Vă doriţi o grădină de vis? Alegeţi Pepiniera Villa Vinci!

Articolul a fost vizualizat de 11,677 ori

Pepiniera Villa Vinci din Banpotoc este locul ideal unde fiecare hunedorean poate găsi arbori, arbuşti ornamentali şi zeci de soiuri de plante pentru amenajarea unor grădini încântătoare, care vă vor bucura ochiul şi inima şi vă vor surprinde plăcut invitaţii. Pepiniera a fost gândită de un pasionat al florilor şi al grădinilor, omul de afaceri Giovanni Salvatelli. Iniţial, acesta a investit într-o fabrică de încălţăminte în Hunedoara. Apoi, îndrăgostit de România, a cumpărat o casă la Banpotoc, în comuna Hărău, la numai 14 kilometri de Deva, şi a început să amenajeze o grădină. În câţiva ani, omul de afaceri pasionat de flori avea deja un mic parc splendid! Aşa a apărut ideea unei pepiniere. Aceasta urma să asigure autosusţinerea parcului amenajat la Banpotoc, dar şi plante şi arbuşti pentru alte sute de curţi şi grădini ale hunedorenilor.

Pepiniera Villa Vinci din Banpotoc arată chiar mai bine decât grădina unui palat regal din Franţa  ori Anglia secolului al XlX-lea

Pepiniera Villa Vinci din Banpotoc arată chiar mai bine decât grădina unui palat regal din Franţa
ori Anglia secolului al XlX-lea

Prima pepinieră-expoziţie din judeţ

În anii următori, Giovanni Salvatelli a făcut investiţii considerabile la Banpotoc, creând o firmă specializată în producţia de arbori şi arbuşti ornamentali, dar şi în amenajări şi întreţineri de spaţii verzi. Astăzi, Pepiniera Banpotoc, prima pepinieră-expoziţie din judeţ, vine în întâmpinarea clienţilor săi cu un pachet complet de lucrări, care presupune inclusiv realizarea de sisteme de irigaţii, design exterior, întreţinerea, erbicidarea şi fertilizarea grădinii. Oricine doreşte să cumpere arbuşti sau plante decorative are acum la dispoziţie pagina de internet www.amenajari-irigatii.ro, unde puteţi găsi toate detaliile de care aveţi nevoie: lista de produse, dar şi lucrările de amenajare pe care le execută grupul de profesionişti de la Villa Vinci.

Creează-ţi singur grădina de vis!

„Oamenii noştri pornesc de la ideea că fiecare spaţiu de amenajat este o nouă provocare. Indiferent că este vorba despre amenajarea sau întreţinerea unui spaţiu verde, a unei grădini sau a unei plante, considerăm că îmbinarea armonioasă a frumosului cu utilul ne reprezintă”, spune administratorul Ramona Morar. Hunedorenii care vor să îşi amenajeze singuri grădina sau au nevoie doar de câţiva arbuşti pentru curte sau spaţiile verzi, pot apela cu aceeaşi încredere la Pepiniera Villa Vinci din Banpotoc. Aici puteţi găsi, la preţuri începând de la sume mai mici de 4 lei, zeci de soiuri de arbuşti şi plante, care pot fi vândute ca rădăcină nudă, în ghiveci sau la balot.

pepiniera villa vinci banpotocArbuşti floriferi pentru gard viu

La Pepiniera Villa Vinci de la Banpotoc puteţi găsi o mulţime de soiuri de magnolie, hortensie, salcâm mov, dar şi arbuşti floriferi pentru gard viu, buxus, cotoneaster (un arbust splendid din familia trandafirului), ligustrum, caprifoi, rezistenta piracantha, frumoasa spiraea şi o mulţime de alte plante din familia Berberidaceae (Berberis). De asemenea, tot de aici puteţi cumpăra tuia, chiparoşi, ienupăr, taxus, brazi argintii sau chiar ginkgo biloba, miraculosul supravieţuitor din Jurasic, cu extraordinare calităţi terapeutice. Pe acesta din urmă îl puteţi lăsa ca moştenire vie generaţiilor viitoare, pentru că arborele poate ajunge la venerabila vârstă de 3.500 de ani!

