Iarna marşurilor şi maratoanelor

Articolul a fost vizualizat de 1,517 ori

O nouă cursă de anduranţă a fost organizată zilele trecute de Tenis Club Siderurgica Hunedoara. startDe data aceasta, a fost vorba despre un maraton pe o distanţă de 45 de kilometri pe ruta Hunedoara – Hăşdat – Călan – Batiz – Tâmpa – Simeria – Sântuhalm – Cristur – Peştiş, cu întoarcere la locul de start, Stadionul “Michael Klein” din municipiul de pe Cerna.

Întrecerea a fost onorată cu prezenţa de un alergător în vârstă de nu mai mult nici mai puţin de 80 de ani, domnul Gheorghe Moison.

Întrecerea este organizată, ca şi celelalte de acest gen, de la finele anului trecut, în regim privat.

“Această cursă, intitulată de noi «Maratonul Unirii», cred că este cea mai grea cursă de maraton rutier din România. S-a desfăşurat în totalitate pe carosabil, pe ploaie şi ninsoare, şi a cuprins două urcuşuri dificile”, spune Viorel Căciulescu, iniţiatorul întrecerii. Acesta anunţă că duminică, 2 februarie, o altă întrecere de gen va avea loc un marş ostăşesc, pe o lungime de 40 de kilometri “peste văi şi dealuri”, până la biserica-monument de la Densuş.

“Cei care doresc detalii despre cursă, dar şi despre turneele de tenis pe care le organizăm din februarie încolo, le pot găsi pe contul meu de Facebook”, adaugă Viorel Căciulescu.

Tags: ,

About Ciprian Iancu