Devoratorul de gazete. Negreşit!

Articolul a fost vizualizat de 1,525 ori

De mult timp n-am mai răsfoit Zile şi Nopţi, revista de timp liber cu un editorial şi multe reclame. Dar a venit vremea să citesc ce mai are de spus editorialistul Mihai Feier, aşa că am citit editorialul din ediţia curentă, unde am dat peste următoarele fraze: “Dacă ar fi să mă opresc punctual la reclamă aş spune că produsul promovat nu prea are nici în clin, nici în mânecă, cu ceea ce este atât de familiar românaşului. Suspicionez faptul că din reţetarul propus de către «fast-food-işti» lipseşte mult blamatul bicarbonat de sodiu”.
Punctual, nepunctual, problema este că noi nu ştim despre ce reclamă vorbiţi, domnule Feier! Ce reţetar, care “fast-food-işti”?
După ce m-am gândit o ţâră la ce reclamă o fi putut să vadă domnul Feier, am ajuns la concluzia că probabil a văzut reclama la “McMicii” de la McDonald’s, dar nu a avut voie sau s-a ferit să le spună numele, aşa că a parlamentat pe jumătate de pagină fără să spună, de fapt, nimic.

micul din care reclama

Bun editorial, ce să zic?!

“După ce a urlat mass-media mai ceva ca lupii la stână că prin lactatele mioritic colcăie chestia de mai sus ni s-a spus (cam cu jumate de gură) că ar trebui să bem în fiecare zi câţiva litri de lapte, preţ de câţiva ani buni, ca respectiva substanţă să-şi facă de cap şi prin organismul nostru”, mai spune Mihai Feier, în acelaşi editorial publicat în Zile şi Nopţi. Lactatele mioritic? LACTATELE MIORITIC!

Săptămâna trecută, am văzut la TV şi prin ziare ştirea de mai jos: un copil de 14 ani, din Deva, “gonea” cu 90 de kilometri la oră în localitate, în timp ce tatăl său se afla pe scaunul din dreapta al maşinii. Ce să zic, bine că l-au prins poliţiştii înainte să omoare pe cineva la vârsta la care alţi copii se “bat” pe mingea de fotbal! Ce mi-a atras atenţia a fost declaraţia purtătorului de cuvânt al Poliţiei: “Minorul era însoţit de tatăl său, pasager pe locul din dreapta faţă. Poliţiştii au stabilit că autovehiculul i-a fost încredinţat minorului chiar de către tatăl său, deşi acesta cunoştea faptul că acesta nu posedă permis de conducere”. Bineînţeles că “acesta cunoştea faptul că acesta” nu avea permis, că doar era tatăl lui şi ştia că permisul de conducere se obţine la 18 ani. Deci nu avea cum să aibă permis! Acesta!

14 ani fara permis

Loredana Goangă a scris, în Mesagerul Hunedorean, un articol căruia i-a dat următorul titlu: “Încă un pompier hunedorean care, aflat în timpul liber, a salvat viaţa unei persoane”. Titlul ăsta e incomplet. Ce-i cu pompierul care, aflat în timpul liber, a salvat viaţa unei persoane? Acest titlu seamănă foarte mult cu titlurile care încep cu “Fără…” şi pe care eu le urăsc cu patimă. Dar ce mai contează? Timpul trece, leafa merge, noi cu drag muncim.

inca un

Marcel Bot scria, în Ziarul Hunedoreanului, despre cum Consiliul Judeţean Hunedoara este pregătit pentru “exerciţiu bugetar 2014-2020”. Ce ne mai place să tăiem din cuvinte!

exercitiu bugetar

Tot în Ziarul Hunedoreanului, domnul Sami Tamaş a scris un titlu care mi-a adus aminte de vecinii mei manelişti: “FOTBAL ÎN SALĂ/LIGA 1/Cine e pe primul loc!!!”. Da, doamnelor şi domnilor, aşa arată titlul – cu trei semne de exclamare şi cu numele unei manele cântate de, ne spune Google, Adi de Vito şi Daniela Gyorfi. Deci nu interogativ – “Cine e pe primul loc?”, urmat de răspunsul la întrebare –, ci exclamativ, un fel de “Iată cine e pe primul loc!”. Aveam oarecare pretenţii de la Ziarul Hunedoreanului, nu să citeze din clasici manelişti în viaţă.

cine e pa primu loc

“A fost a opta victorie în campionat pentru Deva succes cu care revine în fruntea clasamentului – la golaveraj – poziţie pe care a mai ocupat-o după etapa a III-a”, mai scrie Sami Tamaş, în Ziarul Hunedoreanului. Succes cu care, poziţie pe care, virgule facultative, ce să mai, un articol perfect – candidatul perfect pentru câştigarea unei apariţii în pagina 13 din REPLICA!

