Editorial: Elena Udrea face jocurile lui Ponta

Articolul a fost vizualizat de 1,640 ori

În acest moment nimeni nu face mai mare rău dreptei politice româneşti decât distinsa doamnă Elena Udrea. Inflexibilă ca o bucată de cauciuc criogenat, Elena Udrea este buturuga mică ce împiedică formarea masei critice care să contrabalanseze alonja periculoasă a PSD-ului lui Victor Ponta în drumul spre acapararea puterii totale. Rolul nefast al Elenei Udrea este de notorietate, dar furia blondă a „celei mai mari slăbiciuni politice avute de preşedintele Băsescu” face ca nimeni să nu îndrăznească să-i spună de la obraz „Fă, Udrea, nu faci bine!”.

Asta până la scrisoarea deschisă pe care MRU i-a adresat-o Elenei Udrea, un gest politic remarcabil printre multe mediocrităţi consumate până acum în prestaţia şefului Forţei Civice. MRU pune punctul ferm pe „i”, arătând răul făcut de Elena Udrea dreptei româneşti şi, în conjunctura actuală, chiar ţării. “Înţeleg că vă place să vi se ploconească oamenii, iar cei care nu o fac sunt trădători. În cazul acesta, sunt onorat să mă aflu pe lista trădătorilor. […] Cred că sunteţi victima unui mod periculos de a vedea politica. Politica nu e militărie în care toată lumea face exclusiv ce doriţi dumneavoastră, iar dacă refuză, îi daţi pe toţi jos din tren doar pentru că vă închipuiţi că aveţi acest drept”, scrie Mihai Răzvan Ungureanu.

Acesta observă şi că Elena Udrea “militează pentru unificarea dreptei. Dar cumulată în jurul dumneavoastră”, pentru ca imediat după aceea să puncteze decisiv “vă atrag atenţia că sunteţi printre artizanii distrugerii dreptei. E o strategie cel puţin incorectă pentru că e dedicată unui singur scop: supravieţuirea dumneavoastră în politică după decembrie 2014. Din acest motiv aţi şi negociat cu celelalte partide ca şi când aveaţi o putere infinită”.

Diagnostic pus exact, după părerea mea, de Mihai Răzvan Ungureanu. Elena Udrea nu vede imaginea de ansamblu, dovedind o intransigenţă narcisistă de cocotă, pe care nu şi-o poate înfrâna nici sub ameninţarea palpabilă a falimentului politic care se profilează. Elena Udrea se comportă ca o ţaţă politică, ratând o construcţie pe care un om politic adevărat nu ar fi ratat-o în situaţia dată. Băţoşenia “pupilei preşedintelui” nu face decât să sufle vânt la pupă în distrugătorul lui Ponta şi a PSD-ului. Elenei Udrea trebuie să i se spună adevărul în faţă şi să i se recomande trecerea în planul doi a politicii. Ca să însemne din nou ceva, dreapta politică din România trebuie să scoată din vitrină mai multe figuri “de tristă amintire”.

Antonescu, Blaga şi Udrea sunt doar câteva dintre ele. Niciun fel de cosmetică nu mai poate şterge ridurile adânci lăsate de desfrâul politic la care au luat parte fiecare în fieful lui.

Doar un candidat proaspăt la preşedinţie, fără trecut, susţinut la unison ar avea şanse în faţa lui Victor Ponta.

E adevărat că va fi o luptă de tip Goliat-David, însă, după pilda Bibliei, ar trebui ca măcar David să fie cinstit şi de bună credinţă ca să poată învinge.

Tags: ,

About Adrian Sălăgean