Devoratorul de gazete. Negreşit!

Articolul a fost vizualizat de 1,515 ori

În general, când se întâmplă câte ceva sau se ia câte o decizie care îi priveşte pe elevi, site-urile publicaţiilor locale sunt “luate cu asalt” de elevi, profesori şi părinţi, fiecare cu câte o părere pe care e musai să şi-o exprime. În rest, nu-i vezi comentând, pe ei nu-i privesc celelalte probleme ale comunităţii, dar scrie ceva despre şcoală, Bacalaureat, examene şi-o să te “umpli” de comentarii. Aşa s-a întâmplat şi cu recent anunţata comasare a liceelor Traian şi Decebal. Pe scurt, din raţiuni economice, cei 370 de elevi de la Traian vor “coborî” la Decebal, unde sunt în jur de 1.000 de elevi.

Avem şi un părerist care nu pare să fi absolvit vreunul dintre cele două licee, după cum scrie pe site-ul cotidianului Servus Hunedoara:

dezastru pentru deva

“RUSINE TUTUROR!!VOI CHIAR NU REALIZATI CA IN 10 ANI in ritmul asta, VOR FII DOar 2 scoli in deva :liceul decebal si scoala gen. andrei -saguna(Nr.4).?voi nu realizati ca aici e mafie si se doreste acapararea scolilor mici?e caracatita frate! s-a ajuns ca cel mai mare sa inghita pe cel mai mic.criza economica si nr. de copii e un rahat pe bat. NU ASTA E REALITATEA!Realitatea e ca sunt francmasoni la mijloc si directivele sunt clare, indicatiilie sunt aspre, directe,iar cine nu se supune, o i-a pe cocoasa!pacat ca dupa peste 24 ani de la lovitura de stat am ajuns sa avem doar cateva scoli in deva..
Un luru mai am:Tovarasi -opriti macelul scolilor!opriti pierderea posturilor”.
Aş zice că persoana care a scris comentariul de mai sus fără să-l semneze (deci fără să şi-l asume) este absolventă a unui liceu mai… slăbuţ, pentru că la Traian şi la Decebal se face şcoală, nu glumă.

Un alt intelectual părerist şi-a semnat comentariul de pe site-ul Ziarului Hunedoreanului cu numele “jos paul rusu”:

jos paul rusu

“principalul vinovat e Paul Rusu ca lider de sindicat caci nu i-a atitudine si nu se impotriveste acestei grandomanii de uniri. Aceste uniri imi aduce aminte de comunism. E clar la peste 2 de ani de la lovitura de stat , cine se astepta sa mai avem doar cateva scoli si licee in Deva.Rusine deva si INSSPECTORATUL JUDETEAN HUNEDOARA CA PUNE BOTUL SI SEMNEAZA TOTUL ASA CUM ZIC CEI DIN BUCURESTI,SAU LA CUM DICTEAZA AUTORITATIILE LOCALE ALE DEVEI”.

“UPDATE. Cei doi tineri reţinuţi pentru violarea unei minore de 13 ani, au fost prezentaţi magistraţilor de la Tribunalul Hunedoara”, scrie Ionuţ Onu, pe site-ul Servus Hunedoara. Virgulă între subiect şi predicat este? Este, ba e chiar în titlu! Atunci putem publica articolul!

update cu virgula

Apropo de violul despre care a scris Ionuţ Onu, iată ce s-a întâmplat: “Pe fondul stării de ebrietate, partea vătămată a adormit într-una din camerele apartamentului, timp în care Nicuşor P., de 18 ani, şi Andrei P., de 19 ani, ambii din Petrila, (aflaţi şi ei în stare de ebrietate), au întreţinut raporturi sexuale cu minora, profitând de starea în care se afla aceasta”.
Trecând peste măgăria făcută de cei doi, oare ce i-au spus părinţii minorei de 13 ani atunci când aceasta le-a verut voie (?) să meargă la un chef unde urma să consume alcool? “Du-te, fata noastră, numai să fii cuminte?”. Iar ea, cuminte, după ce s-a îmbătat, s-a culcat…?!

minora

“Gâfâitul spre mai” este titlul editorialului scris de Volodia Macovei pentru Mesagerul Hunedorean. M-am gândit eu că trebuie să fie vorba despre luna mai, dar nu am avut răbdare nici măcar să citesc printre rânduri, aşa că am apelat la funcţia de căutare a browserului şi am descoperit că autorul a folosit cuvântul “mai” de nu mai puţin de 10 ori în editorial, asta dacă nu punem la socoteală “mai”-ul din titlu şi cuvintele “numai” şi “nemaiîntâlnit”. Nu am vrut să spun nimic cu asta, mă mai (sic!) distrez şi eu, că mi-au ajuns greşelile pe care le-am văzut deja prin ziare anul ăsta – care de-abia a început!

