Râuşor, destinaţia ideală pentru iubitorii sporturilor de iarnă

Articolul a fost vizualizat de 2,060 ori

Mai sunt puţine săptămâni până la căderea zăpezii şi iubitorii sporturilor de iarnă se vor putea bucura din nou de pârtiile din judeţul nostru. Una dintre ele se află în zona de agrement Râuşor. Pârtia de schi din Râuşor, unică în masivul Retezat şi totodată recunoscută ca una dintre cele mai bune din zona de vest a ţării, este dotată cu teleschi având o lungime de 1.200 de metri şi o diferenţă de nivel de 380 de metri, concepută pe două secţiuni de teleschi.
partie de schi RausorDin vârful pârtiei principale au fost create 3 trasee diferenţiate în funcţie de gradul de dificultate.
Traseul clasic: se coboară pe pârtia clasică (nord-vest) primii 300 de metri fiind de dificultate ridicată (aprox 1300m lungime)
Traseul prin pădure: din vârful pârtiei se pleacă spre nord, traseul şerpuind prin pădure şi urmează după aproximativ 1000 de metri să se intersecteze cu traseul clasic la jumătatea pârtiei (aproximativ 1500 de metri lungime).
Traseul pe la releu: din vârful pârtiei se pleacă spre nord ca imediat să se vireze stânga spre nord-vest (spre releu). La releu ne intersectăm cu traseul prin pădure, apoi cu traseul clasic la jumătatea pârtiei (aproximativ 1500 de metri lungime)
Porţiunea de pârtie de la jumătate spre bază poate fi folosită de schiorii începători. Se poate practica săniuşul, se pot face drumeţii montane şi se pot vizita obiectivele turistice din zonă.
Râuşor este locul ideal pentru cei care vor să se deconecteze de la stresul cotidean şi doresc să-şi petreacă timpul cu prietenii sau familia.

Primăria Comunei Rîu de Mori va demara un proiect de dezvoltare a infrastructurii la Râuşor, cu scopul de a obţine titlul de staţiune turistică de interes local. Se vor amenaja cinci terenuri de sport cu nocturnă şi grup sanitar. Proiectul curpinde şi amenajarea unui parc în care vizitatorii se vor putea relaxa. Pe unul dintre cele cinci terenuri de sport, iarna va fi amenajat un patinoar. Pentru a facilita accesul turiştilor în staţiune, se vor asfalta drumurile şi se vor
construi două parcări. O altă prioritate a Primăriei este iluminarea staţiunii. Proiectul va fi finalizat, cel târziu, la data de 15 iulie 2015.

Tags: ,

About Cristi Iuhasz