţiile de calitate pe care le-au prezentat. În lipsa Dianei Bulimar, care
s-a accidentat doar cu o zi înainte de concurs, fiind mai apoi operată la Viena, titlul a revenit dinamovistei Larisa Iordache, componentă a lotului naţional, care a obţinut un punctaj de 58,550 puncte. Gimnastele de la CNS “Cetate” au acaparat celelalte două locuri ale podiumului prin Andreea Munteanu (57,300 puncte) şi Andreea Iridon (56,400 puncte) care au intrat în posesia medaliilor de argint, respectiv bronz. De remarcat că în primele 10 locuri s-au mai clasat alte patru devence, Ştefania Stănilă (locul 5), Laura Jurca (locul 6), Ana Maria Ocolişan (locul 7) şi Asiana Peng (locul 9).

Ultima zi a campionatelor, rezervată finalelor pe aparate, a adus noi satisfacţii clubului de pe Mureş. Dublu succes a fost înregistrat la sărituri, unde Ana Maria Ocolişan şi Laura Jurca au obţinut acelaşi punctaj, 13,950 puncte, aducând clubului pe care îl reprezintă, două medalii de aur. Medalia de bronz a revenit Dorei Vulcan (Dinamo), 13.850 puncte, în timp ce Ştefania Stănilă şi Andreea Munteanu au venit pe locurile 4, respectiv 6.

Finala la paralele a fost una extrem de echilibrată, locul întâi revenind consacratei Larisa Iordache (Dinamo) -13,475 puncte, urmată de Daniela Ciurusniuc (Steaua)-13,275 p şi Andreea Iridon (Deva) cu 13,255 p. Alte trei gimnaste devence, Asiana Peng, Ioana Nicoară şi Ştefania Stănilă, s-au clasat pe locurile 6-8. Larisa Iordache s-a impus şi la bârnă, cu un total de 15,675 puncte, devansându-le pe Andreea Muntean (Deva) – 15,525 p şi Anda Butuc (CSS 2 Bucureşti) – 14,650 p. Andreea Iridon, Ana Maria Ocolişan şi Ştefania Stăniă au ocupat locurile 6-8. Finala de la sol a fost dominată, aşa cum era de aşteptat, de gimnasta de 23 de ani Sandra Izbaşa, care a avut un exerciţiu aproape de perfecţiune. Dubla campioană olimpică de la Londra a anunţat că după Campionatele Mondiale de la Anvers, de la sfârşitul lunii, se va retrage din activitate. Medalia de argint a fost adjudecată de Larisa Iordache, iar podiumul a fost completat de deveanca Andreea Muntean, urmată în clasament de colegele ei de club, Laura Jurca şi Ştefania Stănilă. Aşadar o competiţie prolifică pentru gimnastele din Deva, care merită felicitări pentru ceea ce au reuşit, aceleaşi laude mergând şi spre antrenorii care s-au ocupat de pregătirea lor.

Tags: , ,

About Ion Bădin