Salba de medalii

Articolul a fost vizualizat de 1,845 ori

Aşa cum ne-a obişnuit de ani buni, „laboratorul” de gimnastică al CNS CSŞ „Cetate” Deva produce la foc continuu. Ultima dovadă a venit cu câteva zile în urmă, când la Oneşti s-a desfăşurat Campionatul Naţional al junioarelor I,II şi III, de unde micuţele şi talentatele gimnaste legitimate la clubul de pe Mureş s-au întors cu o panoplie strălucitoare de medalii, nu mai puţin de 23, din care nouă de aur, opt de argint şi şase de bronz, un bilanţ care ar stârni invidia oricui.

Andreea Munteanu, cvadruplă campioană

Andreea Munteanu a dominat clar întrecerea naţională destinată junioarelor

Andreea Munteanu a dominat clar întrecerea naţională destinată junioarelor

Fără îndoială, că într-o competiţie unde au fost prezente aproape 100 de gimnaste de la 18 cluburi din ţară, vedeta incontestabilă a fost deveanca Andreea Muntean, care a dominat clar întrecerea rezervată junioarelor I. Ea a cucerit nu mai puţin de cinci medalii, dintre care patru de aur. Andreea a fost lideră autoritară la individual compus, unde s-a impus cu un total de 58,850 puncte, fiind urmată la diferenţă mare de Paula Tudorache – 54,550 p şi de Ioana Nicoară – 53,050 p.
În finalele pe aparate, Andreea s-a impus la trei dintre cele patru aparate, doar la paralele clasându-se pe locul trei. Tot la categoria junioarelor I, Miriam Aribăşoiu a obţinut două medalii de argint, la paralele şi bârnă. În afara concursului a evoluat şi senioara Anamaria Ocolişan, care ar fi fost pe locul secund atât la individual compus, cât şi la sărituri, paralele şi sol.

Viitorul sună bine

Şi la categoriile junioarelor II şi III (nivel III şi IV), gimnastele clubului devean au fost la înălţime. La junioare II, Adela Popa a fost a treia la individual compus, cu 54,400 puncte, în urma sportivelor de la Dinamo Bucureşti, Anda Butuc – 55,300 p şi Dora Vulcan – 55,100 p. Devencele şi-au luat însă revanşa în finalele pe aparate, acolo unde Andreea Iridon a devenit dublă campioană naţională, adjudecându-şi paralele şi bârna, în timp ce colegele ei, Emanuela Pârva şi Asiana Peng au cucerit argintul la paralele, respectiv sol. La junioare III, nivel 3, micuţele gimnaste de la Cetate nu au prins podiumul de premiere la individual compus, Denisa Golgotă venind pe cinci, iar Andrea Ilaş pe 12. Ele nu au venit acasă cu mâna goală, reuşind să cucerească împreună „argintul” la sol, iar Denisa a ”bifat” un bronz şi la paralele. La junioare III, nivelul 4, Ioana Crişan şi Olivia Cîmpian au fost lidere la individual compus, în această ordine, pe locul trei venind constănţeanca Georgiana Juravle.

În finalele pe aparate, devencele şi-au trecut în cont noi medalii, astfel: Ioana Crişan a obţinut aurul la sărituri şi sol, precum şi argintul la paralele, în timp ce Olivia Cîmpian a luat argint la bârnă şi de două ori bronz, la sărituri şi sol.

Aşadar, aşa cum era de aşteptat, Deva şi-a respectat şi în acest an „eticheta” de cea mai valoroasă „fabrică de gimnaste de performanţă”, rămânând principalul “furnizor de materie primă” pentru loturile naţionale ale României. Aceste succese ale sportivelor sunt rodul profesionalismului antrenorilor deveni Adela Popa, Ioan Coroiu, Liliana Cosma, Florin Cotuţiu, Ramona Micu, Cristinel Micu şi Gina Gogean, care merită tot respectul nostru pentru munca depusă.

About Ion Bădin