O plimbare prin… pepinieră

Pentru a alege din multitudinea de soiuri, cel mai indicat ar fi să faceţi o plimbare până la pepiniera de la Banpotoc. Veţi avea surpriza să descoperiţi aici un parc superb şi veţi putea hotărî care sunt plantele şi arbuştii care ar sta cel mai bine în grădina dumneavoastră. „Un lucru unic la Pepiniera Villa Vinci este faptul că noi am gândit totul ca pe o expoziţie. După ce consultă site-ul www.amenajari-irigatii.ro, pentru a-şi face o idee despre oferta noastră, oricine poate veni pentru a vizita parcul realizat la Banpotoc, inclusiv sâmbăta şi duminica, pentru a alege la faţa locului arbuştii şi plantele preferate. Clienţii vor avea ocazia să viziteze mai întâi parcul, iar apoi vor ajunge şi la pepinieră, de unde îşi vor putea alege cele mai frumoase plante”, explică administratorul pepinierei, Ramona Morar.

La Villa Vinci imaginile încântătoare te însoţesc  la fiecare pas

La Villa Vinci imaginile încântătoare te însoţesc
la fiecare pas

Profesionişti pentru o grădină de poveste

Echipa de specialişti de la Pepiniera Villa Vinci vă oferă inclusiv servicii de evaluare a terenului de care dispuneţi, consultanţă, proiectare şi oferirea celor mai bune soluţii de amenajare sau reabilitare. Profesioniştii de la Pepiniera Villa Vinci pot efectua pentru dumneavoastră o mulţime de lucrări, printre care amenajarea unei alpinării, garduri vii din arbuşti floriferi şi perdele din plante căţărătoare, sau a unui splendid gazon (prin însămânţare sau prin montarea de rulouri de gazon). Toate lucrările vor fi făcute ţinând seama de regulile arhitecturii peisagistice, prin îmbinarea plantelor, în funcţie de relief şi de dorinţele dumneavoastră. Dacă aveţi deja în grădină mai multe plante şi arbori, dar nu vă pricepeţi prea bine la întreţinerea lor, tot specialiştii Pepinierei Villa Vinci sunt cei care vă pot da o mână de ajutor. Aceştia se vor ocupa de stimularea creşterii plantelor existente sau vor executa pentru dumneavoastră tăierile şi modelările necesare. Diagnosticarea şi tratarea plantelor bolnave, tratamentele pentru prevenirea şi combaterea dăunătorilor, erbicidarea selectivă sau fertilizarea se pot face la cererea dumneavoastră cu cele mai noi tratamente. Toate detaliile despre oferta de servicii a Pepinierei Villa Vinci le puteţi obţine din pagina: www.amenajari-irigatii.ro.

Oferte speciale de nerefuzat

În această perioadă, Pepiniera Villa Vinci vă aşteaptă cu oferte speciale imposibil de refuzat. Puteţi cumpăra superbele spiraea japoneză, deuţia, forsiţia (ploaia de aur) şi delicata lămâiţă la un preţ de numai 8 lei pe bucată, în cazul în care achiziţionaţi minimum 50 de arbuşti decorativi. De asemenea, tot în această perioadă, la Pepiniera Villa Vinci puteţi cumpăra trei splendide specii de ienupăr târâtor sau semi-târâtor („Juniperus horizontalis”, „Juniperus sabina Cupressifolia” şi „Jumiperus sabina Nana”) la un preţ de numai 25 de lei pentru o bucată, în condiţiile în care vă decideţi să cumpăraţi cel puţin 50 de bucăţi. Un singur lucru vă mai rămâne de făcut: accesaţi www.amenajari-irigatii.ro pentru a face primii paşi în lumea grădinilor de vis. Un mic paradis, chiar în curtea dumneavoastră.

About Redacţia REPLICA