FC Hunedoara – prima reuşită în play-off

Articolul a fost vizualizat de 1,587 ori

Trei meciuri a trebuit să aştepte FC Hunedoara pentru a bifa prima victorie în “play-off”-ul seriei a patra din această obscură ligă a treia a fotbalului românesc, care pare a se scufunda în continuare. După 1-1 la Giarmata, urmat de 1-3 tot în Banat, de data aceasta pe terenul celor de la Vulturii Lugoj, elevii lui Romulus Gabor au dat piept cu echipa a doua a celor de la Pandurii Tg. Jiu.

Antecedentele erau de partea gazdelor, dacă este să ne raportăm la ceea ce se întâmplase în campionatul regulat, acolo unde, de fiecare dată, hunedorenii se impuseseră la limită, cu 1-0, atât în deplasare, cât şi în propriul fief.

Doar egal la pauză

fotbal fc hunedoaraFără fundaşul central Băiţă şi atacantul Dîrvaru (“înroşiţi” etapa trecută la Lugoj pentru cumul de cartonaşe), Gabor l-a titularizat în centrul apărării pe Bogdan Găceanu, care joacă mijlocaş de obicei, şi l-a introdus în atac pe tânărul Claudiu Zdrîncu, care însă nu a prins decât 24 de minute în teren. În faţa unei echipe foarte tinere, cu mulţi juniori în teren, care în etapa trecută îi “zdrobise” pe cei de la Giarmata cu un incredibil 7-2, hunedorenii au pornit cu “motoarele turate” şi au fost foarte aproape de gol încă din primul minut, când, din poziţie centrală, de la 11 metri, Şoit a reluat cu capul puţin pe lângă stâlpul din dreapta. Oltenii şi-au arătat şi ei intenţiile ofensive şase minute mai târziu, când Pârcălabu a trimis din 22 de metri pe jos, fără să prindă cadrul porţii. În minutul 9, Zdrîncu scapă pe contraatac pe flancul drept, centrează foarte bine pentru Lintaru, care, deşi era doar cu portarul în faţă, face o preluare de curtea şcolii şi este deposedat de apărarea adversă. De fapt, evoluţia lui Lintaru a fost din nou una lamentabilă, atacantul fiind total dezinteresat de ceea ce se întâmpla pe teren, lucru care l-a şi determinat pe tehnicianul gazdelor să-l schimbe în partea secundă. Dominarea teritorială va avea însă efect pe tabela de marcaj în minutul 16. Pepenar a centrat de pe partea dreaptă peste întreaga defensivă, Zdrîncu a reluat din apropiere în stâlpul din dreapta, balonul a revenit în teren, de unde Şoit l-a împins în poartă de la un metru. La această fază, Zdrîncu, care arătase o bună dispoziţie de joc, s-a accidentat, lovindu-se de stâlpul porţii, fiind nevoit să părăsească terenul, locul lui fiind luat de Suciu, un alt jucător neinspirat şi fără poftă de joc. O nouă oportunitate a apărut la capătul primei jumătăţi de oră în urma unei faze fixe, când, urcat în careul advers, Homei a reluat cu capul în colţul lung, dar pe lângă. Însă cea mai mare ocazie am înregistrat-o în minutul 44, atunci când Pepenar a centrat din nou perfect, Lintaru aflat la şase metri l-a luat la ţintă pe goalkeeper-ul Opriţa, mingea a revenit la Suciu, care a nimerit transversala. Şi cum ocaziile se răzbună, în primul minut al prelungirilor, gorjenii vor egala. Fundaşul de bandă stângă Constantin a executat o lovitură liberă de la circa 30 metri, uşor lateral dreapta, trimiţând în colţul lung, pe lângă un Raţ surprins nepregătit.

Decizia a venit de la “veteranul” Pepenar

De la vestiare oaspeţii ies mai “montaţi” şi se arată mult mai periculoşi decât “negru-albaştri”, parcă blocaţi psihic după golul venit la finalul primului mitan. În minutul 48, incursiunea lui Lupu de pe dreapta se termină cu un şut în lung, Raţ respinge în faţă, Predescu reia din apropiere, dar acelaşi Raţ îşi spală din păcate scoţând in extremis în corner. Pandurii se menţin în ofensivă şi, în minutul 65, autorul golului lor, Constantin, are o fază identică cu cea din prelungirile primei reprize. O nouă lovitură liberă, tot de la 30 metri lateral dreapta, dar balonul nimereşte plasa laterală. Trifu îşi încearcă şi el şansa, cu un şut din alergare de la 28 de metri (min. 70), dar acelaşi Raţ respinge în faţă, după care, la interval de două minute, a venit şi golul, care se va dovedi până la final a fi cel decisiv pentru elevii lui Romulus Gabor. Tânărul mijlocaş Răzvan Muntean a centrat ideal de pe flancul stâng şi, din cinci metri, “veteranul” Pepenar a pus “capul” înscriind în colţul scurt. Finalul partidei s-a jucat pe contre. În minutul 82, gazdele au trecut prin mari emoţii când voleul din opt metri al lui Bîrlan a trecut peste. Replica a venit în minutul 89, când, la “indirecta” dictată din 14 metri de arbitru, Pepenar a trimis în “zid”, pentru ca, în minutul următor, Constantin, omul de “serviciu” al oaspeţilor la loviturile libere, să trimită de la 35 de metri puţin peste transversală. Ultimul cuvânt l-au avut gazdele, în al treilea minut al prelungirilor, J. Vajda a trimis un şut-centrare care a “muşcat” din stâlpul din stânga porţii.

Una peste alta, victorie meritată a celor de la FC Hunedoara, care şi-au mărit zestrea de puncte la 16, din care 9 venite de la Pandurii 2, în timp ce de la celelalte patru grupări ne-am ales cu doar 7 puncte din cele 30 puse în joc. Extrem de puţin pentru o echipă care avea alte obiective la începutul competiţiei.

FC Hunedoara — Pandurii 2 Tg. Jiu: 2–1 (1–1)

Au marcat: Şoit (min. 16), Pepenar (min. 72) / Constantin (min. 45+1)
FC HUNEDOARA: Raţ – Petresc, Homei, Găceanu, Vîrtan – Pepenar (min. 90+3, Ciucurescu), J. Vajda, R. Muntean, Şoit – Lintaru (min. 56, Uibariu, min. 64, Blaga), Zdrîncu (min. 24, Suciu ).
Antrenor: Romulus Gabor.
PANDURII 2 TG. JIU: Opriţa – Şendroiu (min. 59,Trocan), Negrescu, David, Constantin – Stegaru, Bîrlan – Predescu (min. 60, Trifu ), Pârcălabu, Lupu (min. 77, Schieb) – Dodoi (min. 73, Dănăricu).
Antrenor: Adrian Bogoi.
Arbitru: Daniel Vârzan (Oţelu-Roşu)
Asistenţi: Doru Lucaciu – Gabriela Iacobiţă (ambii din Cluj-Napoca)
Stadion: “Michael Klein”. Spectatori: 200.

About Ion Bădin