Devoratorul de cuvinte. Negreşit!

Articolul a fost vizualizat de 2,365 ori

Nici nu mai ştiu de ce am intrat pe site-ul Sătămăreanul.ro, dar mă bucur că am făcut-o, pentru că iată ce “bijuterie” am găsit acolo: întrebarea “Vrei să fi fotomodel?”, urmată de îndemnul “Vino la casting!”. Ştiţi ce lipseşte? O cratimă, un “vin-o” în loc de “vino”, ca să fie tembelismul complet!

Între noi fie vorba, ca să fii (cu doi “i”) fotomodel, nu-ţi trebuie prea multă şcoală, nu trebuie să ştii scrie corect, e suficient să dai din gură cum trebuie. Vai, ce porc sunt!

Ce-i drept, Sătmăreanul nu are pretenţia că ar fi un ziar serios sau ceva, din moment ce sub titlul site-ului scrie “Sursa ta zilnică de ştiri şi bună dispoziţie”. De ce să mint? Pe mine m-a binedispus!

vrei sa fi fotomodel

vrei sa fi vino

“Circulă” pe la TV o reclamă pur şi simplu odioasă la îngheţata Corso. Că e cu melodie cântată de Alex Velea sau celălalt jamaican de Bucureşti, nici nu mă deranjează atât de tare. Ce mă supără este că îi învaţă pe copii să fure! Bloggerul Răzvan Baciu (razvanbb.ro) a atras prima dată atenţia asupra secvenţei de trei secunde în care trei copii îl “fac” pe vânzătorul de îngheţată, unul îl ţine de vorbă în timp ce alţi doi deschid frigiderul şi fură două (nu trei!) îngheţate.

inghetata corso

corso razvan bb

Râdem, glumim, dar la câteva zile după ce bloggerul a scris despre această reclamă, la Ştirile PRO TV am văzut o ştire (culmea!) despre nişte copii care au furat îngheţată (Snickers, nu Corso) în valoare de 100 de lei, pe care intenţionau să o vândă. I-a prins poliţia, n-a fost să fie, dar întrebarea care rămâne este: cine le-a dat ideea?

hotii de inghetata

Marţi, în sudul ţării au lovit inundaţiile, încurcându-i lui Victor Ponta planurile de “lansare la apă a candidaturii” la preşedinţie, cum frumos au titrat cei de la Digi24. Nici ministrul de Interne, Gabriel Oprea, nu a fost în apele lui, declarând presei că “avem aproximativ două victime”, respectiv “avem aproximativ doi morţi”.

aproximativ doua victime

Oare ce poate să însemne pentru un ministru “aproximativ doi”? Trei, unul, patru, niciunul? Cum să declari că ai aproximativ doi morţi la inundaţii??? Ei, cum, uite-aşa, simplu.

aproximativ doi morti

Preocupaţi să dea titluri interesante (“Cod roşu de candidatură”, hi hi!), cei de la Digi24 au mâncat un “i”. Probabil că într-o zi nebună cum a fost cea de marţi, cu inundaţii şi candidaţi lansaţi la apă, nu au mai avut timp de prânz. Sau de cină. Sau de gustări. Aşa că au mâncat un “i” de la ruşi. Bine că n-au luat de la Băsescu.

rusi nu vor

Pe Facebook, Carrefour reinventează conceptul de hypermarket. Astfel, după cum ei înşişi se laudă, “Reinventăm hypermarekt-ul”. Nu ştiu de la ce vine “marekt”, zău.

hypermarekt

“Se interzice intrarea cu căruţa în cimitir!”, zice un anunţ postat, cel mai probabil, într-un cimitir românesc. Şi continuă: “Mortul se transportă manual”. Cum???

mortu

Am comis-o şi noi, ce, credeaţi că suntem mai breji? Săptămâna trecută, în loc să scoatem poza cu avionul de acum două săptămâni, am lăsat să se înţeleagă că ArcelorMittal, care tocmai se află în centrul unor discuţii despre dizolvare!, ar fi achiziţionat un avion. Să ne fie ruşine!

replica arcelor achizitie avion

Ne întoarcem puţin la biserică şi cimitire, pentru un anunţ deosebit de important, cules tot de pe Facebook: “Trimite un SMS (tarif normal) cu numele tău la numărul de telefon 0722.956.956 şi te vom pomeni gratuit! Preot Ion-Doru Iagăru. Cine-a zis că preoţii sunt puşi pe căpătuială? Iată, unul care te pomeneşte gratuit. Şi eu îi pomenesc absolut gratuit pe ziarişti, numai că nu o fac în cadrul unor slujbe, ci… în redacţie.

trimite sms si te vom pomeni GRATUIT

“Peste 50 de milioane de lei datoriile primăriilor hunedorene”, titrează Carmen Cosman-Preda, în Ziarul Hunedoreanului. Peste 10 greşelile lunare ale ziaristei Carmen Cosman-Preda remarcate de Chioru’ Corectoru’. Peste trei ori spus să schimbe tastatura, poate a schimbat-o, dar văd că nu era de la tastatură.

datoriile

“Nu au studii sau nu lucrează dar primesc bani. Sute de absolvenţi hunedoreni şi-au depus actele pentru a beneficia de indemnizatie de şomaj” – acesta este un titlu pus de Raluca Stroia, în Glasul Hunedoarei. Cam lunguţ, colega, şi cam fără virgule.

nu au studii

“Valea Jiului atinsă de ploile torenţiale”, scrie Alexandru Avram, în Glasul Hunedoarei. O fi ceva criză de virgule în judeţ şi nu ştiu eu? Şi Andreea Năstase, de la Mesagerul Hunedorean, a scris cam tot aşa: “Apele Jiului şi ale Jieţului la cotele de inundaţie. Petroşaniul şi Petrila, fără apă potabilă?”. Lăsaţi-le naibii de virgule.

valea atinsa de ploi

apele la cote

 

Tags: ,

About Chioru' Corectoru'