Carmen Hărău – deputat PNL de Hunedoara: Apel la solidaritate împotriva poluării cu plumb a Hunedoarei

Articolul a fost vizualizat de 2,861 ori

Poluarea cu plumb a Hunedoarei este, în opinia mea, un atentat de neiertat la siguranţa hunedorenilor! Faptul că în spatele acestor operaţiuni ar putea sta politicieni, aşa cum sugerează mass-media, face ca faptele să fie şi mai grave. Nu-i destul că, începând cu 1990, Hunedoara a primit atâtea lovituri economice, că abia dacă ne mai ţinem pe picioare?! Sunt programate politic şi lovituri ecologice, cu otrăvuri industriale, împotriva noastră?!

Carmen HărăuÎndată ce am fost informată de către primarul Viorel Arion, căruia îi sprijin, întotdeauna, cu mijloacele de care dispun ca parlamentar, acţiunile în interesul hunedorenilor, am început să acţionez pentru apărarea oraşului. Am demarat discuţii la ministerele care pot interveni în gestionarea situaţiei (Mediu şi Interne), mai ales că la cabinetul parlamentar au venit cetăţeni care sesizează încercarea autorităţilor de a muşamaliza poluarea gravă cu plumb (analizele indică valori de 800 de ori mai mari decât normele admise). Am primit asigurări din partea domnului comisar-şef al Gărzii de Mediu şi din partea inspectorului şef al Poliţiei Judeţene, cu care am vorbit personal, că lucrul acesta nu se va întâmpla. Am, de asemenea, discuţii la nivelul conducerii AcelorMittal pentru ca şi această companie să sprijine eforturile mele şi ale primarului pentru stoparea poluării, identificarea şi pedepsirea vinovaţilor şi decontaminarea mediului.

Din punctul meu de vedere, lucrul cel mai important care trebuie făcut este eliminarea sursei de poluare şi decontaminarea mediului, ori, exact aceste probleme par a nu-şi fi găsit încă rezolvare. Îi asigur pe hunedoreni că nu voi sta cu braţele încrucişate să asist la transformarea Hunedoarei în groapa de deşeuri periculoase, aşa cum nu am stat cu braţele încrucişate când alţi “băieţi destepţi” au vrut să sece lacul Cinciş pentru a-şi umple buzunarele. Voi interveni peste tot, inclusiv de la tribuna Parlamentului! Mă uimeşte faptul că, în firmele identificate ca participanţi la acţiune, se află şi hunedoreni. Ce hunedoreni sunt aceia care, cu bună ştiinţă, îşi otrăvesc concetăţenii între care se pot afla şi apropiaţii lor?! Cât de ticălos poţi fi ca să faci un lucru ca acesta?!

Le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat activ în deconspirarea neregulilor (jurnalişti, funcţionari publici, sindicate etc.) şi fac un apel la solidarizare împotriva fenomenelor de acest fel, pentru binele comun!

About Redacţia REPLICA