Cei de la HunedoaraMea parcă vor să-mi facă în ciudă! Nu era suficient să fi scris o singură dată “Fără turişti” pe post de supratitlu enervant, acum văd că scriu de două ori treaba asta, ca să-mi facă de două ori în ciudă!

fara turistifara turisti

Iată o ştire din Servus Hunedoara: “Angajaţii Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţa Persoanelor Hunedoara au trăit clipe de coşmar, în această dimineaţă, când au descoperit, la intrarea în instituţie, un bărbat spânzurat de un grilaj metalic. Au fost anunţaţi poliţiştii din municipiului Hunedoara, care au stabilit faptul că bărbatul are aproximativ 50 de ani, asupra sa nefiind găsite acte de identitate. Cercetările continuă în vederea stabilirii identităţii persoanei şi cauzelor care au determinat-o să recurgă la acest gest”. Ştiu, este trist că un om şi-a luat viaţa, dar daţi-mi voie să cred că simţul umorului (negru) a fost cel care l-a determinat să se spânzure în faţa Evidenţei Populaţiei fără să aibă vreun act de identitate asupra sa. Fie-i ţărâna uşoară.

evidenta populatiei

“Trecere de pietoni trasată spre… zid. Vezi în ce oraş din ţară s-a întâmplat asta!”, titrează CityNews Hunedoara. Desigur că nu este vorba despre vreun oraş din judeţul Hunedoara, că doar secţiunea “Hunedoara” a site-ului CityNews nu poate fi umplută numai cu ştiri locale. Nu, este vorba despre oraşul Mediaş – şi nici măcar nu a trebuit să dau “click aici” ca să aflu asta, mi-au dat ei mură-n gură: “Situaţie tragi-comică la Mediaş, unde gândirea edililor depăşeşte orice imaginaţie”.

trecere de pietoni

Un singur titlu mai trist decât cel de sus am văzut, săptămâna trecută, pe pagina de Facebook a site-ului Libertatea.ro. Din păcate (sau din fericire?), nu mai găsesc postarea, pentru că pagina de Facebook este actualizată într-o veselie cu ştiri care mai de care mai importante. Dacă pe site este “S-A AFLAT ADEVĂRUL DESPRE RECLAMA CU VAN DAMME PE TIRURI! | VIDEO INCREDIBIL”, pe Facebook era “O să rămâi marcat pe viaţă când vezi… bla-bla-bla”. Nu am rămas marcat pe viaţă.

“Un tânăr din Hunedpara a lovit cu maşina un copil în vârstă de 10 ani, care a traversat strada în viteză pe bicicletă şi a tăiat calea maşinii”, scrie Daniel Guţă, în Adevărul. Hunedoara, Hunedpara, ce mai contează? Important e că a publicat ştirea şi şi-a “bifat” norma.

hunedpara

“Luni seară, pe DN 7, lângă Simeria, trei maşini au fost implicate într+un accident rutier. Mai exact, a fost vorba de o tamponare în lanţ”, scrie Mircea Crivăţ, în Mesagerul Hunedorean. S-a grăbit omul, de-aia a pus plus în loc de liniuţă. “Potrivit unor martori aflaţi la faţa locului vinovat de acest carambol auto ar fi fost şoferul de pe maşina Consiliului Judeţean. Noi, aşteptăm comunicatul oficial şi corect despre acest accident de la IPJ Hunedoara, întrucât, cu toate insistenţele noastre, răspunsurile pe care ni le-au dat reprezentanţii acestei instituţii publice, imediat după producerea acestuia, au fost evazive şi deloc în măsură să ne lămurească cum s-a produs accidentul şi cine a fost vinovatul de producerea acestuia”.
Păi dacă în loc să-i lăsaţi să constate voi îi sunaţi să-i întrebaţi cine a fost vinovat de accidentul produs în urmă cu câteva minute!? Şi încă o chestie: “Noi aşteptăm”, nu “Noi, aşteptăm”.

noi asteptam

Tags: ,

About Chioru' Corectoru'