Săptămâna economică

Articolul a fost vizualizat de 1,396 ori

Autostrada

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va rezilia contractul încheiat în 2011 cu italienii de la Impregilo pentru lotul 3 al tronsonului de autostradă Sibiu-Orăştie, a anunţat Dan Şova, ministrul Transporturilor. Până la finalizarea investiţiei mai trebuiau construiţi şase kilometri de autostradă. RABLA 2014. Conform unui comunicat al AFM, din cele 107 dosare depuse de producătorii/dealerii auto, 87 au fost aprobate şi 20 au fost respinse. Dosarele admise în programul ‘Rabla 2014’ au fost depuse pentru un număr total de 230 de puncte de lucru/agenţi autorizaţi care vor putea comercializa autovehicule în cadrul programului din acest an. Contestaţii pot fi depuse în termen de cinci zile, începând de marţi, 1 aprilie 2014, la sediul Administraţiei Fondului pentru Mediu.

Interimar

Aurel Niculescu, şef birou la Termocentrala Mintia, este, de luni, directorul general interimar al Complexului Energetic Hunedoara. Niculescu vine în locul lui Daniel Andronache, care a fost numit săptămâna trecută, printr-o decizie a primului ministru, subsecretar de stat în Departamentul pentru Energie din cadrul Ministerului Economiei, la un an de când a preluat conducerea entităţii energetice. Numirea lui Aurel Niculescu a fost făcută în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie al Complexului Energetic Hunedoara şi va coordona activitatea până când va fi desemnat un nou director general.

Telecom

Operatorii locali de telefonie mobilă vor intra într-un război al ofertelor, care le va aduce clienţilor mai multe abonamente cu apeluri şi SMS-uri nelimitate către clienţii din alte reţele şi opţiuni cu mai multe apeluri şi SMS-uri naţionale, pe fondul scăderii, de la 1 aprilie, cu aproape 70%, printr-o decizie a Autorităţii de Reglementare în telecom (ANCOM), a tarifelor de inteconectare, de la 3,07 eurocenţi pe minut la 0,96 euro-cenţi/ minut. Tariful de interconectare este cel aplicat pentru convorbirile dintr-o reţea în alta, care, practic, face ca telefoanele date în altă reţea să fie mai scumpe decât cele către numere de telefon din propria reţea.

About Adrian Sălăgean