Vaţa-Băi, scoasă la vânzare de Sărbători

Articolul a fost vizualizat de 1,806 ori

Romtelecom, numărul unu pe piaţa locală de telefonie fixă şi al doilea furnizor local de servicii de televiziune şi Internet fix, s-a decis în cele din urmă. Compania vinde cu două milioane de euro fără TVA (circa 2,5 milioane euro cu TVA) complexul balnear Vaţa Băi din judeţul Hunedoara.

vata baiPotrivit declaraţiilor făcute de reprezentanţii companiei, citaţi de mediasinfo.ro, “Complexul este disponibil în prezent spre vânzare, astfel că în cadrul acestuia nu lucrează angajaţi ai companiei (Romtelecom – n.n.), cu excepţia agenţilor de securitate, care aparţin unei firme terţe de protecţie şi securitate“, au declarat reprezentanţii companiei Romtelecom, cu afaceri de 612 milioane de euro.

O staţiune la Vaţa costă cât o vilă la Bucureşti

Cu 2,5 milioane de euro se poate achiziţiona o vilă somptuoasă într-un cartier de lux al Capitalei. Cu aceiaşi bani, la Vaţa, un investitor poate achiziţiona un domeniu echipat cu tot ce trebuie pentru relaxare. Suprafaţa totală a domeniului “spa” are aproape şase hectare. Un hectar este ocupat de complexul balneo-climateric. Clădirile amplasate pe acesta cuprind trei hoteluri împreună cu trei restaurante, spaţii de servicii, băi exterioare, centru balneoclimateric, spaţii de agrement şi anexe.

Sunt 50 de camere care se pot închiria, complexul fiind modernizat la standarde. Complexul deţine un centru SPA cu o capacitate de 100 de locuri, sală de fitness, băi cu ape termale, laboratoare medicale de fizioterapie, chinetoterapie şi EKG, ştrand exterior.

Complexul dispune de toate utilităţile (apă – canal pluvial, energie electrică, centrală termică), inclusiv izvor de apă termală, telefonie, Internet. De asemenea, aici se găsesc de locuri de parcare; săli de conferinţe; trei terenuri de tenis; două terenuri de fotbal şi un teren de baschet. Romtelecom nu a spus ce venituri aducea acest complex operatorului de telefonie fixă.

About Adrian Sălăgean