Tenis de noiembrie, la Hunedoara

Articolul a fost vizualizat de 1,940 ori

Într-un sfârşit splendid de toamnă, pe terenurile de la „Tenis Club Siderurgica”, s-a desfăşurat, timp de trei zile, cea de-a doua ediţie a unei inedite competiţii de tenis de câmp: „Cupa MICRO MEGA Group”.

Lucian Hărău (în stânga) şi Viorel Căciulescu, câştigătorii Cupei MICRO MEGA Group la tenis

Lucian Hărău (în stânga) şi Viorel Căciulescu, câştigătorii Cupei MICRO MEGA Group la tenis

Turneul a fost rezervat probei de dublu, iar ineditul a constat în faptul că vârsta totală a „cuplului” nu trebuia să fie mai mică de 80 de ani, lucru care, în general, s-a respectat, chiar dacă s-au făcut câteva derogări.

La start s-au aliniat opt „dubluri”, din Deva, Brad, Simeria şi, bineînţeles, Hunedoara, cel mai vârstnic concurent fiind Claudiu Tîrnoveanu (57 ani), în timp ce la polul opus s-a aflat Daniel Ispas cu cei doar 17 ani ai săi. Ca o pată de culoare, între cei 16 participanţi s-a aflat şi o reprezentantă a sexului frumos, Bianca Bîltan (18 ani).
În prima fază, cele opt „dubluri” au fost repartizate în două grupe de câte patru. Prima grupă a fost câştigată, după un parcurs fără greşeală, de„cuplul” format din omul de afaceri hunedorean Lucian Hărău (care a asigurat întregul suport financiar al competiţiei) şi antrenorul de tenis de câmp Viorel Căciulescu, tandem care s-a impus în faţa adversarilor fără emoţii (a câştigat echipa care a reuşit să acumuleze prima nouă game-uri).

Chiar dacă au câştigat la pas cea de-a doua grupă, Ştefan Tomoiu şi Alin Lazăr nu au putut să îşi apere şansa în semifinale, Lazăr accidentându-se, pasul spre această fază a competiţiei făcându-l “dublurile” clasate pe locurile doi, respectiv trei. Prima semifinală a fost una fără istoric, Hărău – Căciulescu nelăsând decât un „game” adversarilor, Dorin Răţoi – Dan Lucaci.

Nici a doua semifinală nu a produs vreo surpriză, Daniel Ispas – Dan Bota administrând un convingător 9-3 „familiei” Claudiu şi Andru Tîrnoveanu. Finala turneului a fost una extrem de echilibrată şi pasionată în acelaşi timp şi a revenit, pe merit, cuplului format din Lucian Hărău (care a fost susţinut din tribune de soţie, deputatul Carmen Eleonora Hărău) şi Viorel Căciulescu, care s-a impus, la limită, 9-7, în faţa unor învinşi la fel de merituoşi, Daniel Ispas – Dan Bota.

O competiţie reuşită, care cu siguranţă că se va perpetua în anii următori, cu o participare mult mai numeroasă.

Tags: ,

About Ion Bădin