Ponturi pentru pariori: Meciul adevărului

Articolul a fost vizualizat de 1,318 ori

Săptămâna aceasta ne vom îndrepta atenţia asupra campionatelor din Spania, Anglia, Italia şi România. Voi miza pe echipe care traversează o perioadă foarte bună şi sunt implicate în cursa pentru câştigarea titlului de campioană.

Meciul adevărului

fotbalDuminică seara, pe Arena Naţională, Steaua va primi vizita celor de la Petrolul Ploieşti. Oaspeţii şi-au anunţat intenţia de a lupta pentru câştigarea titlului de campioană în acest sezon şi au declarat în mai multe rânduri că sunt cea mai bună echipă din Liga 1, reclamând faptul că Steaua este ajutată de arbitri să rămână lider în campionat. La finalul acestei săptămâni, vom avea ocazia să vedem cele două echipe confruntându-se, iar echipa antrenată de Cosmin Contra va trebui să demonstreze că este mai bună decât echipa din Ghencea. Ultima confruntare dintre Steaua şi Petrolul a fost câştigată fără probleme de către echipa antrenată de Laurenţiu Reghemcampf, cu scorul de 3-0. “Roş-albaştrii” au câştigat toate meciurile disputate pe teren propriu în acest sezon de Liga 1. Cele două echipe se află la egalitate de puncte, dar Steaua are de disputat trei partide restante cu Astra, Chiajna şi Universitatea Cluj. O victorie a ploieştenilor ar putea să-i aducă în lupta pentru câştigarea titlului de campioană. Steaua are un program greu în finalul acestui an. Va juca de două ori cu Astra Giurgiu, actualul lider, tot de două ori cu Oţelul Galaţi, cu Chelsea şi cu revelaţia campionatului, Ceahlăul Piatra Neamţ. Dacă va reuşi se se impună în aceste partide, echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf va fi favorită clară la câştigarea campionatului. Steliştii vor juca la victorie meciul de la finalul acestei săptămâni şi cred că vor reuşi să se impună. Au în lot jucători valoroşi şi experimentaţi, au omogenitate şi suportul publicului. Mizez 10 unităţi pe victoria lor. Cota de 1,70 ne va aduce 7 unităţi profit.

Luptă în trei

În ultimii ani, lupta pentru câştigarea titlului de campioană în Primera Division s-a dat între Real Madrid şi Barcelona. Sezonul acesta, lupta se dă în trei. Atletico Madrid traversează o perioadă foarte bună şi pare o candidată cu şanse reale la primul loc. Meciurile cu echipele fără pretenţii din prima ligă spaniolă le-a câştigat fără probleme. Rămâne de văzut cum se va descurca când va întâlni contracandidatele la titlul de campioană. La finalul acestei săptămâni, Atletico va juca în deplasare, pe terenul celor de la Elche. Gazdele se clasează pe locul 10 şi nu sunt o echipă de temut. Oaspeţii au doar varianta victoriei. Orice alt rezultat ar fi un pas greşit care ar putea conta enorm la finalul campionatului. Atletico a disputat şapte partide pe teren străin şi a obţinut cinci victorii şi o remiză. Elche nu a avut un parcurs impresionant pe teren propriu, în şapte etape câştigând doar de două ori. Cele două echipe nu s-au mai întâlnit din anul 2002 şi nu putem judeca după rezultatele din meciurile directe. Atletico are un lot mult mai valoros şi mai experimentat decât nou promovata Elche.
În mod normal, ar trebui să câştige acest meci. Mizez 10 unităţi pe victoria oaspeţilor. Cota de 1,50 ne va aduce 5 unităţi profit.

Meci de trei puncte pentru londonezi

Arsenal traversează cea mai bună perioadă din ultimii ani şi este lider în Premier League, cu patru puncte avans faţă de Liverpool şi Chelsea. “Tunarii” au un parcurs bun şi în Champions League, unde au câştigat grupa din care mai fac parte Dortmund, Napoli şi Marseille. Acesta poate fi anul lor, dacă reuşesc să menţină constant parcursul bun până la finalul sezonului. Sâmbătă vor juca în deplasare contra celor de la Cardiff. Gazdele sunt o echipă modestă în prima ligă din Anglia şi vor avea mult de muncit pentru a evita retrogradarea în liga secundă. Jucători precum Giroud, Podolski, Walcott, Wilshere, Cazorla sau Ozil pot face oricând diferenţa. Transferul lui Ozil a fost foarte inspirat, acesta schimbând în bine jocul echipei. Arsenal are nevoie de cele trei puncte puse în joc pentru a păstra distanţa faţă de principalele urmăritoare. Are puterea să câştige acest meci şi cred c-o va face fără emoţii. Plusul de valoare, de experienţă şi de moral îşi va spune cuvântul. Pariez zece unităţi pe victoria oaspeţilor. Cota de 1,60 ne va aduce 6 unităţi profit.

Meciul revenirii pentru Roma

AS Roma a remizat în ultimele trei etape din Serie A şi cele şase puncte pierdute au dus la pierderea poziţiei de lider. Juventus a reuşit să depăşească cu un punct Roma şi echipa antrenată de Garcia nu-şi permite să mai piardă puncte în confruntările cu echipele mici din prima ligă italiană. Duminică va juca pe terenul celor de la Atalanta. Gazdele sunt clasate pe locul zece, dar pe teren propriu sunt o echipă redutabilă. În şase meciuri disputate acasă au reuşit patru victorii şi o remiză. Meciul va fi foarte greu pentru Roma, dar aceasta este obligată să câştige şi să pună capăt seriei de semieşecuri. Oaspeţii sunt neînvinşi în acest sezon în campionat. Pe teren străin au jucat de şase ori şi au obţinut 16 puncte. Singura echipă care a reuşit să obţină puncte pe teren propriu Romei este Torino. Atunci oaspeţii s-au retras după ce au reuşit să deschidă scorul şi le-au permis torinezilor să controleze jocul şi să egaleze. Cred că echipa din Roma şi-a învăţat lecţia după acea partidă şi nu va repeta această greşeală. Mizez 7 unităţi pe victoria oaspeţilor. Cota de 1,90 ne va aduce 4,3 unităţi profit.

Tags: , ,

About Cristi Iuhasz