Futsal: Autobergamo Deva a revenit pe primul loc

Articolul a fost vizualizat de 1,540 ori

După trei luni de zile, singura formaţie de fotbal în sală care activează în judeţul nostru a redevenit lider în prima ligă. Era 15 noiembrie 2013 când cei de la Autobergamo Deva învingeau acasă, cu 6-1, pe KSE Târgu Secuiesc şi îi detronau la golaveraj pe principalii contracandidaţi la titlu, gruparea din Târgu Mureş.  Ambele echipe sunt neînvinse după 14 runde şi, mai mult ca sigur, etapa din 23 martie, când cele două se vor întâlni în meciul revanşă de la Târgu Mureş (în tur a fost 7-7, după un meci halucinant), va stabili câştigătoarea campionatului „regular”, urmând ca, mai apoi, jocurile din „play-off” să desemneze noua campioană a României la futsal.

Futsal Autobergamo DevaCei patru componenţi ai naţionalei (care nu demult au participat la turneul final al C.E. desfăşurat în Belgia, unde „tricolorii” au avut o comportare meritorie, fiind eliminaţi în „sferturi” de Rusia), fraţii Robert şi Cristi Matei, Iancu şi antrenorul-jucător Robert Lupu (care nu a evoluat duminică, fiind suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene), s-au întâlnit pentru prima oară în acest an într-o partidă oficială cu proprii suporteri, în Sala Sporturilor din Deva. Parteneri de întrecere au fost cei de la Dunărea Călăraşi, ocupanta locului şase, care, în mod normal, nu puteau emite pretenţii. Şi aşa a fost, pe parcursul celor 40 de minute de joc efectiv, gazdele făcând legea pe teren.

Era doar minutul 2 când cei aproximativ 600 de fani ai „alb-vişiniilor” au aplaudat prima reuşită din acest an a celor de la Autobergamo. Autor, cine altul decât „liderul” echipei, Robert Cristian, care a înscris cu un şut elegant de la 14 metri. Jocul a curs într-o singură direcţie, iar după alte cinci minute a venit şi al doilea gol, Macingo înscriind după o combinaţie spectaculoasă cu Ţiglar. Ţesătura de pase din teren a adus o nouă reuşită în minutul 14, Moţ finalizând un „triunghi” la care au mai participat Ţiglar şi R. Matei. Câteva zeci de secunde mai târziu, oaspeţii (care l-au avut pe banca tehnică pe fostul jucător al celor de la CIP Deva, Marian Şotârcă) au înscris şi ei prin Petcu, gol care avea să fie singurul trecut în contul lor.

Devenii au replicat însă până la pauză, Cimaru fiind nevoit să mai scoată de două ori mingea din plasa porţii pe parcursul a două minute. Şi-au trecut numele în dreptul marcatorilor Alin Paul şi „mezinul” formaţiei, Drăgoiu. Actul secund a fost unul mai mult de relaxare şi spectacol, devenii devenind deja la acest scor lideri. La trei minute de la reluare, Alin Paul a realizat „dubla”, iar până la final, cu toate că au mai fost multe oportunităţi, tabela de scor a rămas neschimbată.

Tags: , ,

About Ion Bădin