Săptămâna economică

Articolul a fost vizualizat de 1,290 ori

22 firme, 500 de milioane de euro, 5.000 de joburi 

Ministerul Finanţelor analizează un număr de 22 de proiecte de investiţii, în valoare totală de 465,5 milioane de euro, pentru care au fost solicitate ajutoare de stat de 165,7 milioane de euro. În urma realizării acestor investiţii urmează să fie create 4.962 de noi locuri de muncă. Anul trecut, valoarea totală a celor 23 de proiecte de investiţii aprobate a fost de 680,87 milioane de euro, iar în urma realizării acestor proiecte s-a anticipat crearea a 7.967 de noi locuri de muncă. Pentru aceste proiecte Ministerul Finanţelor a aprobat ajutoare de stat în valoare totală de maximum 215,9 milioane de euro. În anul 2013 s-au plătit ajutoare de stat de 69,3 milioane de euro.

Windows low-cost

Microsoft va reduce cu 70% preţul sistemului de operare Windows 8.1 pentru producătorii de tablete şi computere low-cost, în duelul cu alternativele mai ieftine la PC-ul Windows, precum laptopurile “Chromebook” echipate cu sistemul de operare Google Chrome, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situaţiei. Astfel, producătorii de tablete şi computere cu un preţ la raft de până la 250 de dolari vor plăti numai 15 dolari pentru o copie Windows 8.1 preinstalată pe dispozitive, în locul tarifului normal de 50 de dolari, au afirmat sursele citate.

Cât costă europarlamentarele

Guvernul va cheltui 148,7 milioane lei pentru organizarea alegerilor pentru Parlamentul European din acest an, cu aproape 50% mai mult decât în urmă cu cinci ani. Alocarea fondurilor a fost aprobată de Executiv. Marian Muhuleţ, vicepreşedinte al Autorităţii Electorale Permanente, a explicat costul majorat prin creşterea preţurilor şi diferenţa de TVA, cota taxei pe valoarea adăugată fiind ridicată în 2010.

Premieră

O firmă din judeţul Covasna a lansat pe piaţă, în premieră europeană, o băutură răcoritoare ce conţine apă minerală din zona Vâlcele şi fibre aglutenice extrase din rădăcină de cicoare. Apa este un excelent remediu împotriva stresului, dar se recomandă şi bolnavilor de ulcer sau osteoporoză.

About Adrian Sălăgean