Se înfiinţează mai multe tribunale comerciale în ţară

Articolul a fost vizualizat de 1,481 ori

Legea 304/2004 privind organizarea judiciară va fi modificată astfel încât să fie înfiinţate noi tribunale specializate în unele localităţi, după ce un act normativ în acest sens a fost publicat în Monitorul Oficial. Concret, este vorba despre Legea nr. 296/2013 pentru modificarea şi completarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, publicată în Monitorul Oficial Partea I, nr. 699, din 14 noiembrie, ce a intrat duminică în vigoare.

judge gavelActul normativ stabileşte că se vor înfiinţa noi tribunale specializate la nivel de ţară, care vor prelua cauzele de competenţa tribunalului în domeniile în care funcţionează. “Înfiinţarea tribunalelor specializate trebuie privită ca o prioritate în vederea asigurării premiselor desfăşurării unui act de justiţie rapid şi eficient”, se precizează în nota de fundamentare a documentului citat. Legea vizează în special înfiinţarea de tribunale specializate în domeniile societăţi, registrul comerţului, concurenţă neloială şi insolvenţă la nivelul municipiului Bucureşti.

Cauzele între profesionişti vor fi judecate de magistraţi specializaţi, degrevaţi de alte obligaţii, astfel încât, într-un timp cât mai scurt, se va reduce numărul de dosare pe judecător şi se va eficientiza activitatea. Legea nu stabileşte, însă, locaţiile unde vor fi înfiinţate şi nici datele de la care îşi vor începe activitatea noile tribunale.

Tags:

About Adrian Sălăgean