Cum văd salariaţii securitatea în muncă? Cu panouri de avertizare mari şi fără tutun

Articolul a fost vizualizat de 1,590 ori

Companiile hunedorene edy International Spedition şi edy Logistics sunt primele firme româneşti din sfera transportului şi logisticii care au implementat un sistem profesional de sănătate şi securitate în muncă, pe scurt SSM. Ce înseamnă aceasta? Practic, un număr de 325 de salariaţi ai celor două companii au beneficiat direct de cursuri de informare şi instruire în SSM, în timp ce opt centre logistice la edy Logistics şi două puncte operaţionale la Edy International Spedition au fost dotate cu echipamente de protecţie şi avertizare.

O nouă meserie

Prin proiectul implementat la edy Logistics, s-a organizat un curs de coordonator în materie de securitate şi sănătate în muncă prin care 20 de salariaţi ai companiei au primit atestatul de experţi SSM, meserie inexistentă până acum în România şi care ca urmare a acestor proiecte a fost introdusă în Clasificarea ocupaţiilor din România COR 2011.

Ce vor salariaţii?

Potrivit Nicoletei Popa, manager de proiect la edy Logistics, în cadrul cursurilor a fost organizat un concurs de propuneri în care salariaţii şi-au putut exprima doleanţele privitoare la securitatea şi sănătatea în muncă. “Cele mai multe mesaje solicitau montarea la locul de muncă a unor panouri mari, lizibile, cu texte sau desene sugestive care să avertizeze asupra pericolelor existente. Au fost însă şi multe propuneri oarecum comice. Mulţi dintre salariaţi au cerut ca prin SSM să se ia măsuri care să-i ajute să se lase de fumat”, a declarat experta.

Proiectele au fost implementate cu finanţare europeană prin Fondul Social European. Valoarea totală de finanţare nerambursabilă a proiectelor s-a ridicat la circa 800.000 de lei.

Tags:

About Adrian Sălăgean