Încă un “baraj” ratat

Articolul a fost vizualizat de 1,996 ori

Foto: Alexandru Dragoş

Pentru al şaselea an consecutiv, câştigătoarea Ligii a lV-a din judeţul Hunedoara se împiedică la meciul de “baraj”, ratând astfel posibilitatea de a accede în liga a treia, acolo unde se află de patru ani singura reprezentantă, FC Hunedoara, şi ea promovată în acest eşalon în urma unei “inginerii” fotbalistice, nu pe terenul de joc. Acest lucru ar trebui să dea de gândit celor care conduc AJF Hunedoara, dovadă că acest eşalon al patrulea este unul departe de cel care se desfăşoară în zonele limitrofe. Ceea ce aduce mai mult a bilă “neagră” pentru cei care se ocupă cu destinele fotbalului din judeţul nostru. Nu este deloc îmbucurător ca o zonă care avea cândva două reprezentante pe prima scenă a fotbalului intern, vreo 4-6 combatante în divizia “B” şi aproape o serie întreagă în divizia “C”, să rămână doar cu un club în această prăfuită şi “stearpă” ligă a treia.

Referitor la “barajul” susţinut de Retezatul Haţeg, trebuie să spun din capul locului că m-au surprins declaraţiile făcute încă înainte de consumarea meciului de tehnicianul Flaviu Itul, care credita echipa arădeană cu prima şansă, adăugând că băieţii lui vor da totul pe teren. La fel de mult a surprins şi modul în care gruparea “zimbrilor” s-a prezentat la Lugoj sâmbătă. Un lot efectiv “subţire”, cu doar patru jucători de rezervă înscrişi pe foaia de joc. Păi atunci când îţi propui să promovezi, altfel ar trebui pusă problema, semn că oficialităţile din Haţeg nu prea şi-au dorit acest lucru.

Un echilibru relativ

UTA “BD” (Bătrâna Doamnă) a venit în Timiş cu mai bine de 500 de suporteri, lucru pe care nu îl întâlneşti la multe echipe din prima ligă. Pe lângă aceşti fanatici suporteri, arădenii au venit şi cu dorinţa clară de a câştiga, lucru care şi avea să se întâmple la capătul celor 90 de minute de joc. Partida a început abrupt, trecându-se peste perioada de studiu, prima acţiune ofensivă aparţinând celor de la Retezatul, Costea trimiţând de la 18 metri, peste (min. 3). Replica adversarilor a venit peste alte patru minute, când Ad. Popa s-a înfiltrat în careu, dar nu a prins nici el cadrul porţii de la 14 metri. Exaltare în tribune în minutul 10, când avea să se înscrie. O centrare perfectă venită de pe dreapta, de la Ad. Popa, a fost reluată din plonjon cu capul de Hlistei, din şase metri, în colţul lung. Haţeganii puteau restabili egalitatea două minute mai târziu când, la o fază confuză, mingea a ajuns la Popesc, care a tras cu stângul, portarul Mitrea a respins în bară, de unde fundaşii au îndepărtat pericolul. Bănăţenii ratează la rândul lor două bune oportunităţi de a se desprinde pe tabelă. În minutul 13, autorul golului a trecut extrem de uşor de Laslău, a centrat în gura porţii, dar Capătă nu a ajuns la balon, iar în minutul 25 Rus a pătruns în viteză pe aceeaşi parte stângă, şi-a închis unghiul şi a şutat în Tonca. Elevii lui Itul revin în minutul 30 prin experimentatul Pribac, care de la 20 de metri a trimis puţin pe lângă, pentru ca ultima fază importantă a primei reprize să se consume în minutul 35, când lovitura liberă a lui Hlistei de la 17 metri a fost scoasă de Tonca de sub bară.

Au învins pentru că şi-au dorit mai mult

Începutul celui de-al doilea mitan ne-a arătat o echipă arădeană mulţumită de rezultatul afişat, în timp ce, de partea cealată, hunedorenii nu au reuşit să revină. După şansa ratată de Rus, care a pătruns în careu, dar a şutat defectuos (min. 61), cei de la UTA “BD” aveau să puncteze pentru a doua oară în minutul 74. Nădăban i-a pasat lui Rus, care l-a “întors” pe Leucuţa, acesta a “bărbierit” balonul care s-a scurs în plasa porţii. Haţeganii au reclamat un off-side (se pare că pe bună dreptate), iar Câmpean s-a ales cu un “galben”. Îl va vedea şi pe al doilea în minutul 76, pentru fault, fiind trimis la vestiare de arbitrul Florin Marcu. Meciul este jucat, chiar dacă, în minutul 90, demivoleul lui Popesc este scos de Mitrea, pentru ca la faza următoare, Leucuţa, scăpat doar cu portarul Tonca, să prefere un “lob”, fiind blocat. Şi astfel UTA “BD” va evolua în eşalonul imediat superior, în timp ce Retezatul Haţeg se reîntoarce în liga a patra.

UTA “BD” – Retezatul Haţeg: 2-0 (1-0)

Au marcat: Hlistei (min. 10), Leucuţa (min. 74). Eliminat: Câmpeanu (min. 76) – cumul de cartonaşe galbene

UTA “BD”: Mitrea – Ad. Popa, Wild, Botiş, Şuşlak – Copil, Nădăban, Varga (min. 18, Avrămuţiu), Hlistei (min. 75, Raţ) – C. Rus (min. 84, D. Popa), Capătă (min. 64, Leucuţa).
Antrenor: Roland Nagy.

RETEZATUL HAŢEG: Tonca – Laslău, Câmpeanu, Puşcă, Daj (min. 86, Susan) – Costea (min. 62, Perşe), Simoneac (min. 78, Crişan), Kalai, Drăgoescu – Popesc, Pribac.
Antrenor: Flaviu Itul.

Arbitru: Florin Marcu. Asistenţi: Octavian Şovre – Sergiu Albu (toţi din Oradea)

Stadion: “Tineretului” (Lugoj). Spectatori: 1.200.

Tags: ,

About Ion Bădin