mai

Loredana Goangă, de la Mesagerul Hunedorean, a vrut să afle dacă strângerea de bani pentru “fondul clasei” este sau nu ilegală. Iată ce am aflat: “În timp, s-a mai renunţat la strângerea unor fonduri, deoarece, în mare măsură, şcolile au mai făcut investiţii cu privire la mobilier şi astfel, au ajuns la o stare de suficienţă, însă practica nu a fost stopată”. Observ că jurnaliştilor de la Mesagerul le place cuvântul “mai”! Trecând peste asta, mi se pare forţată exprimarea “şcolile au făcut investiţii cu privire la mobilier”. Cât despre legalitatea strângerii acestor bani… se pare că legea poate fi “îndoită” după cum îi convine fiecăruia: “Unii ştiu că fondul clasei este ilegal, alţii ştiu că nu este ilegal, iar adevărul se află undeva la mijloc. «S-a interzis cadrelor didactice strângerea şi administrarea banilor destinaţi fondului clasei, însă nimic nu îi opreşte pe părinţi să vină în ajutorul sistemului şi să îl sprijine la nevoie»”. Deci rămâne cum am stabilit!

P.S.: Parcă aşa se termina fiecare episod din Dosarele X: “The truth is out there”, tradus “Adevărul e undeva la mijloc”.

adevarul e la mijloc

“Brutarii nu mai umblă cu pâinea «vopsită»”, anunţă Luana Giuhat, în Ziarul Hunedoreanului. “De la jumătatea lunii ianuarie pe rafturile magazinelor vor dispărea produsele de panificaţie colorate artificial”, zice ştirea. Produsele de panificaţie colorate artificial nu vor dispărea ca prin minune, după cum se înţelege din ştire, ele nu vor mai fi produse de fabricanţi. Ce vreau să spun este că nu-i corect “pe rafturi vor dispărea”, ci “de pe rafturi vor dispărea”, că nu vorbim despre miracole, ci despre aplicarea unei legi.

paine

Pe Facebook, Televiziunea Info Hd a distribuit un filmuleţ cu titlul “Tabăra internaţională de schi, continuă”. Virgulă, între, subiect, şi, predicat!!!

traditia se pastreaza virgula

Pe site-ul CityNews Hunedoara am găsit, din nou, titluri ciuntite. Se pare că nici în 2014 nu vor colegii de la Cluj să-şi optimizeze site-ul astfel încât să pricepem şi noi, cititorii de rând, ce au vrut să spună autorii. Aşadar, iată ce titluri am găsit luni pe site: “Împuşcături în plină stradă la Arad. Un bărbat a tras în vecinii lui din cauza unui (câine)”, Adrian Năstase, exclus din Baroul Bucureşti pe temeiul nedemnităţii (profesionale)”, “SIBIU Doi biciclişti au ajuns la spital după ce un şofer a intrat cu maşina în (ei)”, “Crima de la Aciua a fost rezolvată. Pastorul şi-ar fi ucis copilul şi apoi s-a (sinucis)” cuvintele dintre paranteze lipsesc de pe prima pagină. Ruşinică!

titluri ciuntite

Ca să nu se simtă neglijaţi colegii de la HunedoaraMea.ro, am dat o raită şi pe site-ul lor şi nu am fost dezamăgit. “Un erou printre noi. A salvat viaţa unui om la care i s-a făcut rău pe stradă”, scrie Ioana Pop. Nu “la care”, ci “căruia”, pentru că scriem la gazetă (fie ea şi online) şi nu suntem în faţa blocului, cu ceilalţi copii dintr-a şasea!

la care

“Surpriză neplăcută pentru câteva zeci de familii din municipiul Deva, care s-au trezit peste noapte şi fără căldură şi fără apă caldă la robinet”, scrie Irina Năstase, în Glasul Hunedoarei. Deci care a fost surpriza neplăcută pentru cele câteva zeci de familii din Deva care s-au trezit peste noapte fără căldură şi fără apă caldă la robinet? Aştept continuarea…
Şi iată că vine şi continuarea: “Măsura «usturătoare» a fost luată de furnizorul de agent termic şi apă caldă din cauza datoriilor pe care unii locatari le au şi care sunt de ordinul miliardelor de lei vechi”. Uau, de ordinul miliardelor de lei? Ia să vedem dacă-i chiar aşa: “«În blocul nostru sunt doi restanţieri. Este o persoană care are 93 de milioane de lei vechi datorie la întreţinere şi mai e o garsonieră, pe care banca a pus sechestru de doi ani şi nu a plătit în tot acest timp niciun leu. Ba mai mult, căldura merge în casă, dar geamurile sunt deschise. Are datorii de peste o sută de milioane de lei vechi, iar noi, care suntem cu cheltuielile la zi, suferim pentru că alţii nu plătesc”, mai spune un locatar al Blocului 105»”. În total, cam 20.000 de lei noi, două sute de milioane de lei vechi. Unde-s miliardele?

miliarde

Să corectaţi bine!

Tags: ,

About Chioru' Corectoru'