Înot: Hunedoara, borna cu numărul 10

Articolul a fost vizualizat de 1,684 ori

A devenit un obicei ca, de 10 ani încoace, municipiul de pe Cerna să fie capitala nataţiei româneşti în luna noiembrie. Acest lucru se datorează, în special, condiţiilor excelente de concurs pe care le oferă bazinul de înot din Hunedoara, cu dotări la standarde internaţionale, ceea ce a dus, în fiecare an, la stabilirea de noi recorduri naţionA devenit un obicei ca, de 10 ani încoace, municipiul de pe Cerna să fie capitala nataţiei româneşti în luna noiembrie. Acest lucru se datorează, în special, condiţiilor excelente de concurs pe care le oferă bazinul de înot din Hunedoara, cu dotări la standarde internaţionale, ceea ce a dus, în fiecare an, la stabilirea de noi recorduri naţionale în bazin scurt (25 m). Timp de patru zile, începând de azi, modernul bazin va fi gazda Campionatului Naţional de Nataţie în bazin scurt, pentru Seniori şi Juniori. ale în bazin scurt (25 m). Timp de patru zile, începând de azi, modernul bazin va fi gazda Campionatului Naţional de Nataţie în bazin scurt, pentru Seniori şi Juniori.

Astăzi începe la Hunedoara o nouă ediţie a Campionatului Naţional de Nataţie în bazin scurt

Astăzi începe la Hunedoara o nouă ediţie a Campionatului Naţional de Nataţie în bazin scurt

De-a lungul celor patru zile, care vor programa serii în fiecare dimineaţa de la ora 1000, iar finalele de la ora 1700, vom urmări întreceri atât la feminin cât şi la masculin, în probele de 50 de metri (fluture, bras, spate, liber), 100 şi 200 de metri (fluture, bras, spate, liber, mixt), ştafetele de 4 x 50 de metri (liber), precum şi două probe pe distanţe lungi: 800 de metri liber feminin şi 1.500 de metri liber masculin.

În bloc starturi se vor afla peste 200 de sportivi, care reprezintă 30 de cluburi de profil din ţară şi care vor încerca să-şi adjudece medaliile puse în joc. Nu vor lipsi cei mai cunoscuţi înotători români ai momentului, în frunte cu Norbert Trandafir (CS Bacău), favorit în probele de 50 şi 100 m liber, dar şi cei doi componenţi ai CSM Braşov, care se pregătesc în SUA, Alexandru Coci, care anul trecut a cucerit la Hunedoara nu mai puţin de şapte medalii de aur, şi Alexandra-Ioana Pop, favorită certă în întrecerile de 50, 100 şi 200 de metri bras.

Şanse şi pentru ai noştri

De la această importanţă competiţie nu puteau lipsi înotătorii localnici, reprezentaţi de CSŞ Hunedoara. Antrenoarea Anca Băjan ne-a declarat că va alinia la start cinci sportivi.
La seniori vor fi prezenţi imprevizibilul Alexandru Ancuţa (19 ani) şi talentata Adelina Buzgău (17 ani). Antrenoarea speră ca cei doi să fie prezenţi în cât mai multe finale şi, de ce nu, să urce măcar o dată pe podiumul de premiere.

La juniori, vedeta gazdelor va fi fără îndoială Alexandru Bădeaţă, de la care se aşteaptă medalii, iar de la Denisa Ilucă şi Andra Mălina, o comportare cât mai bună, cu prezenţe în finalele probelor la care vor fi prezenţi. Fără îndoială că vedeta acestor campionate va fi noua preşedintă a forului de specialitate, fosta mare înotătoare, Camelia Potec, cea care în 2004 devenea campioană olimpică la Atena, în proba de 200 de metri liber.

Cu siguranţă că ea îşi doreşte ca, în această nouă postură, să revigoreze nataţia românească, care de câţiva ani nu mai reuşeşte rezultate notabile în plan european şi mondial. Competiţia din acest an este organizată de Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern, în colaborare cu Primăria Municipiului Hunedoara, iar intrarea spectatorilor pe durata întrecerilor va fi liberă.

Tags: ,

About Ion Bădin