Drumul naţional 76 Deva – Oradea, reabilitat cu fonduri europene

Articolul a fost vizualizat de 2,769 ori

Alături de alte două drumuri naţionale, (Craiova – Calafat, Filiaşi – Petroşani), proiectul reabilitării DN 76 a fost agreat de Ministerul Transporturilor, Ministerul Fondurilor Europene şi JASPERS ca proiect care corespunde la o primă evaluare a cerinţelor comunicate de Comisia Europeană. 

drumAutoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial de Transport a transmis Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) o notă prin care solicită ca CNADNR să întocmească fişele de buget aferente proiectelor menţionate şi să actualizeze documentaţiile suport în vederea depunerii, cât mai urgente, a cererilor de finanţare în cadrul POS-T 2007-2013.

DN 76 este în stare avansată de deteriorare, dar reabilitarea sa era blocată. Iniţial, pentru reabilitarea DN 76 fusese încheiat un acord de finanţare cu Banca Europeană de Investiţii (BEI), dar, deşi proiectul îndeplinea condiţiile de eligibilitate pentru obţinerea finanţării, lucrările nu puteau fi finalizate datorită alocării bugetare insuficiente.

About Adrian Sălăgean