Fotbal – Liga a lll-a, seria 4: FC Hunedoara – victorie fără consistenţă în joc

Articolul a fost vizualizat de 1,909 ori

După ruşinea din etapa trecută din Banat, când au capotat lamentabil, la un scor de neprezentare (0-3 – n.r.), în faţa celor de la Millenium Giarmata, chiar dacă în repriza secundă au avut un om în plus, FC Hunedoara s-a întors în propriul fief, pentru a-şi continua evoluţiile palide din acest tur, în faţa unui număr extrem de redus de spectatori. Nu mai mult de 150 de împătimiţi în ale fotbalului, care, din lipsă de altceva mai bun, se încumetă să mai vină încă la arenă, au asistat, şi în această ultimă reprezentaţie din tur de acasă, la un joc încâlcit, lipsit de orice virtuţi tehnico-tactice.

Golul lui Suciu a fost singura fază de fotbal adevărat “servită” suporterilor, în ultima etapă, de FC Hunedoara

Golul lui Suciu a fost singura fază de fotbal adevărat “servită” suporterilor, în ultima etapă, de FC Hunedoara

Din fericire pentru ei, hunedorenii au reuşit al patrulea 1-0 din această primă parte de campionat, un scor aducător de încă trei puncte în clasament, care-i menţine pe elevii mediocrului antrenor Constantin Olariu pe poziţia a doua, la trei puncte distanţă de liderul FC Caransebeş, echipă care le administra “negru-albaştrilor”, la debut, singura înfrângere de pe propriul teren. Un eşec care ar putea cântări decisiv în “play-off”, dacă în returul care va începe imediat după încheierea turului, Hunedoara nu va reuşi să-şi ia revanşa.

Repriză cu emoţii

Înfrângerea grea din runda trecută a lăsat urme în “11”-le cu care Olariu a abordat meciul cu gorjenii. Nu mai puţin de şase schimbări în echipa de start, mai mult, portarul Dragota (vinovat la două goluri) şi fundaşul central Dosan nu au mai prins nici măcar banca de rezerve. De fapt, ori cu ei, ori cu cei aflaţi actualmente în lot, scenariul este acelaşi: joc plictisitor, în care apare un gol salvator la un moment dat, punct din care începe o luptă crâncenă şi surdă pentru apărarea minimului avantaj. Aşa a fost cu Lugojul, Becicherecu Mic şi Reşiţa, şi tot aşa s-au desfăşurat ostilităţile cu oltenii.

Gazdele au avut prima acţiune ofensivă în minutul 6, atunci când “căpitanul” Janos Vajda a făcut ceea ce face foarte rar, mai precis, şi-a permis două driblinguri, care din fericire i-au şi ieşit, dar a pătimit la finalizare, balonul trimis de la 15 metri trecând peste transversală. De aici încolo, adio faze de poartă, oaspeţii părând mult mai în “vână”, alergând mult şi încercând să pună stăpânire pe joc, dar fără finalitate la poarta lui Raţ. Când plictiseala începuse să ne facă să ne gândim tot mai mult la cu totul altceva, dar nicidecum la fotbal, au mai apărut două faze ceva mai legate, ambele la buturile hunedorenilor. În minutul 39, un jucător de la Pandurii II a executat o lovitură liberă de pe partea stângă, Raţ a fost depăşit, dar a avut noroc cu

Petrache care, în loc să lase mingea spre plasa porţii, le-a dat o mână de ajutor gazdelor, respingând din apropiere. Un minut mai târziu, la o nouă lovitură liberă trimisă de la 25 de metri de Vlăduţi, Raţ a acordat corner, iar în urma loviturii de colţ, Oiţă a nimerit transversala de la 14 metri.

Zgomot mult, fotbal puţin

Scăpată ca prin urechile acului de un gol, care sigur ar fi însemnat începutul sfârşitului, FC Hunedoara a revenit de la vestiare la fel de blazată. Gorjenii au dat tonul în minutul 49, când Băcilă a trimis de la 27 de metri, uşor lateral, puţin pe lângă stâlpul din dreapta. Şi cu toate acestea, zeiţa Fortuna i-a surâs agitatului Olariu, care nu prea avea ce să transmită jucătorilor în teren. În minutul 50, a ieşit la “rampă” “veteranul” Pepenar, care a interceptat un balon în jumătatea de teren adversă, s-a lansat în cursă, a centrat perfect şi, nemarcat în careu, Suciu a reluat de pe picioare cu capul, învingându-l pe neîntrebuinţatul Bănică. Un gol norocos, dar care se va dovedi a fi până la final aducător de trei puncte. Din acest moment, pe teren a existat practic o singură echipă, cea a Pandurilor, gazdele apărându-se aproape tot timpul cu întreg efectivul în preajma propriului careu de 16 metri. Oltenii au forţat cu toate liniile egalarea, cornerele au curs la poarta lui Raţ, dar şansa i-a surâs goal-keeper-ului hunedorean. În minutul 60, Lupu a trimis o diagonală de la 22 de metri, Raţ era bătut, dar balonul a ocolit cadrul porţii, pentru ca în minutul următor, la şutul lui Vlăduţ de la 27 de metri, acelaşi portar să scoată în extremis de sub transversală.

Aşa cum spuneam, de partea cealaltă, adică a echipei care evolua pe propriul teren, nimic deosebit. Poate doar cartonaşul “galben” luat de acest indolent şi absent Lintaru, care mimează fotbalul, dar care este în graţiile acestui tehnician, care a răsuflat uşurat la fluierul de final al partidei. Dacă el crede că în modul acesta se poate ataca o promovare, ar fi cazul să se apuce de altceva şi să lase acest sport pe mâinile celor care se pricep. E din ce în ce mai clar că o venire la un meci pe “Michael Klein” este sinonimă cu o pedeapsă primită acasă, pe care trebuie să o ispăşeşti chinuindu-te să stai atent 90 de minute în tribunele depopulate ale stadionului, acolo unde “Peluza Nord” se lasă în continuare aşteptată.

Vorba unui fost fotbalist al Corvinului, care îmi spunea cu amărăciune, după meciul cu Muncitorul Reşiţa, că nu îşi aduce aminte ca Hunedoara să fi avut în ultimii 40 de ani o echipă aşa de slabă şi neperformantă ca acum. Îi dau perfectă dreptate.

FC Hunedoara – Pandurii Tg. Jiu II: 1-0 (0-0)

A marcat : Suciu (min. 50)

FC HUNEDOARA: Raţ – Vîrtan , Homei, Petcu, Lorincz (min. 63, Roiu) – J. Vajda, R. Muntean (min. 46, Uibariu) – Drăgan (min. 66, Nicula), Şoit, Pepenar (min. 74, Lintaru) – Suciu. Antrenor: Constantin Olariu
PANDURII TG. JIU II: Bănică – Fărcăşanu, Băiţă, Oiţă, Ecobici – Bertea (min. 68, Avramescu), Găman, Petrache (min. 56, Dănăricu), Vlăduţi – Golea (min. 46, Băcilă), Lupu (min. 79, Frunză). Antrenor: Dan Staicu

Arbitru: Rareş Vidican (Oradea). Asistenţi: Călin Putyer (Oradea) – Gabriela Toderaş (Suncuiuş). Stadion: “Michael Klein”. Spectatori: 150

About Ion Bădin