Săptămâna economică nr. 600

Articolul a fost vizualizat de 1,440 ori

Angajări

Deutsche Telekom Business Services, compania nou-înfiinţată în România de grupul german Deutsche Telekom, face angajări în Bucureşti. Se caută specialist HR, vorbitor de limba croată, cinci specialişti HR, vorbitori de poloneză, patru specialişti în Resurse Umane, vorbitori de limba greacă, un coordonator al tranziţiei spre standardul companiei şi un expert IT. Până pe 17 iulie se primesc CV-uri pentru aceste posturi.

Scumpire

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei a majorat tariful mediu pentru energia electrică vândută de Nuclearelectrica pe bază de contracte reglementate cu 5,6%, la 154,07 lei/MWh, preţ care ia în calcul costurile generate de taxa pe stâlp. Noile tarife sunt valabile începând de la 1 iulie 2014.

Autostrada Nădlac-Arad

Noul constructor al lotului întâi din Autostrada Nădlac-Arad a executat 20% din contract, după ce a constatat numeroase degradări pe şantierul rămas abandonat după rezilierea contractului cu Romstrade, constructorii afirmând totuşi că lucrarea este în grafic şi ar putea fi finalizată în decembrie. Primul lot este construit de asocierea italo-germană Astaldi-Max Boegl, iar directorul de proiect, Adrian Adler, a declarat că lucrările sunt în grafic şi ar putea fi încheiate în luna decembrie, faţă de termenul contractual, care este 22 ianuarie 2015.

Statistică pe minus

Producţia industrială, unul dintre cei mai importanţi indicatori din economie, a făcut în aprilie un salt de aproape 6% faţă de aceeaşi lună din 2013, iar exporturile au avansat cu doar 2,2%, ritmul de creştere anual încetinind vizibil după ce în primele trei luni s-au înregistrat creşteri de două cifre. Şi în cazul consumului s-a observat o temperare a ascensiunii, spre 5%. Iar declinul construcţiilor a continuat. Încetinirea ritmului de creştere al principalilor indicatori macro vine după ce în primul trimestru România a fost liderul Europei, cu o creştere economică de 3,8%. Industria, IT-ul şi comerţul au fost principalele motoare ale economiei în primul trimestru, în timp ce construcţiile şi serviciile financiare au fost pe minus.

About Adrian Sălăgean