Fotbal – Liga a III-a, seria a IV-a: Victorie pentru impresia artistică

Articolul a fost vizualizat de 1,492 ori

Ultima partidă din campionatul regulat i-a găsit pe hunedoreni în propriul fief, adversari fiindu-le cei de la FCM 2012 Reşiţa, o grupare mai mult decât modestă din această obscură ligă a treia a unui fotbal românesc care nu reuşeşte de ani buni să mai epateze. 

Hunedorenii (de data aceasta în roşu, deşi au jucat acasă) au dovedit că pot arăta  ca o echipă, însă confruntările din play-off vor fi mult mai dificile

Hunedorenii (de data aceasta în roşu, deşi au jucat acasă) au dovedit că pot arăta
ca o echipă, însă confruntările din play-off vor fi mult mai dificile

A fost un meci fără implicaţii deosebite în ceea ce va urma, cele două formaţii având obiective total diferite. Negru – albaştrii îşi vor continua evoluţiile în play – off-ul competiţiei, care duce la promovarea în liga secundă, în timp ce cărăşenii se vor lupta în “play-out”, fază din care două cluburi din această serie s-au şi retras.
O victorie a elevilor lui Romulus Gabor era previzibilă. Interesa însă dimensiunea ei şi dacă evoluţia celor trimişi în teren este una superioară faţă de ceea ce se întâmplase în “mandatul” nepriceputului Constantin Olariu. Am asistat la o victorie categorică şi la o expunere în teren ceva mai apropiată de ceea ce ne dorim, care dă ceva speranţe pentru ceea se se va întâmpla în următoarele 10 meciuri. Trebuie spus însă că şansele de a încheia la final pe prima poziţie sunt extrem de mici, liderul, FC Caransebeş, întrând în “play-off” cu opt puncte mai multe decât gruparea de pe Cerna, un handicap greu de remontat, dar nu imposibil.

Fără emoţii

Meciul în sine a fost aproape într-o singură direcţie, fără probleme, cărăşenii nereuşind mare lucru de-a lungul celor 90 de minute de joc. Chiar dacă au dominat din start, gazdele au reuşit să schimbe tabela de marcaj abia în minutul 21, când, lansat bine pe centru de Dîrvaru, Uibariu a trimis pe lângă portar, din 15 metri.

După doar şase minute, diferenţa s-a mărit: centrare de pe dreapta a lui Şoit, acelaşi Dîrvaru a prelungit cu capul pe spate de la prima bară, iar Lintaru a îndeplinit o simplă formalitate. Rămaşi în avanposturi, băieţii lui Gabor vor marca pentru 3-0 în minutul 31, când Uibariu a centrat perfect în careul mic, de unde cel mai bun om al partidei, Dîrvaru, a preluat şi şi a înscris în colţul lung cu multă eleganţă.

După pauză, scenariul a rămas neschimbat, cu hunedorenii în ofensivă, în timp ce oaspeţii se chinuiau pe teren. În aceste condiţii era normal ca scorul să ia proporţii. Va fi 4-0 în minutul 54, când s-a repetat faza de la ultimul gol cu aceiaşi doi protagonişti. Uibariu a centrat din nou, de data aceasta de pe stânga, iar Dîrvaru şi-a făcut din nou datoria, trecându-şi în cont “dubla”. Reşiţenii au reuşit prima lor acţiune ofensivă mai legată abia în minutul 72, când Moţi a trimis puternic de la 30 de metri, puţin pe lângă vinclul porţii.
Tabela a fost închisă în minutul 81, când Boldea a pătruns în viteză pe flancul stâng, a centrat pe partea opusă, Lintaru a trecut pe sub balon, dar Blaga a fost mult mai atent şi a trimis cu capul în colţul scurt. În primul minut al prelungirilor, “ghiuleaua” de la 40 de metri a lui Petresc a fost scoasă de sub transversală de Toader, care a făcut ca meciul să nu se încheie ca la tenis de câmp, un set la zero. Un succes binevenit, care ar trebui confirmat mâine la Giarmata, bănăţenii câştigând nemeritat la Hunedoara în urmă cu puţin timp. Aşadar, start în “play-off”, unul al speranţelor.

FC Hunedoara – FCM 2012 Reşiţa: 5–0 (3–0)

Au marcat: Uibariu (min. 21), Lintaru (min. 27), Dîrvaru (min. 31 şi 54 ), Blaga (min. 81).

FC HUNEDOARA: Dragotă – Petresc, Homei, Băiţă, Boldea – Şoit (min. 77, Lorincz), Bratima, R. Munteanu (min. 69, J. Vajda), Uibariu (min. 65, Blaga) – Lintaru, Dărvaru (min. 74, Pepenar).
Antrenor: Romulus Gabor.

FCM 2012 REŞIŢA: Toader – Marcu, Goiţi, Covăsală, Poticeanu – Avramovici, Moţi, Guduleasa, Uţiu – V. Popescu, Creangă (min. 79, Jianu).
Antrenor: Robert Nosal.

Arbitru: Mihai Domşa (Aiud). Asistenţi: Ioan Duma (Mediaş) – Gabriel Cîrlea (Sibiu ). Stadion: “Michael Klein”. Spectatori: 100.

About Ion Bădin