Părerea psihologului: “Ca să fii CEO, trebuie să ai profil de psihopat”

Articolul a fost vizualizat de 1,577 ori

Printre oamenii cu cele mai grave tulburări psihice se numără managerii care ocupă funcţii de execuţie, mediul excesiv de competitiv în care lucrează promovând, de fapt, această trăsătură. Practic, aceştia pot să ceară mai mult de la ceilalţi fără să fie afectaţi şi reuşesc să se folosească de modul în care aceştia gândesc pentru a-şi atinge nivelul de performanţă propus, a spus Adina Borta, psiholog, citată de zf.ro.

bad bossEa a mai precizat că unul dintre cei mai mari factori de stres din business este tendinţa de a extinde constant dorinţa de control din mediul profesional, inclusiv în planul familial. Mai mult, mediul profesionist actual este concentrat pe a răspunde prompt şi constant provocărilor, având în vedere că executivii se confruntă cu un program din ce în ce mai aglomerat şi cu tot mai multe presiuni, de la cele de timp, performanţă până la cele sociale.

“Printre cei mai mari psihopaţi se numără şi directorii executivi. O cultură excesiv de competitivă din mediul de business facilitează sau promovează oameni care au anumite trăsături, care pot să ceară mult de la ceilalţi fără să fie afectaţi. Ei reuşesc să obţină performanţă pentru că au capacitatea de a înţelege cum funcţionează ceilalţi oameni, pe care îi pot folosi pentru a atinge scopurile companiei, fără a avea prea mare grijă de ei”, a spus Adina Borta.

Tags:

About Adrian Sălăgean