Fotbal – Liga a III-a, seria a IV-a play-off: Trei puncte pentru clasament

Articolul a fost vizualizat de 2,952 ori

Dacă nu ar fi pierdut meciul de acasă, de acum două etape, cu Becicherecu Mic (1-2 – n.r.), alta ar fi fost soarta acestui final de play-off pentru hunedoreni. Clasamentul ar fi fost unul strâns, cu speranţe mari la promovare. Din păcate, de câţiva ani încoace, pentru iubitorii fotbalului de pe Cerna există tot timpul un „dacă”. Aşa că întâlnirea cu lugojenii a fost una de palmares. În precedentele trei (două în campionatul regulat şi una în play-off), bănăţenii obţinuseră două succese, iar „negru-albaştrii”, unul. Aşa că venise ora revanşei sau, din contră, bănăţenii să arate că sunt mai buni.

fotbal-fc-hunedoaraCăldură mare vineri după-amiază pe „Michael Klein” şi doar vreo 150 de spectatori în tribunele stadionului, care în urmă cu vreo 25 de ani „gemea” la partidele din prima divizie.
Nemaiavând mare importanţă, mă aşteptam ca, măcar de data aceasta, prietenul meu Romulus Gabor să dea mai mult credit tinereţii. A rămas însă „conservator”, trimiţând în teren un „11” echilibrat, în care a îmbinat experienţa cu dorinţa de afirmare.

Meci rezolvat în 30 de minute

Oaspeţii au profitat de prima greşeală şi au deschis scorul. Era minutul 7, când s-a pierdut extrem de uşor un balon în apropierea centrului terenului, a urmat un contraatac cinci contra patru, fundaşul central Vlădia şi-a potrivit mingea pe la 27 de metri şi a şutat fulgerător la semiînălţime, în colţul din stânga, lăsându-l pe Dragotă simplu spectator. Elevii lui Gabor nu acuză „şocul” golului şi, în minutul următor, „veteranul” Pepenar trimite plasat de la 16 metri, puţin pe lângă. Dominarea teritorială se menţine, iar pe aceste coordonate vine şi golul egalizator. Acelaşi Pepenar îi trimite în careu lui Dîrvaru, „vârful” gazdelor îşi potriveşte cu greutate mingea, dar reuşeşte să trimită de la 10-11 metri în poarta apărată de Micşa pentru 1-1 (min. 16)

A urmat o perioadă de acalmie, fără faze de poartă, întreruptă în minutul 30 de cel de-al doilea gol al celor de la FC Hunedoara. Lintaru a întors de pe linia de fund şi, aflat în bună dispoziţie de joc, „Pepi” şi-a trecut în cont cea de-a şaptea reuşită a sezonului, trimiţând cu sete de la 14 metri în colţul scurt (min. 30). În minutul 36, Dîrvaru a fost foarte aproape de „borna” opt, când, la o respingere greşită, a trimis din voleu, de la 17 metri, peste transversală.

De la vestiare, cele două combatante au apărut obosite, poate şi din cauza soarelui, care te ducea cu gândul la plajă şi mai puţin la fotbal. Chiar dacă cei doi antrenori au făcut în partea secundă toate cele opt schimbări permise de regulament, tabela de marcaj nu se va mai modifica, în ciuda oportunităţilor pe care le-au avut jucătorii gazdă. În minutul 49, Dîrvaru a trimis puternic, de la 12 metri lateral dreapta, obligându-l pe Micşa să respingă în faţă. Zece minute mai târziu, Pepenar a şutat de la 16 metri, obligându-l pe acelaşi goalkeeper să respingă cu piciorul. Lugojenii au replicat abia în minutul 67, când nou intratul Marta nu a prins cadrul porţii de la 22 de metri. Cea mai mare ocazie a părţii secunde am notat-o în minutul 74, când Nicula a centrat în forţă de pe dreapta şi, din 2 metri, Dîrvaru a reluat incredibil peste transversală. Nicula a fost şi el foarte aproape de 3-1 în minutul 89, când a trecut şi de portar, a trimis spre gol, dar un apărător a reuşit să salveze de pe linia porţii. Revanşă meritată, cele două grupări împărţindu-şi punctele în cele patru jocuri.

FC Hunedoara – Vulturii Lugoj: 2-1 (2-1)

Au marcat: Dîrvaru (min. 16), Pepenar (min. 30)/Vlădia (min. 7)
FC HUNEDOARA: Dragotă – Petresc, Homei, Găceanu (min. 54, R. Munteanu), Boldea – J. Vajda (min. 80, Blaga), Bratima – Pepenar, Şoit (min. 85, Lorincz), Lintaru (min. 61, Nicula ) – Dîrvaru.
Antrenor: Romulus Gabor.
VULTURII LUGOJ: Micşa – Roman, Vlădia, Ştreangă (min. 46, Loga), Neagu – Precupana, Ivaşcu (min. 46, Rogozinaru), Vânătu (min. 62, Ploscariu), Ardelean (min. 54, Marta) – Radosav, Dobra.
Antrenor: Ilie Rotariu.
Arbitru: Constantin Stamatoiu (Moldova Nouă)
Asistenţi: Emanuel Cicu (Caransebeş) – Silviu Harmuz (Reşiţa)
Stadion: “Michael Klein”. Spectatori: 150.

About Ion Bădin