Devoratorul de cuvinte. Negreşit!

Articolul a fost vizualizat de 2,017 ori

A început campania electorală, a început nebunia! Acum, tot românu’ are o părere despre candidaţi, despre legi, despre campanie, despre ce ar trebui şi ce nu ar trebui să se facă. Problema e că numai în campanie ne “activăm”, numai atunci pare să ne intereseze, în funcţie de părerea sau relaţia pe care o avem cu politicienii, ce se întâmplă cu ţara asta. În rest, “să ni se facă” şi “să ni se dea”, noi aşteptăm vremuri mai bune.
Unul dintre oamenii care a luat atitudine este deveanul Marius Bota, care a scris pe duplicatele afişelor electorale “ILEGAL – LEGEA 33/2007”. Legea respectivă spune că este ilegală afişarea mai multor postere electorale. Poliţiştii locali l-au văzut pe “contravenient” pe camerele de supraveghere şi l-au amendat. Dar, cum bine se întreabă şi alţii, mă întreb şi eu: pe “lipitorii” care au pus – ILEGAL! – mai multe afişe pe un panou de afişaj nu i-au văzut pe camere? Sau ăia nu trebuie amendaţi, că oricum campania are doar o lună şi acuş se termină?
“Marius Bota, reprezentantul Grupului de Iniţiativă «Civitas» Deva, a fost sancţionat de poliţiştii locali din reşedinţa de judeţ, după ce a fost identificat, cu ajutorul camerelor de supraveghere video, scriind pe unele afişe electorale din zona Astoria. Bota spune că partidele politice nu respectă legea în acest sens”, scrie Ziarul Hunedoreanului.

ilegal

“Asta se întâmplă în sudul judeţului, spun gurile rele, care ne avertizează că asistăm la o înşelătorie fără margini […] Gurile rele spun că atenţia opiniei publice s-a îndreptat spre centrul judeţului, de unde s-a decis că vinovatul, fiu de cămătari, să fie scos de după gratii, după ce a comis o faptă înfiorătoare. Lucrurile au fost aranjate de aşa natură, potrivit cârcotaşilor, de cel care îl ancheta pe raufăcător. […] Puiul de cămătari care a nenorocit mai multe familii este ca şi scăpat, mai spun bârfitorii. […] Se înţelege că nu pe degeaba, mai spun gurile rele”.
Responsabilul cu “gura lumii” din Mesagerul Hunedorean e atât de speriat de ceea ce scrie, încât la fiecare a doua frază bagă câte un “spun gurile rele” sau “spun bârfitorii”. Oricum, citarea asta a “sursei” nu are niciun fel de valoare, atâta timp cât sursa este “gurile rele” şi “bârfitorii”. Şi… un ziar serios publică informaţii pe baza bârfelor aflate de redactori la cafele? Redactorii stau la poveşti cu bârfitorii? Pfff!

gurile rele

Dacă săptămâna trecută am găsit prin supermarketuri “biscuiţi pentru câini pătraţi cu pui”, săptămâna asta avem altceva: “Cablu HDMI 1.5M + gel cur”. Sigur, era vorba despre gel de curăţare, dar imprimanta n-a scos tot, că nu încăpeau toate literele pe etichetă. Oricum, eu aş fi mai atent la ce afişez în magazinul meu, că altfel nu mă aleg cu mai mulţi clienţi mulţumiţi, ci cu mai multe miştouri făcute pe seama brandului. De data asta, e vorba despre Altex.

gel cur

“Reprezentanţii societăţii distribuţie a energiei electrice au anunţat că toate punctele Enel din judeţele Timiş, Caraş-Severin, Arad şi Hunedoara vor fi închise joi şi vineri, 1 şi 2 mai”, scrie Mihaela Tămaş, în Servus Hunedoara. Chiar aşa de zgârciţi sunt ziariştii ăştia, să nu scrie ei “societăţii de distribuţie”, pentru că “societăţii distribuţie” e mai uşor de scris?!

societatii distributie

De la Bogdan Stoica am “cules” poza de mai jos. Fără alte comentarii, vă las să o savuraţi, chiar dacă “povestea” e veche de-o săptămână.

fa doina

M-am dezabonat de multă vreme de la paginile de Facebook ale organelor de presă centrală (ştiu că sună aproape pornografic, de-asta le-am zis aşa), dar din când în când mă mai roade curiozitatea şi intru să văd ce le-a mai fătat mintea “jurnaliştilor” însărcinaţi cu aducerea de trafic pe site-urile ziarelor sau televiziunilor la care lucrează. Iată ce-am găsit pe pagina de Facebook a Realitatea TV: “Ce urât! Uite ce a obligat-o Mr. Pink pe Monica Gabor să facă în America! —Fostul ei soţ, Irinel, nu ar fi umilit-o aşa”. Vai, săraca, dar ce-o fi pus-o asiaticu’ să facă? O fi obligat-o să gătească? Să-i calce hainele? Să măture prin debara? Sau, fir-ar el să fie, i-o fi pus sapa în mână şi a trimis-o la agricultură?!

