Sportul a ieşit învingător

Articolul a fost vizualizat de 1,532 ori

Inedita competiţie de anduranţă, denumită generic „Marea Buclă”, şi-a desfăşurat duminică ediţia cu numărul trei. Sufletul acestei acţiuni a fost, ca şi la celelalte două ediţii, antrenorul de tenis de câmp Viorel Căciulescu (Tenis Club Siderurgica Hunedoara), care s-a ocupat în detaliu ca această cursă de „marş”, care a măsurat peste 52 de km, să fie dusă la bun sfârşit. Startul
s-a dat dimineaţa la ora 8, din faţa Liceului „Iancu de Hunedoara”, unde au fost prezenţi 28 de participanţi, cu vârste între 8 şi 56 de ani.

Concurenţii au avut de parcurs, pe jos şi cu „sacul cu merinde” la ei, un traseu destul de dificil, mai ales că au avut de înfruntat un frig pătrunzător, iar pe anumite porţiuni stratul de zăpadă proaspăt aşternut. Hunedoara – Silivaşul de Jos – Silivaşul de Sus – Mânăstirea Prislop – Izvoare – Pensiunea „Belvedere” – Cinciş – Teliuc – Hunedoara a fost itinerariul parcurs de câţiva dintre cei mai cutezători participanţi, distanţa mare făcându-i pe o parte dintre ei să abandoneze din diverse motive pe parcursul celor peste 52 de kilometri.

Performerul acestei ediţii a fost, fără îndoială, tânărul de numai 8 ani, Robert Kiss, care la această vârstă fragedă a dat dovadă de o voinţă extraordinară în lupta cu kilometri şi timpul potrivnic. Aceleaşi laude le poate primi şi Constantin Mogoi care, la cei 56 de ani, a devenit cel mai vârstnic participant care a terminat “bucla hunedoreană”.

Festivitatea de premiere a fost onorată de prezenţa deputatului de Hunedoara, Carmen Hărău, a omului de afaceri Lucian Hărău, dar şi a fostei mari atlete din municipiul de pe Cerna Marieta Ilcu-Răileanu.

Fosta atletă i-a felicitat pe organizatori că au reuşit să-i capaciteze pe hunedorenii de diverse vârste să facă sport în aer liber.

Tags: ,

About Ion Bădin