Săptămâna economică nr. 604

Articolul a fost vizualizat de 1,298 ori

Autostrăzi

Doar circa 50 de kilometri de autostrăzi se aflau la începutul lunii iulie în construcţie în România, în timp ce alţi aproape 140 kilometri se aflau în perioada de proiectare sau de obţinere a autorizaţiei de construcţie, arată o analiză ZF pe baza informaţiilor transmise de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Astfel, în prezent se lucrează efectiv pe primii 22 de kilometri ai autostrăzii Nădlac – Arad, construit în proporţie de 18%, precum şi pe lotul al treilea al autostrăzii Orăştie – Sibiu (22 de kilometri), care are un stadiu fizic de execuţie de 82%. De asemenea, se mai realizează lucrări şi pe primii 6,5 kilometri ai autostrăzii Bucureşti-Ploieşti, însă contractul pentru acest proiect, încheiat cu italienii de la Pizzarotti, se va încheia curând, pentru că CNADNR a decis să îl rezilieze şi să deruleze o nouă procedură de licitaţie.

BNR

Valoarea sumelor refuzate la plată de băncile comerciale a crescut în iunie faţă de mai cu 42 de milioane de lei (9%), la aproape 511 milioane de lei, de la 469 de milioane de lei, potrivit datelor raportate la Centrala Incidentelor de Plăţi din Banca Naţională a României.

Achiziţie

ArcelorMittal, cel mai mare producător de oţel din lume, este unul din cele patru sau cinci grupuri interesate de achiziţionarea oţelăriei Ilva din Italia, cea mai mare din Europa, a anunţat, luni, ministrul italian al Industriei, Federica Guidi, transmite Reuters. ArcelorMittal, prezentă şi în România, este cea mai mare companie siderurgică şi minieră integrată din lume, cu activitate în peste 60 de ţări. În România, ArcelorMittal deţine unităţi de producţie la Galaţi, Iaşi, Roman şi Hunedoara.

Brand

Potrivit unor surse din piaţă, noile entităţi sub care vor opera Romtelecom, Cosmote şi Zapp vor conţine termenul TELEKOM ROMÂNIA. Astfel, cei doi operatori sub denumirea TELEKOM ROMÂNIA vor reprezenta cel mai mare furnizor de pe piaţa locală cu venituri de 1.07 miliarde de euro în 2013, mai mari decât cele ale actualului lider, Orange România, care în 2013 a înregistrat venituri de 934 de milioane de euro.

About Adrian Sălăgean