ce urat

“Conform ziarului Ring, sâmbăta trecută, în clubul DV8, din Los Angeles, a avut loc petrecerea «Pretty in pink party!» pentru promovarea băuturii iubitului chinez. În timp ce Mr. Pink zâmbea şi se fotografia constant cu invitaţii săi şi cu dozele în mână, Monica era lipsită de interes, pesemne că a fost obligată să iasă în oraş. Publicaţiile mondene din America au susţinut că Poe Qui Ying Wangsuo, iubitul Monicăi, îşi doreşte să pătrundă în lumea celebrităţilor şi de asta îşi promovează intens băutura”.
Vai, dar ce măgar!!! Cum să-ţi OBLIGI iubita să iasă în oraş, s-o duci CU FORŢA la o petrecere organizată de tine, să-i IMPUI să socializeze cu tot felul de celebrităţi în timp ce tu îţi promovezi băutura energizantă cu scopul de a intra în lumea bună, adică acolo unde sunt şi mai mulţi bani? Cum să ai tupeul s-o obligi pe românca asta care-i cunoscută nu pentru faptul că i-a făcut sex oral lui Irinel într-un loc aproape public, ci pentru inteligenţa ei debordantă, să meargă în oraş când poate ea ar fi preferat să stea acasă? CE URÂT! Sper că se autosesizează Poliţia şi-o să-l vedem pe nemernic după gratii, să nu mai îndrăznească să facă de-astea! De-a dreptul umilitor!

“Ministrul Transporturilor s-a declarat în general mulţumit de felul în arată infrastructura de drumuri naţionale, dar a venit la Simeria cu elicopterul”, scrie Marcel Bot, în Ziarul Hunedoreanului. “«Noi am făcut evaluările pentru nodul ăsta de ieşire (de la Sântuhalm-n.n.) şi trebuie făcut un drum de şase kilometri de drum nou, trebuie construit un pod şi refăcut un drum judeţean de 14 kilometri la nivel de patru benzi”. Un fel de “se rezolvă: nu se poate”, cu greşeli. Deh, se grăbea domnu’ ziarist, ca să aibă cititorii informaţia cât mai repede.

drum de drum

Cum vă spuneam, a început campania electorală, iar românul are impresia că, timp de o lună, toţi politicienii trebuie să-i cadă la picioare şi să-i ceară milă. Un comentator vocal de pe site-ul Ziarului Hunedoreanului, dar care nu a avut curajul să-şi asume ceea ce a scris, este de părere că fostul primar al Devei e vinovat de… nişte chestii. Aşa că se exprimă cum poate: “rusine fostului Primar al DEva, Mircea Muntean.Datorita lui Deva nu are legatura cu autostrada. Ce e de facut!Ministru Sova ne tromboneste pana dupa 2015. E catastrofal ce se intampla in Romania!oameni incompetenti!de la cei din Deva la cei din Bucuresti si ministere!”. Am lăsat punctuaţia originală, ca să vedeţi şi voi cine sunt curajoşii anonimi care au păreri despre toate subiectele. Datorită!

anonimu

Iată una dintre cele mai româneşti ştiri din ultima vreme, aşa cum a fost relatată de Servus Hunedoara: “Cimitir ilegal, descoperit pe traseul lotului 4 din autostrada Lugoj – Deva”. De-aia nu se poate face ”AUTORSTRADA” la timp, pentru că e un cimitir amplasat ilegal: “Cimitirul schimbă traseul autostrăzii. Locul de veci ilegal a fost descoperit pe traseul autorstrăzii Lugoj – Deva pe raza comunei Brănişca. Asta cu toate că în evidenţele de expropriere locul figura ca păşune. Cimitirul este situal chiar pe aliniamentul lotului 4 al şoselei de mare viteză care va lega Deva de Lugoj, de aceea este nevoie ca proiectul să fie modificat printr-o hotărâre de guvern, pentru ca lucrările să poată continua”. Mi se pare corect…

cimitir

De pe CityNews.ro: “FOTO/VIDEO Mărturiile şoferilor implicaţi în accidentul spectaculos din Tureni. Cel din autoturism a crezut că”. Într-adevăr, spectaculos şi senzaţional de trist.

senzational au crezut ca

Să corectaţi bine!

Tags: ,

About Chioru' Corectoru'