Topul angajatorilor din judeţul Hunedoara

Articolul a fost vizualizat de 2,487 ori

Cele cinci societăţi cu cei mai mulţi angajaţi din judeţ sunt, potrivit datelor furnizate de către Oficiul Registrului Comerţului (ORC) de pe lângă Tribunalul Hunedoara: SEWS România, Complexul Energetic Hunedoara, Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului, Axis Corporate Security şi Autocom Amicii GLC.

O societate privată întrece două societăţi de stat

muncitoare in fabricaPrimul angajator al judeţului, SEWS România, oferă loc de muncă unui număr de 7.254 de hunedoreni, obiectul său de activitate fiind producerea cablajelor auto pentru diferite mărci străine de automobile. SEWS România se află în topul primilor cinci angajatori hunedoreni din anul 2009, numărul său de angajaţi crescând în ultimii patru ani de la 4.859 la peste 7.000 de persoane.

Fabrica de cablaje surclasează în topul angajatorilor hunedoreni Complexul Energetic Hunedoara şi Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului, societăţi de stat care nici împreună nu egalează numărul de salariaţi ai SEWS România.

Complexul Energetic Hunedoara se află pe locul al doilea în topul angajatorilor din judeţ, numărând în prezent puţin peste 4.000 de angajaţi. Problemele economice cu care se confruntă complexul fac necesară, însă, disponibilizarea a aproximativ 400 de persoane, până la finalul acestui an.

O firmă de securitate şi un fabricant de textile, în top

Printre societăţile cu cei mai mulţi angajaţi din judeţ se află şi una care activează în domeniul securităţii private. Axis Corporate Security are 1.015 angajaţi, care asigură supravegherea unor obiective şi intervenţia rapidă în caz de efracţie sau incendiu.

Al cincilea angajator din judeţ este Autocom Amicii GLC, o societate care fabrică articole textile, cu sediul în Valea Jiului. La această societate lucrează nu mai puţin de 1.014 hunedoreni.

Conform statisticilor ORC Hunedoara, cele cinci societăţi care alcătuiesc topul angajatorilor din judeţ reprezintă locul de muncă al unui număr de peste 15.600 de persoane.

Firmă dispărută din top

Ani la rând, societatea de transport rutier de marfă EDY International Spedition s-a aflat printre angajatorii cu cei mai mulţi salariaţi din Hunedoara, având în anul 2011 peste 1.200 de angajaţi. Dispariţia marelui transportator din top reflectă faptul că, în doi ani, peste două sute de persoane din judeţ, doar dintre angajaţii EDY International Spedition, şi-au pierdut locul de muncă.

About Doriana Matei