Devoratorul de gazete. Negreşit!

Articolul a fost vizualizat de 1,871 ori

“Nişte tineri de la Gândul au încercat să dea o probă scrisă de jurnalism în ciuda faptului că erau aproape analfabeţi”, scrie Călin Ionescu, pe Facebook. Iată şi motivul pentru care omul îi consideră analfabeţi: “Un tânăr din Târgovişte a încercat să i-a proba scrisă a examenului auto în ciuda faptului că era aproape analfabet”. Să i-a proba!!!

sa i-a

O altă năzbâtie găsită tot pe Facebook vine tocma’ de la Băileşti, acolo unde se fabrică un “cozonac moale şi pufos de Băileşti”. Oamenii care au făcut ambalajul nu au mai stat să traducă toate ingredientele în limba engleză, aşa că au cerut un pic de ajutor de la prietenul tuturor, cel care le ştie pe toate mai bine chiar decât nevestele: Google.

Dacă tu nu ştii cum se traduc în engleză toate chimicalele ingredientele pe care le-ai pus în cozonacul moale şi pufos, apelezi la Google Translate, dar nici măcar nu depui minimul efort de a verifica, naibii, ce ţi-a tradus? Atunci meriţi să râdă tot Internetul de tine că ai pus excremente de taur în cozonac!

moale si pufos

“Mai rău ca în bancurile cu olteni. Cozonacul de Băileşti conţine un ingredient «minune»”, scrie RomâniaTV.net. S-au ruşinat oamenii şi nu au ştiut cum să-i spună (trebuia să traducă şi ei cu ajutorul Google Translate!): “Un englez cu siguranţă cu greu va fi convins să ia o felie, fiindcă, potrivit libertatea.ro, pe eticheta produsului, între ingredientele scrise în limba engleză este unul numit «bullshit”. În traducere asta ar însemna rahat, însă nu produsul de cofetărie binecunoscut, ci varianta peiorativă, de WC”, zice autoarea, Alina Costache. Colega, vedeţi că taurii nu îşi fac nevoile în WC, ci în grajd sau pe câmp. Deci e rahat de câmp, un fel de îngrăşământ natural!

cozonac

Glasul Hunedoarei l-a declarat “de blamat” pe primarul comunei Certeju de Sus, Petru Cîmpianu. Motivul? “Pentru că permite utilajelor de mare tonaj că circule pe un drum comunal din satul Hondol, iar sub greutatea lor mastonţii au deteriorat carosabilul”. După ce jurnalistul Alin Bena, un fel de Chioru’ Corectoru’ fără normă la ziar, le-a atras atenţia – făcându-i de râs pe Facebook –, au modificat “mastonţii” în “mastodonţii”. Aşa-i când te joci cu cuvinte grele!

mastontzii

“Trupa de pe Cerna s-au impus la limită, scor 1-0, în faţa satelitului vicecampioanei României, Pandurii II Tg. Jiu, recuperând cele trei puncte pierdute în etapa trecută în faţa Giarmatei”, scrie Servus Hunedoara. Trupa s-au impus? Fotbaliştii a marcat goluri? Sportul sunt greu, dar jurnalismul sunt şi mai greu?

trupa s-au impus

Şi Mihaela Tămaş, de la Servus Hunedoara, scrie despre nişte persoane dintr-o localitate despre care n-am mai auzit, “Urcani”: “Patru persoane, din Urcani, între care un minor în vârstă de 12 ani, care s-au rătăcit pe munte, în zona Valea de Brazi, după ce s-au speriat de câinii de la o stână şi s-au abătut de la drum, au fost salvaţi, vineri, de jandarmii montani”. Bine că au fost salvate; acum văd ei, jandarmii, unde le vor trimite. Sper să nu le urce într-un tren cu destinaţia Urcani!

urcani

Nu ştiu cine le-a spus unor români că e mai bine să spună ori să scrie “ca şi” în loc de “ca”. Eu, ca (nu “ca şi”) devorator de gazete, sunt de părere că este un obicei de rahat dinăla pus de băileşteni în cozonacul pufos! “Chiar înaintea alegerilor pentru Parlamentul European (PE), Iuliu Winkler a câştigat o primă competiţie electorală. Astfel, acesta a fost reales în fruntea organizaţiei judeţene a UDMR Hunedoara şi are ca şi obiectiv îmbunătăţirea rezultatelor la scrutinele organizate în următorii doi ani”, scrie Raluca Polmolea, în Servus Hunedoara. Ca şi obiectiv! Adică e ca un obiectiv, dar altfel?

ca shi

“«APROAPE CINSTITUL» PRIMAR PUPEZĂ, Scoate dopul la vană să bage barajul în priza «băieţilor deştepţi» (Pamflet)”. Aproape jurnalistul AMZIS nu ştie că nu trebuie să pună virgulă între subiect şi predicat!

pamflet

Iată o ştire ca o glumă bună, din Servus Hunedoara: “Peremiştii din Petrila ţin post negru pentru Vadim. Vor sta în greva foamei pe toată perioada alegerilor europarlamentare, dacă lui Corneliu Vadim Tudor i se respinge candidatura la Parlamentul European”. Următorul pas va fi automutilarea?

post negru

“O nouă invenţie, aceiaşi poveste”, scrie Raluca Polmolea, în Servus Hunedoara. Un nou articol, aceliaşi greşeli, domnişoara jiurnalistă!

aceiasi

“La Geoagiu, au început pregătirile pentru noul sezon estival”, scrie Magdalena Şerban, în Mesagerul Hunedorean. Apăi ar fi fost ceva dacă începeau pregătirile pentru vechiul sezon estival sau pentru sezonul estival trecut!

noul sezon estival

“Bodyguard-ul unui bar, înjunghiat mortal de un client”, scrie George Vasiliu, pe site-ul HunedoaraMea. Cum vine asta, bodyguard-ul unui bar? Prin definiţie, bodyguard înseamnă gardă de corp – adică omul care păzeşte o persoană. Deci garda de corp a unui bar? “Un bărbat care era angajat ca şi bodyguard la un bar din Vulcan a fost ucis în noaptea de sâmbătă spre duminică de un client recalcitrant”. Angajat ca şi, din nou! Vai de noi!

bodyguardul unui bar

“Paradă cu mare fast şi exerciţii spectaculoase, în centru Devei, de Ziua Jandarmeriei”, anunţă Hannelore Acârnulesei-Petrovai, pe site-ul HunedoaraMea. În centrul Devei, nu în centru Devei. În centru Devei sună ca “în centru la Deva”…

centru devei

Atâta spaţiu am avut, săptămâna asta, pentru toate “minunăţiile” pe care le scriu jurnaliştii hunedoreni. Până săptămâna viitoare, să corectaţi bine!

Tags: ,

About Chioru' Corectoru'