Fotbal – Liga a lll-a, seria V: FC Hunedoara încasează scor de neprezentare

Articolul a fost vizualizat de 1,617 ori

Cocoţată pe prima poziţie a seriei a patra din “obscura” ligă a treia, FC Hunedoara s-a făcut de râs în Banat, unde Millenium Giarmata a dat de pământ cu gruparea de pe Cerna. De fapt, “negru-albaştrii” şi-au arătat adevărata valoare, atunci când întâlnesc o echipă mai bine închegată.

FC Hunedoara566După eşecul din prima rundă, suferit chiar pe propria arenă în faţa „gugulanilor” de la FC Caransebeş (0-1), au venit şase victorii consecutive, iar „muşchii” s-au umflat atât la jucători, cât şi la cei care ocupă, oarecum anormal, banca tehnică. Şi când spun „anormal”, nu mă refer la faptul că antrenorul Constantin Olariu sau „ajutoarele” sale nu ar avea actele necesare pentru a ocupa posturile din „organigrama” clubului, gândul ducându-mă la competenţa profesională care o au pentru a „păstori” un astfel de club, unul care îşi doreşte performanţa şi să acceadă în eşalonul secund.

Chiar dacă au obţinut o serie de şase succese, cei de la FC Hunedoara au arătat pe teren un fotbal extrem de modest, chiar dacă de multe ori au avut în faţă adversari net inferiori valoric, dacă mai putem vorbi de valoare fotbalistică într-o astfel de ligă din fotbalul românesc. Ultimele două jocuri disputate pe „Michael Klein”, un „dublu” 1-0 cu Becicherecu Mic şi Muncitorul Reşiţa, ne-au arătat o echipă vlăguită, lipsită de consistenţă şi orientare tehnico-tactică. O echipă care a tremurat, la propriu, până în ultima secundă şi care şi-a apropiat punctele prin două execuţii de excepţie ale lui Flavius Nicula şi Ciprian Pepenar. Realitatea nu ne contrazice, dacă este să ne gândim că echipa care va promova va fi hotărâtă în urma unui „play-off”, la care vor participa primele şlase clasate ale seriei. Am trecut la limită de Becicherecu Mic şi Vulturii Lugoj şi am capotat cu Caransebeşul şi Giarmata. Viitorul nu ne arată că ar fi loc de mai bine, mai ales că în această toamnă se vor mai desfăşura încă cinci etape din retur.

Evoluţie lamentabilă

Revenind la jocul din ultima rundă, elevii lui Olariu s-au prezentat la Giarmata din postura de lideri, iar aşteptările suporterilor (dacă or mai fi) erau pe măsură. Dar, după ceea ce s-a întâmplat pe teren de-a lungul celor 90 de minute, era greu de spus că Hunedoara ar fi fost în fruntea seriei până în acel moment. De fapt, în primele 20 de minute, fotbalul a lipsit aproape în totalitate, cele două combatante evidenţiindu-se printr-o luptă „surdă” la mijlocul terenului, orice încercare ofensivă în treimea adversă fiind blocată de cele două defensive.

Echilibrul avea să se rupă în minutul 24, la o fază care nu anunţa mare lucru. Dancia a trimis o minge la marginea careului mare, Călin a reuşit să ia „faţa” fundaşului central Petcu, a pătruns în careu, talonat de acelaşi fundaş, a fost faultat, iar arbitrul a arătat fără nicio ezitare, punctul cu „var”. Penalty-ul a fost transformat cu siguranţă de Leuca. Replica oaspeţilor a venit abia în minutul 28, când „apaticul” Lintaru a şutat de la 17 metri, balonul fiind deviat în corner de apărarea gazdelor. O fază controversată s-a petrecut în minutul 34, atunci când FC Hunedoara a solicitat penalty. Uibariu a urmărit o minge venită de la J. Vajda şi s-a ciocnit în careu cu portarul Gârlea, care a atins balonul fără să-l reţină.

Până la pauză, hunedorenii şi-au mai trecut în cont două oportunităţi. La prima, Oneţ a luftat la mijlocul terenului, mingea a ajuns la Lintaru pe partea stângă, care a făcut o cursă de 40 de metri, dar, când a ajuns în poziţie de singur cu portarul în faţă, s-a „înecat ca ţiganul la mal”, alunecând când se pregătea să finalizeze, iar, mai apoi, Petcu a trimis puternic din lovitură liberă de la 23 de metri, dar pe centrul porţii, fără probleme pentru Gârlea. Pe fondul dominării oaspeţilor, finalul primului mitan a adus al doilea gol în contul celor de la Millenium, care şi-au dublat avantajul în primul minut al prelungirilor. Dancia a bătut un corner de pe dreapta, Dragotă a „comis-o” ieşind pe sub minge, care a ajuns la Jichici, iar acesta a trimis-o dincolo de linia porţii, asistentul de pe acea parte indicând centrul terenului.

Din rău în mai rău

Repriza secundă a fost una şi mai jalnică pentru FC Hunedoara, liderul de conjunctură făcând pur şi simpu figuraţie pe teren, demonstrând, dacă mai era nevoie. că dispune de mulţi jucători, dar de foarte puţini fotbalişti, iar pe bancă se află un tehnician de duzină. Asta cu atât mai mult cu cât, din minutul 57, bănăţenii au evoluat în inferioritate numerică, Gedeon văzând direct „roşu”, după ce , în urma unui duel cu Lorincz, l-a călcat pe acesta, care era căzut la pământ, la centrul terenului. Nici fotbaliştii de la Giarmata nu s-au omorât cu firea, dar cu toate acestea vor reuşi să înscrie şi cel de-al treilea gol în minutul 73. A fost o fază care a semănat mult cu cea de la golul cu numărul doi. Acelaşi Dancia a executat o lovitură de colţ de pe aceeaşi parte dreaptă, Oneţ a reluat cu capul, goal-keeper-ul hunedorean a scăpat mingea în faţă şi Jichici a reluat din apropiere, din cădere, sub transversală.

A fost a două înfrângere din acest tur, dar, aşa cum spuneam, când are în faţă un adversar mai „dârz”, FC Hunedoara devine o echipă „pitică”, lipsită de orice veleitate, o grupare căreia nu i se potriveşte nicicum postura de lider, fie el şi unul de liga a treia.

Millennium Giarmata – FC Hunedoara: 3-0 (2-0)

Au marcat: Leuca (min. 23 – penalty), Jichici (min. 45+1 şi 73)
MILLENIUM GIARMATA: Gârlea – Mihălceanu, Oneţ, Gârba, Dancia – Leuca, Naidin (min. 78, Mihuţa) – Rosenblum (min. 90+3, Furdean), Călin (min. 72, Dârvaru), Jichici (min. 80, Boldea) – Gideon.
Antrenor: Călin Cojocaru.
FC HUNEDOARA: Dragotă – Petresc, Dosan, Petcu (min. 58, Homei), Lorincz – J. Vajda, R. Muntean – Uibariu (min. 70, Şoit), Nicula (min. 87, Drăgan), Pepenar – Lintaru (min. 90, Apachiţei).
Antrenor: Constantin Olariu.
Eliminat: Gideon (min. 57 – direct “roşu”)
Arbitru: M. Omuţ (Oradea)
Asistenţi: O. Timar (Marghita) – S. Albu (Oradea).
Stadion: “Nicu Moraru”. Spectatori: 70.

About Ion Bădin