Ponturi pentru pariori: Campionatele de top revin în forţă

Articolul a fost vizualizat de 1,647 ori

Săptămâna aceasta ne vom îndrepta atenţia asupra unor meciuri cu miză foarte mare. Echipe angrenate în lupta pentru câştigarea titlului de campioană, în campionate de top din Europa, trebuie să câştige confruntările de la finalul acestei săptămâni, pentru a nu-şi periclita şansele de a obţine trofeul.

Meci de trei puncte pentru Sporting

sportSporting începe acest an în postura de lider în prima ligă din Portugalia. După parcursul slab din ultimii ani, echipa din Lisabona are şanse reale de a câştiga titlul în acest sezon. Concurenţa este acerbă. Urmăritoarele, Benfica şi Porto, au acelaşi număr de puncte, 33. Orice pas greşit poate cântări mult la finalul sezonului. Sâmbătă va avea un meci dificil pe terenul celor de la Estoril. Gazdele se clasează pe locul patru cu 24 de puncte şi sunt o echipă incomodă, dar Sporting este favorită clară la câştigarea celor trei puncte puse în joc. Oaspeţii au jucat de şase ori pe teren străin până acum şi au obţinut cinci victorii, macând 12 goluri şi primind doar patru. Estoril nu a impresionat pe teren propriu. În şapte partide a câştigat de două ori, a înregistrat două remize şi a fost învinsă de trei ori. Palmaresul ultimelor trei confruntări directe le este favorabil gazdelor, dar acum Sporting traversează o perioadă foarte bună şi poate echilibra balanţa. Are nevoie mare de cele trei puncte, pentru a nu pierde teren în faţa contracandidatelor şi are forţa de a obţine acest rezultat. Mizez 7 unităţi pe victoria oaspeţilor. Cota de 2,25 ne va aduce 8,75 unităţi profit.

Şansa revenirii pentru Roma

După ce a fost lider detaşat în primele etape ale acestui sezon în Serie A, pentru Roma a urmat o perioadă de declin şi pierdut mult teren în faţa contracandidatelor. Acum, Juvenuts ocupă prima poziţie şi are un avans de opt puncte faţă de echipa din Roma. Torinezii au un meci dificil la finalul acestei săptămâni pe terenul celor de la Cagliari, echipă care a pierdut un singur meci pe teren propriu. Roma joacă acasă împotriva celor de la Genoa. Oaspeţii sunt o echipă de jumătatea clasamentului şi au şanse mici de izbândă în confruntările cu echipele de top. În nouă meciuri disputate pe teren străin, au reuşit să obţină doar două victorii şi două remize. Roma este foarte puternică pe teren propriu şi a reuşit şapte victorii şi două remize în nouă partide jucate acasă. Are nevoie de victorie în acest meci pentru a rămâne în coasta celor de la Juventus şi pentru a nu fi ajunsă de echipa clasată pe poziţia a treia, Napoli. Roma s-a impus de şase ori în ultimele şapte confruntări directe şi cred că va izbuti să învingă şi de această dată. Mizez 10 unităţi pe acest pronostic. Cota de 1,40 ne va aduce 4 unităţi profit.

Luptă strânsă în Anglia

Lupta pentru cucerirea titlului de campioană în Premier League este foarte interesantă în acest sezon. Arsenal, Manchester City, Chelsea, Liverpool şi Manchester United, chiar dacă “diavolii roşii” au avut un parcurs modest până acum, au şanse de a cureri trofeul. Arsenal este lider cu un avans de doar un punct faţă de Manchester City. Chelsea se clasează pe poziţia a treia, cu două puncte în urma celor de la Arsenal şi un punct în spatele celor de la City. Teoretic, echipa clasată pe locul trei poate ajunge pe prima poziţie după o singură etapă. Arsenal joacă luni pe terenul celor de la Aston Villa şi meciul pare a fi uşor pentru echipa londoneză. Gazdele se clasează pe locul 11 cu 23 de puncte obţinute în 20 de etape. Pe teren propriu au jucat de zece ori şi au obţinut doar două victorii şi două remize. Oaspeţii au 45 de puncte după 20 de etape şi au avut un parcurs constant atât pe teren propriu, cât şi în deplasare. Pe teren străin au jucat de zece ori şi au obţinut şapte victorii şi o remiză. Wenger are la dispoziţie jucători valoroşi care pot face în orice moment diferenţa. Giroud, Walcott şi Ozil au jucat foarte bine în acest sezon şi au marcat multe goluri pentru londonezi. Cred că Aston Villa nu va rezista în faţa forţei ofensive a oaspeţilor şi va încasa goluri. Pe lângă o ofensivă de excepţie, Arsenal are cea mai bună defensivă din Premier League, primind doar 18 goluri în 20 de jocuri. Aston Villa se clasează pe locul 18 într-un calsament al formei din ultimele şase etape. Gazdele sunt pe un trend descendent şi foarte probabil nu vor putea realiza lucruri notabile în meciul de luni. Mizez 10 unităţi pe victoria oaspeţilor. Cota de 1,55 ne va aduce 5,5 unităţi profit.

About Cristi Iuhasz