Futsal – Liga l: S-au desprins pe final

Articolul a fost vizualizat de 1,657 ori

Pe 9 septembrie, liderul actual al Ligii de futsal câştiga în Copou cu 7-3, iar în partida de acasă, de duminică, toată lumea se gândea doar la diferenţa de scor, una, evident, mult mai mare. Dar cum socoteala de acasă, de multe ori, nu se potriveşte cu cea de pe teren, devenii au avut oarece emoţii până aproape de final, când au reuşit să se desprindă pe tabelă şi să rămână în fruntea ierarhiei, neînvinşi. Lăudabil şi chiar spectaculos, dacă ţinem cont că gruparea, finanţată de omul de afaceri Dorin Popa, este la primul ei campionat la acest nivel.

Debut neaşteptat

FutsalChiar dacă au avut în primele patru minute două bare, prin “internaţionalii” R. Lupu şi Cristi Matei, în jocul gazdelor s-a văzut o oarecare apatie, dublată de oboseală, cauzată mai mult ca sigur de deplasarea celor patru “tricolori” (Robert şi Cristi Matei, Lupu şi Iancu) pentru “dubla” cu Italia din peninsulă. Iar pe banca adversă se afla chiar antrenorul naţionalei, Nelu Stancea, care le-a spus exact elevilor săi ce trebuie să facă pentru a specula moleşeala “pieselor” de bază ale celor de la Autobergamo. Lucru care avea să fie fructificat pe tabela de marcaj în minutul 8, când mingea trimisă în diagonală de abilul Pisică a fost reluată din apropiere în gol de către Despa. Egalarea a venit imediat prin R. Matei, în urma unei intercepţii şi se părea că lucrurile vor reintra în normal. Ambiţioşi, ieşenii vor mai lovi încă o dată în minutul 17 prin Pisică, care a şutat necruţător din lateral stânga.

Experienţa şi-a spus cuvântul

Gluma părea că se îngroaşă în debutul celui de-al doilea mitan, când Guţu a profitat de eroarea lui Paul şi l-a servit pe Pisică pentru 1-3. La doar 20 de secunde distanţă, C. Matei reduce din diferenţă cu un şut din cădere, pentru ca, după o nouă bară a lui R. Matei (min. 25), antrenorul-jucător R. Lupu să restabilească egalitatea la trei (min. 26). Moldovenii ramân în inferioritate (min. 27), când Baciu a văzut direct “roşu” la un fault dur asupra lui Lupu (care va rămâne pe bancă până la final). Superioritate gestionată prompt de fraţii Matei, cu Cristi în rol de “servant” şi cu sărbătoritul Robert (30 de ani împliniţi în ziua meciului) marcator. Pe contraatac, Moţ îl serveşte pe Paul pentru 5-3 (min. 29), dar ieşenii menţin suspansul, Despan înscriind printr-o bară-gol, 5-4 (min. 29). Emoţii în tribune până în minutul 37, când acelaşi Paul aduce liniştea în tabăra gazdelor, pentru ca, în minutul 38, Cristi Matei să încheie conturile definitiv: 7-4.

Tags: ,

About Ion Bădin